RAZ 4581

Arina Fulicea şi Adriana Dragomir, două dintre elevele şcolii noastre, anul III, calificarea Asistent Medical de Farmacie, se numără printre cei 12 bursieri Zentiva, selecţionaţi anul acesta dintre 250 de participanţi la ediţia a II-a a proiectului Zentiva Express. La prima ediţie a programului, o altă elevă a acestei şcoli, Adina Creţu,  a primit bursă de studiu din partea companiei Zentiva.

Parteneriatul dintre Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” şi Compania Zentiva S.A. România, le-a oferit prin acest program oportunitatea de a încheia un contract de angajare în cadrul companiei producătoare de medicamente, după finalizarea studiilor, pentru o perioadă de cel puţin doi ani. 

În programul Zentiva Express derulat în anul 2013 s-au înscris iniţial 250 de elevi de clasa a XI-a din colegii tehnice din ţară şi de la Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, număr dublu faţă de prima ediţie. Dintre aceştia, au fost selectaţi 50 de elevi care au participat la un atelier de educaţie nonformală, între 1 şi 5 iulie. La sfârşitul atelierului au fost selectaţi 30 de elevi ce au intrat în etapa următoare, respectiv cinci zile de practică în unitatea de producţie Zentiva România, în perioada 2-6 septembrie. Cele două eleve ale noastre au trecut cu bine prin toate aceste etape.

„Încă din faza de interviuri, elevele Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” s-au remarcat prin motivaţia puternică de a intra în programul Zentiva Express. Pe parcursul etapelor proiectului, ne-am bucurat să descoperim în ele persoane comunicative, serioase, implicate şi mature, persoane care ştiu să ia iniţiativa, fără să îi pună în situaţii dificile pe ceilalţi. Pregatirea profesională pe care tinerii o primesc în cadrul Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”se apropie foarte mult de profilul educaţional de care compania Zentiva are nevoie”, a afirmat doamna Alina Nicolescu, responsabil comunicare din cadrul departamentului HR al companiei Zentiva.

„Parteneriatul pe care Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” l-a dezvoltat împreună cu Zentiva este unul de calitate şi  profesionist. Ne dorim ca şi în anii ce urmează să continuăm acest valoros parteneriat educaţional”, a mai adăugat Alina Nicolescu. 

„Zentiva Express este un proiect care a schimbat vizibil tinerii participanţi. Au mai multă încredere în ei, ştiu ce înseamnă importanţa unui loc de muncă, responsabilitatea lucrului bine făcut şi lucrul în echipă. Sunt tineri implicaţi, curioşi şi competitivi, care au reuşit să impresioneze prin îndemânare şi determinare. La aflarea rezultatelor, majoritatea participanţilor la program şi-au exprimat dorinţa de a aplica pentru un loc de muncă la Zentiva, după terminarea studiilor”, a declarat  Larisa Şerban, Manager de Proiect Şcoala de Valori.

”Am ales să contribuim la educaţia acestor tineri şi să dezvoltăm un program adaptat nevoilor noastre. Pentru că profilul de operator producţie farmaceutică este unul de nişă, ne-am dorit să creăm o punte între generaţii şi să implicăm seniorii ca mentori.” a declarat Cătălina Marinescu, HR Business Partner, Operaţiuni Industriale Zentiva. 

Cum au trăit această experienţă elevii noştri:

Fulicea Arina Ştefania, elevă Anul III AMF

DSC 7530

„După ce am trecut de prima etapă eliminatorie, când din 250 de aplicanţi am rămas numai 50, „Şcoala de Vară” din luna iulie, a fost o saptamana foarte interactivă. Am învăţat o mulţime de lucruri noi, am cunoscut oameni foarte deschişi şi prietenoşi, am învăţat să formăm o echipă şi să lucrăm în echipă, ne-am descoperit abilităţile, am învăţat să avem încredere în noi, să lucrăm cinstit, să fim mai atenţi la detalii… au fost 5 zile în care practic noi ne-am jucat. Au fost jocuri care ne-au deschis mintea şi  ne-au ajutat să ne dăm seama ce vrem de la viaţă si ce avem de oferit. La finalul acestei de-a doua etape a programului ne-am numărat printre fericiţii 30 de participanţi care au trecut mai departe. Emoţiile din jurul meu erau atât de intense încât nici măcar nu mă puteam bucura. Pe de o parte bucuria că am rămas în program, pe de altă parte tristeţea despărţirii de ceilalţi 20 de copii cu care ne împrietenisem.

„Practica” din septembrie a fost o săptămână care ne-a ajutat să vedem cu adevărat ce înseamnă o fabrică de medicamente, am putut vorbi cu angajaţii şi am putut să ne dăm seama dacă acesta este drumul pe care vrem să îl urmăm în viitor. Am trecut prin toate departamentele, am văzut cum funcţionează maşinile, cum se fac medicamentele, am ambalat, am ajutat la prepararea şi formarea comprimatelor.

După aceste câteva zile petrecute în fabrică am rămas impresionată de dăruinţa şi fidelitatea angajaţilor din fabrica Zentiva, care îşi iubesc locul de muncă şi vin cu drag la serviciu. Din cei 30 de concurenţi au ramas 12 care vor primi o bursă de studii şi un loc de muncă după terminarea şcolii. Am trecut şi eu mai departe şi mă bucur că am avut curajul să particip la acest proiect, că am fost înconjurată de oameni competenţi, foarte prietenoşi, care ne-au primit cu braţele deschise şi deabia aştept să intru şi eu în Familia Zentiva şi să mă angajez în cadrul firmei.”

 

Dragomir Adriana, elevă anul III AMF

DSC 7462

„Experienţa mea cu Şcoala de Valori a fost una desăvârşită, una care m-a ajutat să îmi deschid ochii şi să îmi pot alege un scop, care mi-a redat încrederea în forţele proprii. M-a ajutat şi schimbat foarte mult ţinând cont de faptul că înainte eram o persoană care aveam o problemă cu încrederea în sine. Eram o persoana care se afişa după cum credeam că ar dori ceilalţi să mă vadă, una care arăta foarte puţin din ceea ce era cu adevarat. Acest proiect pentru mine a fost un nou început, un nou mod de a privi lumea, aşa cum este ea. Acum mă simt ca într-o familie, în Familia Zentiva.”


 

 

 

 

Creţu Mariana Adina, anul III AMF  

DSC04311

„Prima etapă a constituit-o susţinerea interviului,  la care am participat alături de alţi doi colegi din clasa mea. Am fost admisă în cea de a II a etapă, Scoala de Vară, care s-a desfăşurat în prima săptămână din luna iulie 2012. În această etapă am intrat 55 de elevi.
S-au făcut echipe de cate 10-11 elevi. Echipa mea a fost  formată din elevi de clasa a XII-a cu care am interacţionat şi am rezolvat jocurile care ni s-au dat de îndeplinit.
A fost foarte frumoasă această săptămână pentru că ne-am descoperit unul pe celalalt. Am avut parte si de un trainer minunat de la care am invatat foarte multe,dar cel mai important lucru pe care l-am învăţat a fost acela că  ‘orice lucru oricat de greu pare la prima vedere, are cea mai usoara rezolvare’ :-). Şi chiar ne-am convins că poţi găsi rezolvări uşoare chiar şi pentru cele mai  ‘dificile’ sarcini  care ni s-au dat.

Am rămas 30 de elevi în cea de-a III a etapă, cea de practică în Fabrica de medicamente Zentiva, care s-a desfăşurat în prima săptămână din luna septembrie 2012. O altă echipa ne-a însoţit şi am parcurs pas cu pas secţiile fabricii. A fost săptămâna în care am pus multe, cât de multe întrebări angajaţilor şi şefilor departamentelor pe care le-am parcurs.
La finalul acestei etape au avut loc eliminari, astfel că am rămas doar 12 elevi care am primit o bursă de studii privată şi vom lucra timp de 2 ani in Productie in departamentul ales.
Am trăit şi frumoasa experienţă de a lucra 5 zile în producţie cu program de 8 ore, ca un angajat. Mi-a placut şi mi-aş dori să rămân în acest mediu, pentru că am descoperit ce-mi doresc: întelegere,respect,corectitudine şi prietenie. Voi începe deja să lucrez ca angajat.
Sper ca şi colegii mei să îşi dorească să participe la acest program în număr cât mai mare. Nu vor regreta nici măcar un minut că au ales acest program.”

Zentiva este parte a Grupului Sanofi începând cu luna martie 2009. Portofoliul de produse al companiei acoperă o gamă largă de arii terapeutice, însă se concentrează asupra bolilor cardiovasculare, afecţiunilor inflamatorii, durerii, infecţiilor şi bolilor sistemului nervos central, precum şi asupra bolilor gastrointestinale şi urologice. 

Şcoala de Valori este o organizaţie  non-guvernamentală  modernă a cărei VIZIUNE este transformarea României într-o societate bazată pe valori puternice, modele şi oameni de caracter.

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 289

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes