O nouă sesiune de întrevederi, aferentă Cursului Masterclass „Știu! Pot! Simt! Cunosc! Devin cel mai bun!”, organizat de Clubul Absolvenților, l-a avut ca invitat pe domnul Adrian STĂNESE, HR Director – MED LIFE.

Elevii școlii noastre, de la calificarea asistent medical generalist, au avut astfel ocazia să acceseze informații despre parteneriatul pe care școala noastră îl dezvoltă cu una dintre cele mai mari rețelele private de sănătate și despre oportunitățile de dezvoltare a carierei profesionale în mediul sanitar privat.          

Programul, care se adresează elevilor de anul II și III de studiu, prevede efectuarea de stagii practice în unitățile medicale MedLife, pentru dobândirea competențelor specifice. La finalul  stagiilor se vor acorda  burse de merit în valoare totală de 10.000 lei.

Elevii vor fi organizați în grupe de aproximativ 25 elevi / stagiu,  pe perioada derulării contractului efectuându-se un număr de 4 stagii, cu o durată de 3 săptămâni pentru fiecare grupă de elevi.

Înscrierea elevilor se face pe baza depunerii dosarului, în 2 exemplare, la Catedra de Nursing și Științe, în intervalul orar 13.00 – 15.00, din perioadele:

•          28.11 – 14.12.2016, pentru stagiul clinic calificarea asistent medical generalist  din perioada 09 – 27.01.2017

•          13 – 22.02.2017, pentru stagiul clinic din perioada  27.02 – 17.03.2017

•          13 – 22.02.2017, pentru stagiul clinic din perioada 20.03 – 07.04.2017

•          01 – 10.05.2017, pentru stagiul clinic din perioada  15.05 – 02.06.2017

Conținutul dosarului:

•          Cerere de înscriere ( conform modelului atașat )

•          CV Europass

•          Declarație de consimțământ ( conform modelului atașat )

•           Scrisoare de motivație   

•          Copie CI

Selecția elevilor beneficiari ai burselor va fi realizată de Comisia de selecție a elevilor, formată din reprezentanți ai SC MEDLIFE SA și reprezentanți ai ȘCOLII POSTLICEALE SANITARE „CAROL DAVILA”. Coordonatorii de practică vor urmări dobândirea competențelor specifice, a abilităților elevilor selecționați și vor face propuneri pentru acordarea burselor.

„Este un început de drum și avem convingerea că vom reuși să dezvoltăm împreună și alte proiecte. Dorim să avem cât mai mulți elevi implicați în acest program de stagii practice. O continuare a acestei prime etape se va regăsi în bursele de studiu pe care MEDLIFE le va oferi elevilor cu rezultate foarte bune în stagiile clince. De asemenea, va exista și un program de internship dedicat elevilor. Este cunoscut faptul că elevii pot profesa după finalizarea studiilor. Însă, cei care își doresc, vor putea participa la acest program cu scopul de a învăța cât mai multe încă din școală fiind remunerați în consecință. La finalul programului, cei mai buni vor putea să lucreze într-o secție medicală din sistemul medical MedLife. În cadrul acestei perioade de formare, elevii vor avea acces în secții medicale diferite, beneficiind de un program de mentorat cu personal medical cu experiență, implicit de know how-ul celui mai mare operator de servicii medicale private din România. În final, obiectivul nostru este să identificăm elevii care își doresc  cu adevărat să facă performanță și, în același timp, să se alăture familiei” MedLife” – a declarat domnul Adrian Stănese.

Legat de diferențele între ceea ce înseamnă un sistem public de sănătate și unul privat, domnul Stănese a afirmat: „Sunt diferențe, dar și multe lucruri similare. Constrângerile din punct de vedere operațional, medical sunt la fel. Standardele de calitate sunt aceleași pentru toată lumea și ar trebui respectate indiferent unde lucrăm. Ceea ce este diferit vine din faptul că, la privat, pacientul este totodată și client, plătitor direct și așteaptă excelență, de la contactul cu recepția și până la relaționarea cu cadrele medicale. De aceea, atitudinea este foarte importantă și face diferența între alegerea unui anumit furnizor de servicii medicale. Putem vorbi aici și despre ceea ce înseamnă un asistent medical bun,  respectiv de profesionalism, atitudine, empatie și unul care nu este la fel de apreciat. Cel din urmă poate avea multă experiență, dar dacă relaționarea cu pacientul nu este una potrivită, acesta nu va mai dori să revină în acea clinică. La MedLife avem o serie de programe interne prin care încercăm să îmbunătățim acest aspect. Cred însă că trebuie să începem de la acest moment, când sunteți încă școală. E bine să vă implicați cât mai mult încă de acum, înainte de a vă angaja, să țineți cont de aceste aspecte.”

Posibilități de dezvoltare a carierei în sistemul medical MedLife: „Fiecare unitate medicală este condusă de un manager. O parte dintre aceștia sunt și foști asistenți medicali, care au dat dovadă de foarte multă implicare, și-au dorit să se dezvolte, au avut o foarte bună comunicare cu medicii, cu colegii, s-au specializat și au progresat profesional până la nivelul de manager. Până atunci, ce pot să vă mai spun este că foarte mulți elevi se angajează inițial pe partea de recepție sau call center, deoarece suntem permisivi în ceea ce privește programul. Nu este însă o muncă ușoară. MedLife are foarte mulți clienți, iar așteptările sunt mari. Este o provocare,  însă Med Life ține seama de posibilitățile de a-și forma oamenii.”

Domnul Stănese a vorbit și despre importanța realizării unui CV și a unei scrisori de intenție. Elevii prezenți și-au clarificat aspecte de luat în seamă în ceea ce privește completarea unui CV, astfel încât să corespundă atât criteriilor solicitate de angajator, cât și realității. Este de evitat să completați informații standard, dar pe care nu le puteți susține. Participanții la discuții au aflat și care sunt elementele ce trebuie evitate atunci când participă la un interviu pentru angajare și care sunt indicatorii urmăriți de specialiștii în Resurse Umane în procesul de recrutare. Referitor la momentul interviului, domnul Stănese a precizat că este important să aveți o ținută care să arate respect. Și nu uitați….zâmbetul și atitudinea contează foarte mult!

Această nouă întâlnire dintre elevii școlii noastre şi reprezentanţi ai unor companii partenere, potenţiali angajatori pe piaţa muncii, urmează misiunea Clubului Absolvenților de a crește nivelul angajabilității elevilor și absolvenților Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. Elevii noștri au avut ocazia de a afla care sunt avantajele unui post de asistent medical într-un sistem medical privat şi cum pot accesa un astfel de post. Vom continua seria acestor întâlniri din dorința de a veni cât mai mult în sprijinul elevilor și absolvenților noștri.

prof. Raluca Brad

Responsabil Clubul Absolvenților

Cerere-de-inscriere_Medlife.docx
Model_CV_Europass.doc
Declaratie_de_consimtamant.doc
Scrisoare_de_motivatie_Medlife.doc

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 701

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes