O nouă generaţie de absolvenţi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” au depus Legământul de profesie, joi, 18.06.2015, la Teatrul „Constantin Tănase”, din Capitală. Un număr de 125 de elevi – calificarea Asistent Medical de Farmacie şi 57 de elevi – calificarea Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare vor absolvi în cel de-al 25-lea an de activitate al şcolii.

DSC 0084

„Să fiţi întotdeauna mândri şi să aveţi respect faţă de profesia pe care v-aţi ales-o. Acelaşi respect să-l aveţi faţă de oamenii de lângă voi şi faţă de şcoala pe care aţi absolvit-o. Îi mulţumim doamnei Dr. Mioara Mincu, pentru că datorită domniei sale ne aflăm aici cu toţii, şi îi mulţumim şi celui care a continuat această misiune şi este Directorul General al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, domnul Prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu”, a spus doamna prof. Daniela Stoian, Director al şcolii.

 

Prezent la eveniment, dl Director General Alexandru Ioan Mincu a declarat:

DSC 0234

„Am ţinut foarte mult să fiu astăzi alături de dumneavoastră, în primul rând să felicit generaţia care absolvă acum aceste două calificări, AMF şi BFKT. Vă felicit pentru munca depusă în aceşti 3 ani şi mai ales pentru că aţi ales o profesie foarte frumoasă, nobilă, grea şi că aţi ales să vă pregătiţi pentru această profesie la Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”. Suntem o familie şi, chiar dacă terminaţi şcoala acum, vă rog să rămânem împreună! Să ne spuneţi unde lucraţi, când veţi fi promovaţi, când vă căsătoriţi şi când veţi mai avea un copil. Să faceţi bine la locurile dumneavoastră de muncă şi şcoala va face şi ea din ce în ce mai bine, iar dacă şcoala va avea un bun renume şi „cota” dumneavoastră pe piaţa muncii va fi mult mai bună. Valoarea unei şcoli care depune eforturi în pregătirea cât mai bună a elevilor ei este dată de valoarea dumneavoastră, a generaţiilor de absolvenţilor. Succes la examenul de certificare a competenţelor şi după ce vă veţi angaja să vă aduceţi aminte ce v-am învăţat în aceşti 3 ani de şcoală!”

 

Alături de echipa de profesori şi elevi ai şcolii, au participat la eveniment şi reprezentanţii ARACIP, doamna prof. Doina Olaru şi domnul prof. Gheorghe Stamin care în aceste zile desfăşoară o vizită de monitorizare în vederea acreditării pentru calificarea Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare. Şcoala noastră a primit autorizare pentru această calificare în anul 2011.

 

A fost alături de noi doamna Anca Duca, Vicepreşedinte al Fundaţiei Umaniste dr. Mioara Mincu, care le-a urat elevilor să-şi împlinească cu succes rolul de educatori pentru sănătate:

DSC 0089

„Mă bucur că sunt din nou alături de voi în acest moment important, iar faptul că aţi ajuns aici, în pragul absolvirii, se datorează unui efort comun: al vostru, al şcolii dar şi al familiilor voastre şi al prietenilor care v-au susţinut. Sper că veţi pleca din şcoală nu doar cu „peştele” ci şi cu „undiţa”. Aţi primit aici nu doar căldură, ci şi cunoştinţe şi sper eu că s-au format şi multe aptitudini. Însă atitudinile cu care plecaţi de aici sunt cele la care vreau să mă refer. Vă veţi ocupa de sănătatea oamenilor. Sigur aţi înţeles că noi am subscris toată activitatea sub numele: „Educaţie pentru Sănătate”. Aşadar, nu vă ocupaţi numai de partea de vindecare a oamenilor, ci învăţaţi-i să trăiască sănătos, să îşi crească calitatea vieţii şi să şi-o păstreze timp cât mai îndelungat. În felul acesta vă veţi îndeplini rolul de educator care vi s-a transmis aici în şcoală. Educaţia şi sănătatea sunt cele mai importante dimensiuni ale vieţii umane. Vă urez succes!”

 

De asemenea, reprezentanţi ai companiilor partenere, care se implică în pregătirea practică a elevilor şi, totodată, sunt potenţiali angajatori, au adus mesajul lor elevilor aflaţi în pragul absolvirii: doamna Steluţa Dumitru, Asistent Medical în cadrul Institutului de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan”, Doamna Ana Maria Petculescu, consultant Resurse Umane Help Net doamna Eugenia Voicu, Coordonator vânzări Help Net şi doamna Mariana Barbu, Asistent Medical Şef, Spitalul Clinic Colentina.

toate4-580 

Responsabil al Programului BFKT, doamna Director Adjunct Prof. Aurelia Şova le-a transmis elevilor pe care i-a coordonat: „Am fost alături de voi toţi aceşti trei ani şi sunt foarte fericită că aţi ajuns aici, la final. Este un moment foarte important în viaţa voastră şi chiar şi a mea, pentru că sunteţi prima clasă pe care am îndrumat-o până la absolvire. Eforturile noastre comune ne-au adus aici. Mai aveţi un pas important de făcut şi vă urez succes la examenul de certificare a competenţelor. Aş vrea să vă mai spun să nu ne uitaţi niciodată şi să ştiţi că porţile Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” nu se vor închide niciodată pentru voi. Veţi fi mereu partenerii noştri şi vă vom oferi sprijinul nostru de câte ori aveţi nevoie.”

DSC 0171 

 

Doamna prof. chim. Anca Grecu, Şef al Catedrei de Farmacie, la rândul său absolvent al şcolii noastre, a fost împreună cu echipa de profesori ai catedrei pe care o conduce, alături de elevii absolvenţi:

DSC 0252

„Dragii mei, vă felicit că aţi ajuns în acest moment, al absolvirii. Vă felicit pentru alegerea pe care aţi făcut-o de a vă pregăti la noi. Suntem o şcoală cu tradiţie în educaţie de 25 de ani, suntem în topul educatorilor pentru sănătate şi vrem să pregătim cei mai buni asistenţi medicali pe care companiile farmaceutice să îi integreze în colectivele lor. Sunt mândră de voi şi mă bucur că v-am cunoscut, dar vreau să subliniez faptul că succesul vostru se datorează efortului întregii catedre, şi astăzi sunt alături de noi câţiva dintre profesorii care v-au îndrumat în aceşti 3 ani: farm. Arina Cristea, prof. Roxana Constantinescu, prof. Maria Besciu, prof. Mariana Puşcaş, prof. Mihaela Ivan, pentru a vă ura succes în activitatea pe care o veţi desfăşura.”

DSC 0316 

Cu ocazia acestui eveniment a fost lansat primul volum al Seriei noi a Colecţiei Scoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” – CULEGERE DE REŢETE Pentru asistenţi medicali de farmacie, autor Prof. Anca Celina Grecu, o lucrare unică şi foarte utilă absolvenţilor anului III AMF pentru pregătirea examenului de certificare a competenţelor.

retete

„A scrie este misiunea sfântă a unei şcoli, iar doamna profesor Anca Celina Grecu ne-a făcut această bucurie de a scrie o carte şi noi ne-am străduit să o tipărim. Este primul volum din Colecţia Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, care deschide o lungă serie de cărţi cu ajutorul cărora ne dorim să eficientizăm procesul de educaţie”, a spus domnul Alexandru Ioan Mincu.

 

Depunerea Legământului

Momentul depunerii Legământului de Profesie a fost cel mai emoţionant! Şefii de promoţie pentru fiecare calificare, Tita Neagu (Stoian), clasa III A BFKT şi Gabriela Marinela Andrei, clasa III A AMF, au adresat, fiecare, un cuvânt de mulţumire profesorilor, conducerii şcolii şi colegilor lor alături de care au petrecut 3 ani de şcoală minunaţi.

DSC 0468 

DSC 0475

În cadrul Ceremoniei de Absolvire, cei mai buni elevi ai tuturor claselor anilor I, II şi III AMF şi BFKT au fost premiaţi pentru rezultatele foarte bune în activităţile şcolare şi extraşcolare.

FELICITĂRI TUTUROR, DRAGI ABSOLVENȚI ȘI PREMIANȚI!

 

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 187

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes