Ziua de 1 iunie ne-a condus pașii spre Conțești, comuna unde s-a născut fondatoarea școlii noastre, doamna doctor Mioara Mincu, și loc care ne leagă de rădăcina și esența vieții sănătoase la țară. Elevii școlii noastre au trăit entuziasmul împărtășirii ”Educației pentru sănătate” către copiii din Conțești în cadrul unei activități ample de jocuri și concursuri pentru copii derulată la Stadionul din comună. 

Activitățile au început la Școala Generală Dr. Mioara Mincu din Conțești, unde copiii din toate clasele primare și gimnaziale au primit cadouri oferite de Fundația dr. Mioara Mincu și Școala Postliceală Sanitară Carol Davila. Elevii ne-au întâmpinat cu zâmbete și bucurie, cântece și mulțumiri. 

Doamna Anca Duca, Vicepreședinta Fundației Umaniste dr. Mioara Mincu a rostit un cuvânt la evenimentul desfășurat pe stadion: ”Fundația Umanistă dr. Mioara Mincu și Școala Postliceală Sanitară Carol Davila au un crez si o misiune care se numește: Educație pentru sănătate. Mai bine previi decât să încerci să repari, mai bine te informezi decât să îți pară rău mai târziu. Venim de câteva ori pe an în Conțești, cu darurile noaste, dar, mai ales, cu dorința de a vă transmite din cunoștințele noastre, de a vă pune la dispoziție alternative, poate chiar de a vă inspira în deciziile de cariera și de viață pe care le veți lua. Urmăm pe această cale exemplul, misiunea transmisă nouă de o mare personalitate românească doamna dr. Mincu, de a dărui în permanență, de a educa, de a încuraja schimbarea în bine atât la nivel individual, cât și de grup”.

Doamna prof. Daniela Stoian, director al Școlii Postliceale Sanitare Carol Davila, a marcat bucuria zilei de 1 iunie care ne oferă prilejul de a ne reconecta cu viața Școlii Generale dr. Mioara Mincu din Conțești.

Activitatea demonstrativă a început cu prezentarea activității de prim ajutor sub moderarea și coordonarea doamnei Violeta Zlota, profesor de nursing, alături de prof. Cristina Costache, prof. Daniela Nicolae, prof. Roxana Constantinescu și prof. Maria Dumitrică, precum și zece elevi de la calificarea asistent medical generalist. Două echipe așezate simetric au prezentat modul de acordare al primului ajutor prin tehnica de resuscitare cardio-respiratorie pe mini-manechine gonflabile. Toți elevii prezenți au fost foarte atenți pentru a participa apoi la tombola organizată pentru cele câteva sute de copii care au participat la extragere.

Dintre aceștia, un număr de zece copii din public au fost selectați prin tombolă să prezinte ei tehnica de prim ajutor, cu sprijinul echipelor de elevi ai școlii noastre. După ce s-au prezentat, elevii au enumerat etapele și au arătat pe manechine modul de resuscitare, primind apoi premii și simboluri ale Educației pentru sănătate – ca răsplată a implicării acestora în lecția de prim-ajutor. Pe tot parcursul desfășurării s-a pus foarte mult accent pe îndrumarea în primul rând către prevenție, ca mod de viață.

Printre activități, pe scenă au urcat și micii elevi care au recitat poeziile copilăriei.

Educația pentru sănătate a fost esența întregii acțiuni, fiecare dintre cadrele didactice, elevii și părinții acestora fiind îmbogățiți cu informații esențiale adaptate nevoilor de zi cu zi. Apoi ziua s-a încheiat la Căminul de bătrâni din Mereni, unde am avut plăcuta surpriză să ne întâlnim cu asistentele medicale care asigură asistența bătrânilor din centru, absolvente ale Școlii Postliceale Sanitare Carol Davila. La activitate a participat domnul prof. univ. dr. Alexandru Mincu, Președinte al Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Carol Davila, care ține să ducă mai departe tradițiile Educației pentru sănătate atât prin legătura cu locurile natale ale familiei, cât și printr-un mod de viață sănătos.

{gallery}stories/2016/0206contesti{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 150

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes