Luni, ora 9.30, la Bucureşti, a demarat primul stagiu de practică ENM din acest an şcolar. Câţiva dintre membrii Clubului ENM le-au întâmpinat pe Emily Stone (University of Northampton – UK), Anuschka Schutz şi Nicole Scheidegger (Berner Bildungszentrum Pflege din Elveţia, Berna). În prezenţa echipei de management a şcolii, prof. Larisa Bănică, Coordonatorul Modulului European de Nursing le-a oferit oaspeţilor noşti câteva informaţii referitoare la specificul şcolii noastre, a programului de pregătire a asistenţilor medicali generalişti. De asemenea a punctat şi evenimentele importante în evoluţia activităţii şcolii noastre în cadrul ENM.

Doamna Maria Pârlog, Reponsabil Program AMG care se ocupă de organizarea activităţii de instruire clinică în spitale, le-a prezentat succint o evoluţie a  sistemului medical românesc, făcând referire la palierele de acordare a asistenţei medicale, susrsele de buget, calificarea personalului etc.  „În România, sistemul de asistenţă primară, care presupune promovarea sanatatii, prevenirea imbolnavirilor,  nu este deloc bine pus la punct, de aceea sumele care se cheltuie în sistemul terţiar sunt foarte mari.Veţi găsi în spitalele pe care le veţi vizita specialişti foarte buni, chiar şi o tehnologie de vârf şi totodată vor fi şi lucruri care n-o să vă placă, pentru că încă avem mari probleme în gestionarea resurselor financiare. Şcoala noastră are însă un rol foarte important în educaţia pentru sănătate, pentru că este implicată în pregătirea noilor generaţii de asistenţi medicali”, a afirmat prof.Maria Pârlog.

Studenţii străini au asistat în această primă zi şi la o lecţie demonstrativă susţinută de prof. Maria Pop cu tema „Recoltarea secreţiei vaginale” în cadrul modulului de Obstetrică şi Ginecologie şi o demonstraţie practică de lucru a elevilor claselor III A şi III B AMG.

În stagiile practice susţinute în secţilei de pediatrie şi chirurgie, cele 3 studente vor fi însoţite de cadre didactice ale şcolii şi elevii membri ai clubului ENM.

Membrii ENM la Muzeul Satului  

 

Marius Madalin Murgu, unul dintre elevii care le-au insotit marti pe cele 3 studente din Anglia si Elevetia ne-a scris cateva impresii: 

 

„Este prima data cand particip la acest tip de proiect.Este o experinta foarte placuta si interesanta, pentru mine fiind prima data cand am vizitat Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti.  

 

E un loc foarte linistit, desprins parca dintr un basm, si la fel au simtit si colegele din schimbul ENM: Emily Stone, Anuschka Schutz si Nicole Scheidegger: <<It’s was very awesome, such a lovely and peacefull place..m.maybe in the future we will come back in Romania…>>.

 

Am gasit aici o multime de pisici, pana si cateva gaini si curcani. Au fost placut surprinse de curcani pentru ca era prima daca cand vedeau asa ceva in realitate, ele find invatate sa le cumpere direct din magazin preparati :)

 

Le-au placut foarte mult casele vechi cu acoperisurile lor din paie, arhitectura simpla dar plina de farmec, lacul cu lebede…

 

A fost frumos si abia astept sa particip si la urmatoarele activitati din cadrul programului.”

 

 

{gallery}stagiupractica{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 160

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes