Asistenții medicali și moașele salvează vieți și sunt aproape de comunitățile din întreaga lume.

Organizația Mondială a Sănătății – OMS și ICN – Consiliul Internațional al asistenților medicali marchează un an de la lansarea campaniei Nursing Now, ce vizează modificarea statutului asistenților medicali și atingerea obiectivului Health For All – Sănătate pentru toți. 

Cu ocazia primei sale aniversari, campania Nursing Now a lansat Challenge Nightingale, care provoacă spitalele din întreaga lume să ofere cursuri de leadership și dezvoltare pentru 20.000 de asistenți medicali și moașe în 2020.

Astfel, se solicită tuturor angajatorilor să ofere pentru cel puțin 20 de asistenți tineri și moașe posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile de care au nevoie pentru a juca un rol și mai influent în modelarea și dezvoltarea serviciilor de asistență medicală în viitor. 2020 este un an semnificativ deoarece marchează aniversarea a 200 de ani de la nașterea lui Florence Nightingale, considerată de mulți drept fondatorul asistenței medicale moderne.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat luna trecută că va solicita Adunării Mondiale a Sănătății, în luna mai, să declare anul 2020 ca „Anul asistenților și moașelor”. Challenge Nightingale va fi lansat oficial la Congresul ICN din Singapore, în iunie 2019.

(sursa: https://www.icn.ch/news/one-year-launch-nursing-now-campaign)

 

prof. Raluca BRAD

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 270

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes