Costul standard pentru fiecare elev / preşcolar pentru învăţământul preuniversitar de stat, particular şi confesional acreditat, pentru anul 2018, creşte de la 3.740 lei / an la 4.413 lei. Decizia a fost luată joi, 28.12.2017,  în ședința de Guvern, potrivit news.ro.

Finanţarea de bază a unei unităţi de învăţământ preuniversitar rezultă din multiplicarea costului standard per elev / preşcolar cu coeficienţi specifici unităţii de învăţământ preuniversitar şi cu numărul de elevi.

Costul standard per elev / preşcolar se aplică pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizaţiile şi alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum şi contribuţiile aferente acestora.

De asemenea, pentru anul 2018, valoarea costului standard pentru fiecare elev / preşcolar privind cheltuielile cu pregătirea profesională, cheltuielile cu evaluarea periodică a elevilor, precum şi cheltuielile prevăzute la articolul bugetar „Bunuri şi servicii” creşte de la 330 de lei la 355 de lei.

Majorarea costului standard pentru fiecare elev / preşcolar pentru învăţământul preuniversitar de stat, particular şi confesional acreditat, precum şi pentru învăţământul profesional, are loc în condiţiile creşterii salariilor în sistemul de învăţământ, precizează Guvernul.

( Sursa: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente )

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 126

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes