Pe lângă faptul că de mică sunt fascinată de acest domeniu, m-a măcinat curiozitatea…

Așa începe a mea poveste.

Am fost conștientă că este ceva nou și mai greu de realizat, însă nu m-am lăsat descurajată. Înainte de a deveni eleva Școlii Postliceale Sanitare ,,Carol Davila”, am fost voluntar SMURD aproximativ 2 ani, activitate pe care o desfășor și în prezent cu dedicare și pasiune. Datorită participării la voluntariat sunt acum în măsura să gestionez o situație de urgență. Am cunoscut oameni noi, o echipă de profesioniști, dornică să dea mai departe tot ceea ce știe, de la care am învățat și eu să acționez și care m-a „infectat” cu „virusul” medicinei de urgență. În timp am dobândit abilități pentru a face față cu brio anumitor situații, am descoperit că adrenalina mă „hrănește” în situațiile delicate, că timpul face diferența dintre viață și moarte, am descoperit cât de fragilă  este viața, cât de ușoară este trecerea de la un om sănătos la un om afectat.

Am realizat în toți acești ani că suntem foarte fragili ca oameni, iar pandemia de Covid-19 mi-a arătat cât de vulnerabili suntem. Așa că mi-am dorit  să ajut mai mult, mult mai mult!  Și am ales să devin asistent medical, să-mi dedic timpul celor aflați în suferință, să fiu eu ce n-au fost alții, să fac bine, căci binele îmi va păstra sufletul frumos. Am pornit pe acest drum temătoare și cu mii de întrebări, neștiind încotro vor duce aceste noi provocări. M-am dedicat întru totul, iar acum, după primul semestru și primul stagiu de practică culeg roadele muncii și pasiunii mele.  Să fii asistent medical este o profesie pe care o faci din suflet cu sufletul!  Nu aș putea să fac altceva cu mai multă dăruire și plăcere, iar când știi că ai putut să faci un bine pentru un semen de alt tău este o satisfacție enormă și este suficient să te facă să mergi mai departe și să studiezi, să studiezi!

 

Florentina Grigore (clasa I A – AMG) – Premiul pentru cea mai motivațională poveste – Concursul „Fii mesagerul profesiei medicale –  #EchipaCareConteaza”, organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 188

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes