La Școala Postliceală Sanitară ”Carola Davila” te poți înscrie cu și fără bac. De ce? Pentru că ai dreptul la o profesie pe care o simți, o profesie care poate reprezenta menirea ta în viață. Dorim să-i sprijinim pe cei care aleg profesia de asistent medical să pornească cu dreptul în viață prin meditații asigurate gratuit pentru a trece examenele de bacalaureat. Astfel avem o serie de elevi care tocmai au trecut cu succes prin această probă. Sunt unii elevi ai noștri în anul 2 sau 3, alții care tocmai s-au înscris și nu au avut șansa să ia bacalaureatul în prima sesiune din vară. Bacalaureatul nu mai este obligatoriu nici la admitere, nici la absolvire, însă pot fi situații de viață în care face diferența. De ce să nu renunțați? Pentru că există a doua șansă, pentru că situațiile de viață pot fi variate, iar în viață există unele conjuncturi care ne pot crea greutăți. Este important să le depășiți și să mergeți mai departe îndreptându-vă spre visul de a deveni asistent medical.

Școala îmbogățită de experiențele lor

Probele de bacalaureat au avut loc în a doua jumătate a lunii septembrie. Elevii noștri care s-au interesat, au urmat silitori meditațiile oferite gratuit de școală, iar rezultatele i-au încântat:

Iulia Niculae, absolventă a Liceului Teoretic Dante Alighieri, care este elevă în anul I la calificarea asistent medical generalist

”Pe parcursul liceului am întâlnit un grup de elevi ai Școlii Postliceale Sanitare Carol Davila care au făcut o prezentare foarte interesantă de acordare a primului ajutor la noi în liceu. Așa mi-am amintit visul meu din copilărie de a deveni asistent medical și în această vară am fost admisă la Școala Postliceală Sanitară Carol Davila. În luna august am participat la meditațiile gratuite cu doamna profesor Aurelia Șova – a fost un real suport pentru mine pentru a înțelege mai bine noțiunile și a le aprofunda. Mă bucur foarte mult că am reușit să iau bacalaureatul, pornind astfel cu dreptul spre  visul meu de mic copil – de a deveni asistent medical. Acum sunt fericită că am reușit de data aceasta să iau bacul și mulțumesc Școlii Postliceale Sanitare Carol Davila pentru suportul pe care l-am avut prin meditații gratuite”.

Gabriel Marius Manea, absolvent al Liceului Udriște Năsturel din Hotarele, județul Giurgiu – elev acum în anul I la calificarea asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare:

”Deși la sesiunea a doua am fost mai bine pregătit, am simțit că a fost mai greu decât în vară. M-am înscris din timp la Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” pentru ca am aflat de meditațiile intensive pentru bac. Am învățat intensiv la biologie pe parcursul verii, însă a meritat. Iar meditațiile urmate intensiv în cadrul programului de meditații gratuite la Școala Postliceală Sanitară Carol Davila m-au ajutat să învăț mai ușor, să mă și obișnuiesc cu profesorii, dar mai ales să reușesc să iau bacalaureatul la biologie acum și să nu mai amân.

Diploma de bacalaureat mă ajută să fiu mai aproape de profesie, să simt că ajung undeva în viață, chiar dacă este obligatoriu sau nu, acest bacalaureat știu că mă va ajuta mai departe. La începutul anului trecut nu știam ce voi face mai departe. Acum am multă încredere că voi ajunge să am un loc de muncă stabil și o profesie de viitor”.

 

Pentru a fi un bun asistent medical generalist este necesar:

Să fii o persoană activă, sociabilă, mereu aproape de ceilalți, disponibil oricând să le oferi ajutorul. Se spune despre tine că ești priceput în ceea ce întreprinzi și că ai dexteritate. Ai un fin spirit de observație și acționezi imediat, în funcție de situație.

Pentru tine este importantă munca în echipă și în relațiile cu colegii, dai dovadă de respect și înțelegere. Situațiile dificile reprezintă reale provocări care îți solicită viteză de reacție.Ești optimist și încerci să le transmiți și celorlalți o stare de bine. În ceea ce faci, este foarte important să fii organizat și responsabil. Ai o capacitate de muncă peste nivelul mediu și reușești săfaci față efortului fizic și psihic ore în șir.

Poți deveni acea persoană care ajută oamenii să depășească situațiile de boală prin profesionalism, răbdare și dăruire!

Care sunt calitățile potrivite unui viitor Asistent medical de farmacie?

Ești o persoană care poate să asculte cu răbdare problemele de sănătate ale celor din jur.

Consideri că munca în echipă este o condiție necesară pentru a duce un lucru la bun sfârșit. Îți place să lucrezi la calculator și ți se pare ușor să înveți diverse programe.

O calitate pe care o deții este puterea de convingere și reprezinți persoana care oferă celorlalți soluții atunci când au nevoie. Îți place să fii la curent cu noile descoperiri în domeniul sănătății și să le împărtășești celorlalți.

̦ti o persoană organizată, riguroasă în conceperea planurilor. Memorezi repede ș̦i cu ușurință informațiile cu care te întâlnești.

Poți deveni acea persoană care ajută oamenii în suferință, facilitând accesul către medicație!

Cum se caracterizează un bun Asistent medical de balneofiziokinetoterapie?

Ești o persoană dinamică, plină de energie, un mesager al sănătății prin mișcare! Atunci când lucrezi cu oamenii, ai capacitatea de a-i susține și încuraja o perioadă îndelungată, până la finalul sarcinii de lucru.

Dacă îți place să ai rezultate concrete, vizibile, ceea ce presupune că ești perseverent și ai răbdare. Atunci când vorbești, folosești termeni preciși, clari și la obiect, astfel încât ceilalți știu ce au de făcut. În activitățile zilnice, te remarci prin precizia și forța mâinilor. Ești atent la detalii și muncești foarte mult pentru a obține rezultatele cele mai bune.

Poți deveni acea persoană care ajută oamenii ca, după ce trec printr-un accident, să se recupereze și să reintre în normalitate! 

Dacă te regăsești printre cele trei caracterizări te așteptăm să vii la admitere pentru ca pe durată celor trei ani de pregătire teoretică și practică în cele mai bune spitale, farmacii și clinici medicale să-ți împlinești visul. Participă acum la procesul de selecție care constă într-un interviu vocațional.

www.scoalacdavila.ro/admitere

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 207

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes