Ministrul Muncii a făcut anunțul: Măriri uriașe de salarii!

 

De la 1 martie au crescut semnificativ salariile angajaţilor din sistemul sanitar. Cele mai mari creșteri din sectorul bugetar le au medicii.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că începând de joi, 1 martie, salariile tuturor medicilor şi asistenților vor urca pe grila din anul 2022, iar un medic primar va ajunge cu salariul de la 4.000 de lei la 15.000 de lei.

„Este vorba de absolut toţi medicii şi toți asistenții care urcă pe grila din 2022 direct, începând cu 1 martie. Vă vom transmite salariile, ca să vedeţi despre ce este vorba. Pot să vă spun că un medic primar, de exemplu, de la 4.000 ajunge la 15.000 de lei, la care se adaugă în mod evident vechimea şi celelalte sporuri de care beneficiază. În sistemul de sănătate, salariile chiar vor fi foarte mari şi ne-am bucurat să constatăm că încă de anul trecut s-a redus exodul medicilor cu 40% doar pe promisiunea că vor creşte salariile”, a spus Vasilescu, la Palatul Parlamentului, întrebată pentru ce categorii de salariaţi vor creşte salariile începând cu 1 martie.

 

Ministrul a adăugat că exodul medicilor este o problemă naţională:

„Sperăm că, începând din acest an, pe această măsură pe care am luat-o, să stopăm în totalitate exodul medicilor, pentru că avem nevoie de ei. Sunt foarte multe unităţi sanitare în care se scot posturi de medici la concurs şi nu se mai prezintă nimeni, deci e o problemă naţională.”

 

Conform Legii salarizării, din martie, salariul de bază al unui medic primar din unităţi clinice va creşte la 12.500 lei, de la 5.638 de lei în ianuarie, al unui medic primar de la serviciul de ambulanţă, primire urgenţe va ajunge 13.338 de lei, de la 6.010 lei. Un medic rezident anul I, în unităţi clinice, va avea un salariu de bază de 5.700 lei, faţă de 2.631 de lei în martie.

 

Asistenţii medicali vor primi peste 4.000 de lei pe lună!

În urma majorărilor, un asistent medical debutant va ajunge la un salariu brut de aproape 4.800 de lei. Şi veniturile celor care lucrează pe ambulanţă se majorează. Un asistent medical va primi peste 4.500 de lei, iar un şofer va primi o creştere de peste 2.000 de lei la salariu.

 

Surse:http://a1.ro/news/economic/cat-va-castiga-un-medic-de-familie-sau-un-farmacist-de-la-1-martie-ministrul-muncii-a-facut-anuntul-mariri-uriase-de-salarii-id737925.html;

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/ce-salarii-au-de-la-1-martie-medicii-si-profesorii-888227)

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 1.033

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes