Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” s-a alăturat inițiativei  Act for Tomorrow  sâmbătă, 18 martie 2023, la acțiunea de plantare a copacilor din localitatea Mânăstirea, județul Călărași.

Rolul plantării de la Mânăstirea este să stabilizeze solul, întrucât terenul din zonă are risc de alunecare și prăbușire, iar activitatea desfășurată va duce la combaterea acestor fenomene. Puieții plantați, odată fixați, își vor întinde rădăcinile adânc în pământ, în căutarea apei și astfel vor reduce și stopa alunecările de teren.

Prezentă la eveniment, doamna prof. Aurelia Șova, directorul Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, a declarat: „Vă mulțumesc pentru entuziasmul cu care ați participat la această acțiune! Împreună am dăruit viață naturii! Și natura ne va fi recunoscătoare, nouă și urmașilor noștri! Felicitări! Am completat astăzi educația pentru sănătate cu educația pentru un mediu curat și sănătos!”

„ÎMPREUNĂ am pus Mănăstirea pe harta  generațiilor viitoare ale României plantând #viatapentruviitor. Bucuria nu poate fi măsurată în cuvinte, dar faptele vorbesc de la sine. Grija față de planeta noastră este parte integrantă a misiunii școlii noastre. Educația pentru sănătate înseamnă și educația pentru o planetă sănătoasă. Povestea #Romaniaplateaza merge mai departe!” – a afirmat doamna prof. Sorina Negrei – director adjunct, coordonator Proiecte și Programe școlare și extrașcolare, responsabil Clubul Absolvenților – participantă la această activitate.

Elevii școlii noastre au fost foarte încântați de această activitate. Iată câteva din impresiile lor:

„Mă bucur că am participat la această activitate deoarece am contribuit la crearea unei zone verzi care în viitor va ajuta la stabilizarea dealurilor. Mulțumim pentru activitate și o așteptăm pe următoarea din viitorul apropiat.” – Nicoleta Turbatu – anul II AMG

„O experiență de ținut minte toată viața. Activități constructive! Nu m-am gândit la începutul școlii că pot avea parte și de astfel de activități. Abia aștept cu nerăbdare să văd ce mai urmează.

Vă mulțumim pentru tot ce faceți pentru noi.” – Mihaela Mersan – anul I AMG

„Se spune că pentru o viață împlinită trebuie să plantezi un pom, să faci un copil și să construiești o casă. Sunt aproape împlinit după experiența de azi deoarece mai am să construiesc o casă… ” – Sergiu Crețu – anul II AMG

„A fost o experiență nouă, interesantă și frumoasă!” – Andreea Oseacă – anul II AMG

Prin implicarea în programul „România plantează pentru mâine”, inițiat de OMV Petrom, Asociația Act for Tomorrow și-a propus să contribuie la creșterea suprafețelor împădurite din România pentru a oferi un viitor mai verde pentru următoarele generații.

„România plantează pentru mâine” este cea amplă campanie de împădurire, finanțată din fonduri private din România, inițiată de OMV Petrom și 6 ONG-uri recunoscute pentru contribuțiile aduse protecției mediului înconjurător. În cadrul acesteia vor fi plantați aproximativ 1.500.000 de puieți pe 300 de ha, în următorii 3 ani.

Prima acțiune de plantare din această campanie realizată de Act for Tomorrow a avut loc în noiembrie 2019.

Felicitări tuturor participanților!

 

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 360

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes