Şcolile postliceale sunt cea mai bună opţiune pentru elevii care au picat examenul de maturitate pentru că nu au nevoie de diplomă de Bac la admiterea în aceste şcoli, care le asigură practic un job, chiar şi în străinătate.

 

Examenul de Bacalaureat nu trebuie să reprezinte un sfârşit de drum!

Elevii care au picat Bac-ul trebuie să se orienteze spre piaţa muncii, spre obţinerea unei calificări care să le permită să se angajeze uşor fie în ţară, fie în străinătate. Opţiunea evidentă în acest caz este urmarea unei şcoli postliceale, unde NU AU NEVOIE DE O DIPLOMĂ DE BAC pentru a intra.

 

 

Soluţia alternativă: ÎNSCRIEREA LA POSTLICEALA SANITARĂ

În învăţământul postliceal se pot înscrie absolvenţii de liceu CU sau FĂRĂ DIPLOMĂ DE BACALAUREAT. Absolvenţii învăţământului postliceal care promovează examenul de certificare a calificării profesionale dobândesc certificat de calificare de nivel 5 conform Cadrului naţional al calificărilor (corespunzător nivelului de referinţă 5 al Cadrului European al Calificărilor) şi suplimentul descriptiv al certificatului, conform Europass. 

Conform www.adevarul.ro, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” are cea mai bună ofertă pentru absolvenții de liceu.

„În ultimii ani, una dintre cele mai căutate calificări postliceale este cea de asistent medical generalist din cadrul Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila“ din Bucureşti. Admiterea constă într-un interviu prin care se descoperă dacă aplicantul are vocaţie pentru profesia de asistent medical. Înscrierile se pot face până pe 6 septembrie.”

(sursa: https://m.adevarul.ro/educatie/universitar/ce-tinerii-care-nu-iau-bacalaureatul-1_5b3a48b1df52022f75c5df71/index.html

 

La Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” înscrierile continuă!

Încă mai sunt locuri disponibile la cele trei calificări, cu acreditare ARACIP, în care noi vă propunem să vă pregătiți:

– Asistent Medical Generalist

– Asistent Medical de Farmacie

– Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare

 

Puteți urma învăţământul postliceal CU SAU FĂRĂ BACALAUREAT, Conform Legii nr. 1/2011, Art 44 (9).

BAC-UL NU ESTE NECESAR nici la înscriere, nici la absolvire, nici la angajare, dar noi susţinem că este bine să îl aveți!

Înscrieți-vă acum pentru a vă rezerva locul la şcoală şi vă oferim un program de meditaţii gratuite pentru materiile alese la BAC. Lucrăm împreună şi în timpul celor trei ani de şcolarizare noi vă vom ajuta să promovați acest examen! Astfel, printr-un efort comun, obţinerea diplomei de BAC va fi mult mai ușoară, iar perspectivele dumneavoastră de angajare în țară sau străinătate vor fi mai mari.

 

ÎNSCRIEREA

Se pot înscrie absolvenții de liceu CU SAU FĂRĂ DIPLOMĂ DE BACALAUREAT, care au finalizat 12 clase la zi / 13 clase seral.Candidaţii pot opta pentru programul de dimineaţă sau după-amiază.

 

SELECȚIA se face în baza unui interviu vocaţional.

Programul pentru înscrieri este în fiecare zi lucrătoare a săptămânii, iar selecţia candidaţilor se face în ziua de miercuri a fiecărei săptămâni.

Interviul vocaţional se bazează pe următoarele criterii (pentru toate calificările):

– aptitudini specifice  calificării profesionale pentru care optează;

– originalitatea, inovaţia, creativitatea, coerenţa exprimării;

– motivaţia de a urma profesia de asistent medical;

– disponibilitatea de a studia şi de a se implica în activităţile propuse de către Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” ;

– motivaţia alegerii Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”;

– interesul pentru domeniul sănătăţii şi abilităţile de comunicare, de relaţionare şi empatie cu persoana aflată în suferinţă;

– echilibrul emoţional şi gestionarea emoţiilor;

– capacitatea de a înţelege contextul profesional al următorilor trei ani de studiu;

– comunicare verbală şi nonverbală, adecvată situaţiei de interviu; – comportament adecvat în situaţii dificile.

 

CERTIFICATUL DE CALIFICARE PROFESIONALĂ NIVEL 5, obținut la finalizarea studiilor, este ELIGIBIL INTERNAȚIONAL, iar elevii noștri se obişnuiesc din timpul şcolii cu ceea ce ce înseamnă să profesezi peste hotarele ţării. Astfel, prin parteneriatul EUROPEAN NURSING MODULE, prin parteneriatele bilaterale, cât şi prin proiectele Leonardo, Erasmus şi Erasmus+, elevii selectaţi îşi desfăşoară stagiul clinic de 2 sau 3 săptămâni în clinici și spitale importante din ţările Europei. 

 

 

CONSILIERE PENTRU ANGAJARE ȘI LOCURI DE MUNCĂ ÎN ȚARĂ ȘI ÎN EUROPA, imediat după finalizarea studiilor, prin intermediul programelor şi parteneriatelor derulate.

Parteneriatele școlii cu angajatorii străini oferă unui număr mare dintre absolvenți locuri de muncă în Europa, cu salarii care încep de la 2.000 euro / lună. Astfel, taxele de școlarizare pentru cei 3 ani de studiu se recuperează foarte repede. Și pentru elevii care aleg să lucreze în țară situația este foarte bună deoarece salariile asistenților medicali au crescut considerabil în ultimele luni.

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 28.991

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes