Bianca Andreescu a câștigat finala de la Indian Wells, un turneu WTA Premium Mandatory, impunându-se în fața lui Angelique Kerber (locul 4 WTA), în trei seturi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-4.

La ceremonia de decernare a trofeului, câștigătoarea le-a mulțumit atât fanilor ei din Canada, țară sub steagul căreia joacă, dar și celor din România, locul de unde provine.

„Mulțumesc că sunteți cu mine, vă iubesc!”, a spus Bianca la sfârșitul discursului, în limba română.

 

După această victorie memorabilă, Bianca Andreescu a devenit prima jucătoare din istorie care intră în turneu cu un wildcard și apoi câștigă competiția. Succesul ei o ajută și pe Simona Halep, care, începînd de luni, își păstrează pozița a treia în ierarhia mondială WTA.

Mapamondul a descoperit-o la acest turneu american pe cea mai nouă senzație în tenisul feminin, probabil cea mai mare surpriză a sportului mondial în acest start de 2019.

Deși reprezintă Canada, originile sale sunt românești. Născută în Ontario, a făcut primii pași în tenis la Pitești, după care a revenit în Canada alături de familia cu origini vâlcene.

Sportiva trăiește momentul: „Este o cursă nebună, e incredibil tot ceea ce mi se întâmplă, pare un vis. Întotdeauna am avut vise mari, dar nu credeam să se întâmple atât de repede, atât de devreme. Mai bine mai devreme decât prea târziu. Dacă mi-ar fi spus cineva acum câteva săptămâni că voi juca finala la Indian Wells, i-aș fi zis că a înnebunit”.

 

La finalul lunii ianuarie, când impresionase deja la Auckland cu victoriile sale și-a spus: „Să ajung cât mai repede în top 50”. De azi este în primele 30!

„Vreau să devin numărul 1 în lume! Vreau să câștig atâtea Grand Slam-uri cât se poate! Vreau să fac istorie, cerul este limita! Vreau să fiu inspirație pentru cât mai mulți oameni! Vreau să schimb sportul în bine și să fac multe lucruri pozitive pentru tenisul feminin.”

Iată și alte declarații ale tinerei: „De mică am încercat să fiu imprevizibilă. Mă plictisesc foarte repede de orice. Nu îmi place să am un stil liniar, îmi place să variez.”

178 a fost locul WTA ocupat de Bianca la finalul anului 2018. Începând de luni, ea va fi pe locul 24.

Andreescu vorbește în română, în casă, cu părinții ei, și crede că „rădăcinile sale românești” o ajută enorm pe teren spre a fi combativă”, au notat cei de New York Times.

„Suntem niște oameni foarte pasionați și dăm totul pentru a ne atinge țelul”, a spus tenismena pentru sursa citată. „Totul ține de cum te dăruiești, de inimă.”

(sursa: https://www.libertatea.ro/sport/bianca-andreescu-finala-indian-wells-2576720)

 

De la înălțimea celor 18 ani, Bianca Andreescu ne oferă o adevărată lecție de viață: să lupți până la capăt, să crezi în șamsa ta, să ții fruntea sus chiar și atunci când te doare, să nu renunți, să îți recunoști și să-ți respecți rădăcinile, să nu uiți niciodată de unde ai plecat, să fii mândru de familia ta și, mai ales, să crezi că orice este posibil! Este un exemplu pentru mii de tineri și adolescenți, un exemplu pentru noi toți. Felicitări, Bianca! Mult succes în continuare!

prof. Raluca BRAD

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 96

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes