Școala Postliceală Sanitară „CAROL DAVILA”, cea mai căutată școală postliceală sanitară particulară a organizat ieri festivitatea de deschidere a anului școlar 2016-2017.

Începutul fiecărui an școlar reprezintă o bucurie și o provocare în același timp atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Vă invităm să descoperim împreună bucuriile pe care acest an școlar ni le va aduce și tot împreună să răspundem pozitiv provocărilor ce ne așteaptă. ”Școala în care de astăzi studiați este o școală de prestigiu, acreditată, înființată în 1990, cu multe generații de absolvenți, care, de peste un sfert de secol aduce o rază de lumină în multe suflete și îmbogățește sistemul sanitar cu asistenți medicali de cea mai bună calitate”, a declarat domnul Prof. Univ. Dr. Alexandru Ioan Mincu, președintele Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila”.

Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” este una dintre puținele școli din România care este direct conectată cu piața muncii, absolvenții având foarte multe oportunități și șanse de angajare atât în țară, cât și în străinătate.

La festivitatea de deschidere ne-a onorat cu prezența sa de înalt statut profesional, doamna Carmen Mazilu, președinta filialei București a Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România. Doamna Carmen Mazilu a urat elevilor școlii bun venit în profesia de asistent medical, totodată i-a invitat pe elevi să abordeze cu seriozitate, cu dedicare și conștientizare alegerea făcută, pentru a ajunge cât mai departe pe acest parcurs profesional. Ordinul este garantul profesional care oferă repere și îndrumare pe parcursul carierei de asistent medical.

Felicitări celor care sunteți astăzi aici – sunt convinsă că ați ales școala noatră pentru că ați apreciat că ceea ce vă oferim noi este la nivelul așteptărilor dvs., iar noi am validat prin selecție că aveți educația și calitățile necesare asumării profesiei de asistenți medicali.

Noi toți, profesorii, diriginții, conducerea școlii și cadrele medicale din spitale, în această echipă vom porni de la identificarea nevoilor individuale de formare profesionale și de dezvoltare personală. Încurajăm pe elevii capabili de performanță să folosească oprtunitățile de a accesa burse europene, burse ENM, burse de performanță sau alte programe și facilități oferite de școala noastră”, a declarat doamna Aurelia Șova, director adjunct al Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila”.

De-a lungul anilor, Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” a dezvoltat multiple parteneriate cu spitale, clinici private, lanțuri de farmacii, firme de recrutare, având în centru elevul, îndeosebi prin șansele pe care căutăm să le oferim pe tot parcursul școlii pentru a beneficia de stagii variate de practică, pentru a avea acces la burse de studii, cursuri de limbi străine organizate de școală, precum și alte activități extrașcolare și oportunități de voluntariat. Toate aceste demersuri ale școlii, alături de parteneri, au rolul de a le asigura o carieră de succes, întârind valoarea dobândită pe parcursul școlii.

În cadrul festivității de deschidere au luat cuvântul reprezentanți ai clinicilor medicale private – Medicover, prin doamna Andreea Neagu, HR Manager, Medlife, prin dl. Adrian Stănese, HR manager, precum și Clinicile Stomatologice Dr. Leahu, onorându-ne cu prezența dl. Ionuț Leahu, medic stomatolog. Din partea spitalelor au participat domnul Adrian Pop, Director de îngrijiri la Spitalul Clinic CF2, doamna Alina Bratu, Director de îngrijiri la Hospice, Casa Speranței. Partenerii prezenți au afirmat dorința de a se implica în dezvoltarea profesională a elevilor pe termen mediu și lung.

Doamna Anisia Stănescu din partea lanțului de farmacii Sensiblu a urat bun venit elevilor noștri de la calificarea asistent medical de farmacie. La eveniment a participat și reprezentantul ISIC România, dl. Mihai Tapalagă, cu un mesaj de început de an școlar către elevi și posibilitatea de a beneficia de reduceri naționale și internaționale.

De asemenea, firma de recrutare Artigum Management a menționat parteneriatul început anul acesta cu Școala Postliceală Sanitară Carol Davila prin care oferă burse și cursuri de limba germană pentru elevii școlii, precum și oferta de angajare în străinătate pentru absolvenți.

Practica în cele mai bune clinici și spitale, bursele acordate, cei mai buni profesori, activitățile extrașcolare, precum și multiplele activități de voluntariat conduc la cele mai bune premise pentru ca absolvenții Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” să devină cei mai buni asistenți medicali.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România care pregăteşte, încă din 1990, asistenţi medicali. Școala oferă trei calificări: Asistent medical generalistAsistent medical de farmacie și Asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare. Certificatul de absolvire oferit este eligibil internațional. Unii elevi vor alege o carieră în spitalele din România, alții vor alege mediul privat, iar o parte își doresc să înceapă cu o experiență internațională.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 201

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes