Legumele și fructele se află pe un loc important în piramida alimentelor sănătoase. Așadar, consumați-le cât mai des! De Ziua Mondială a Veganismului, o formă a vegetarianismului, câțiva elevi ai școlii noastre, din anul I, și-au exersat abilitățile culinare în cadrul concursului „Azi sunt vegetarian!”.
Obiectivele acestei activități au fost: stimularea unei abordări sanogene a stilului de viață, încurajarea originalității, creșterea calității vieții.
Un juriu, format din profesori ai școlii noastre, a apreciat și a punctat: aspectul preparatului, originalitatea rețetei, beneficiile pentru organism, conținutul de vitamine, ingredientele utilizate, calitatea prezentării și coerența rețetei.
Rezultatele finale ale concursului:
Premiul de excelență: Conopidă în patru moduri – Daniela Iulia BÂRĂ – 1 A – AMF
Premiul de originalitate: Desert Vegan – Antoaneta CRUCE (VÎLCEANU) – 1 L – AMG
Premiul de popularitate, organizat pe pagina de Facebook a școlii: Tartă Quiche cu legume – reinterpretată – Andreea Elena STANCIU și Elena PUCHIANU (ȘTEFĂNESCU) – 1 A – AMF
Toate preparatele au fost apreciate și îi felicităm pe toți participanții:
Alexandra SISILICĂ – Chocolate Brownie;
Alina Florentina ENE și Raluca Ioana COPĂCEANU – Ghiveci de legume & Budincă cu semințe de Chia și piersici;
Olivia VATAMANIUC – Salată de legume;
Anușa – Andreea LIA și Alexandra NEAGU – Fasole bătută și salată de varză asortată;
Elena Iuliana MOCANU (PRISĂCARIU) – Noodles Lo Mein;
Oana COVACI (PECIE) – Bruschete cu avocado, rosii si ciuperci
prof. Raluca Brad