Profesia de asistent medical este în continuă schimbare și evoluție. De aceea, Royal College of Nursing Magazine a lansat o nouă definiție a asistenței medicale pentru a reflecta rolul extrem de important pe care această profesie îl joacă în cadrul îngrijirilor medicale.

Profesia de asistent medical a evoluat în ultimele decenii și este cea mai cuprinzătoare profesie din domeniul sănătății și asistenței sociale. Ca atare, a fost necesară o actualizare a definiției, astfel încât să reflecte complexitatea, seria de abilități și responsabilitatea uriașă a asistenților medicali.

Au trecut douăzeci de ani de când a fost publicată ultima dată o definiție a asistentei medicale și de atunci, profesia de asistent medical s-a schimbat enorm. Noua definiție reflectă schimbările și complexitatea crescută a profesiei și responsabilitățile asistenților medicali.

Definiția este:

Asistența medicală este o profesie esențială pentru siguranța populației, bazată pe patru piloni: stagiile practice clinice, educație, cercetare și leadership.

Asistenții medicali folosesc cunoștințele bazate pe dovezi, raționamentul profesional și clinic pentru a culege informațiile despre pacient, pentru a planifica, implementa și evalua îngrijirea medicală de înaltă calitate, centrată pe persoană.

Munca asistenților medicali constă în multe intervenții specializate și complexe. Vigilența lor este esențială pentru siguranța pacienților, prevenirea vătămărilor evitabile și gestionarea riscurilor, indiferent de locație sau situație.

Atitudinea plină de compasiune este esențială pentru furnizarea și coordonarea asistenței medicale și apelează la valorile, integritatea și cunoștințele profesionale ale fiecărui asistent medical. Responsabilitatea include conducerea întregii activități de îngrijire pentru a satisface nevoile pacienților, organizațiilor, sistemelor și populațiilor.

Asistenții medicali sunt factori de decizie. Ei folosesc raționamentul clinic și abilitățile de rezolvare a problemelor pentru a gestiona și coordona complexitatea sistemelor de sănătate și de asistență social, pentru a se asigura că oamenii și familiile lor sunt capabili să-și îmbunătățească, să-și mențină sau să-și recupereze sănătatea adaptându-se la o viață de cea mai bună calitate sau să experimenteze o moarte demnă. Au niveluri ridicate de autonomie în cadrul echipelor de asistență medicală și multiprofesională și deleagă altora activități în conformitate cu regulamentele în vigoare.

Comitetul de Nursing Profesional al Royal College of Nursing (RCN) a lucrat alături de membri, colegi și forumuri pentru a crea această definiție, care stă la baza principiilor nursing-ului actualizate de RCN. Acestea acoperă aspectele de comportament, atitudine și abordare care susțin o bună îngrijire.

Rachel Hollis, președintele Comitetului pentru Nursing Profesionist al RCN, a declarat: „A fost o lucrare extrem de importantă a RCN și va contribui la evidențierea faptului că asistenții medicali trebuie să fie apreciați și respectați, iar scopul muncii lor trebuie recunoscut.

Definiția va sta alături de principiile revizuite ale asistenței medicale, care sunt relevante pentru întreaga forță de muncă din asistenta medicală. Ea va sta la baza Cadrului profesional al RCN, care este conceput pentru a oferi claritate asupra nivelurilor de practică și va stabili un cadru de carieră pentru asistenții medicali”.

sursa: www.rcn.org.uk/magazines/News

 

Royal College of Nursing (RCN) este cea mai importantă organizație profesională din Regatul Unit (UK) pentru cei care exercită profesia de asistent medical; în prezent, numără aproximativ 500.000 de membri. A fost fondată în 1916, primind carta regală în 1928. Regina Elisabeta a II-a a patronat această organizație până la moartea sa, în anul 2022.

RCN își descrie misiunea ca reprezentând asistenții medicali și asistența medicală, promovând excelența în practică și modelând politicile de sănătate. Are o rețea de administratori, precum și servicii de consiliere pentru membri. Serviciile includ și o bibliotecă principală în Londra și biblioteci regionale. Institutul RCN oferă cursuri pentru asistenții medicali. (sursa: www.rcn.org.uk/About-us)

 

traducere: prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 740

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes