Sărbătoarea Crăciunului este poate la fel de așteptată atât de cei mici, cât și de cei mari. Pentru fiecare are o semnificație aparte. Este timpul pentru colindele copilăriei, este momentul din an în care simțim mai mult că oricând nevoia de a fi cu „ai noștri ”, de a da și a primi îmbrățișări, de a oferi daruri tuturor și, mai ales, celor cu care viața nu a fost atât de generoasă. Este momentul în care privim cu urme de regret la trecut, dar cu speranță și credință la ce urmează.

***

Moș Crăciun a ajuns și la copiii Școlii Gimnaziale „Dr. Mioara Mincu” și Grădiniței din Conțești (județul Dâmbovița), satul natal al Doamnei dr. Mioara Mincu, fondatoarea școlii noastre. La fel ca în fiecare an, copiii au primit daruri care au fost împărțite de echipele Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” și Fundației Umaniste „Dr. Mioara Mincu”.

Alături de elevii Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” au fost: doamna prof. Aurelia Șova – director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, doamnele prof. Cristina Costache și Anca Mihai și doamna Daniela Stancu.

***

Parteneriatul public – privat, menit să genereze schimbări pozitive în învățământul din mediul rural, încheiat între Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și Școala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” din Conțești, la care s-a adăugat și Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, continuă pe parcursul anului școlar 2024 – 2025, această colaborare fiind o onoare şi o datorie de suflet. Doamna  dr. Mioara Mincu, fondatoarea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, şi-a legat întreaga sa viaţă, atât personală, cât şi profesională de Conţeşti, ca o adevărată fiică a acestui sat.

***

La Școala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” din Conțești (județul Dâmbovița), atmosfera festivă de Crăciun a fost celebrată într-un mod deosebit, printr-o serbare plină de culoare și emoție. Elevii, alături de cadrele didactice, au pregătit un program artistic care a adus magia sărbătorilor de iarnă în inimile tuturor celor prezenți.

Copiii ne-au colindat cu glasuri vesele, reamintind tuturor semnificația Crăciunului ca timp al iubirii și al darurilor. Toate momentele pregătite au subliniat frumusețea sărbătorii și bucuria reunirii celor dragi.

Talentul și dăruirea copiilor au reușit să aducă zâmbete pe fețele celor care au asistat la eveniment.

Și această întâlnire a fost o adevărată lecție despre comunitate, tradiții și importanța de a dărui celor din jur.

Atmosfera de Crăciun, pe care am regăsit-o aici, ne-a adus aminte de anii copilăriei, de emoţia aşteptării împodobirii bradului, de clipa la care visam să-l întâlnim pe Moş Crăciun.

Dincolo de faptul că este una dintre cele mai importante sărbători creştine, Crăciunul e aşteptat cu mare entuziasm de toată lumea, indiferent de vârstă. Cu atât mai mult în satele româneşti,  unde Sfintele sărbători aduc cu ele datini, credinţe, colinde, urări de belşug şi recoltă bogată, realizări artistice şi muzicale, unele din cele mai spectaculoase manifestări spirituale ale poporului nostru, transmise din generaţie în generaţie.

Momentele petrecute la Conțești ne-au amintit că sărbătoarea Crăciunului este despre unitate, familie, generozitate, solidaritate, despre bucuria de a fi împreună!

 

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 325

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes