Începutul de an școlar înseamnă bucurie și emoție. Pandemia a adus reguli noi, iar festivitatea de deschidere nu s-a mai desfășurat în curtea școlii, ca în fiecare an. Ne-au lipsit zâmbetele, îmbrățisările și zarva bobocilor din anul I, care își regăseau colegii sau care tocmai își cunoșteau profesorul diriginte.

Rămânem împreună, chiar dacă păstrăm distanța! – sunt cuvintele rostite foarte des în ultimele luni, care nu au fost ușoare nici pentru școala noastră, care anul acesta a împlinit 30 de ani de activitate.

Prezent de fiecare dată la deschiderea anului școlar, domnul prof. univ. dr. Alexandru Ioan MINCU, Președinte al Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, a transmis un mesaj cadrelor didactice ale școlii și elevilor noștri:

 

„Îmi lipsește școala, îmi lipsiți cu toții foarte mult. Vă felicit pentru modul în care am încheiat cel mai dificil an din toată istoria școlii. Este o situație specială care ne pune la încercare din punct de vedere al sănătății, dar care ne dă șansa să venim și mai mult în ajutorul elevilor, al societății, al celor bolnavi.

 Avem misiunea să fim Educatori pentru sănătate. Să nu uităm să facem ceeea ce promitem și să fim acești Educatori pentru sănătate în România. Vă mulțumesc și sunt mândru de dumneavoastră! Am trecut prin luni de foc, ca oameni, instituție, țară, ca membri în echipele din spitalele unde ne-am expus, dar ne-am făcut datoria. Suntem mândri de colegii noștri care zi de zi sunt în spitale și se luptă în această bătălie pe care trebuie să o câștigăm.

Sunt mândru să fac parte din această echipă. Vă felicit pe toți! Să începem cu bine acest an școlar!

O mare bucurie și o dovadă de maturitate a echipei noastre, conduse de doamna director Aurelia Șova, este și înființarea Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, care și-a deschis porțile, pentru prima dată, la 14 septembrie. Îi doresc să aibă mulți ani de activitate! Vă doresc un an școlar plin de realizări!”

 

„Dragi elevi,

Anul acesta, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”, cea mai mare și mai prestigioasă unitate de educație preuniversitară particulară din România, a împlinit 30 de ani de activitate. Doamna Dr. Mioara Mincu, fondatoarea școlii noastre, a fost nu numai un medic foarte bun și un manager de succes al sistemului de sănătate din România, dar a înfăptuit și multe alte lucruri minunate, toate izvorâte din har și din marea sa capacitate de a iubi oamenii. Dedicație, dragoste, pasiune, respect pentru om și valorile umane, muncă, iertare și dăruire – toate i-au conturat personalitatea.

A fost profesor de limba română la școala din satul natal, a editat peste 50 de manuale și cataloage pentru școală, a luptat pentru drepturile femeii mai ales din mediul rural, pentru valorile și tradițiile satului românesc, a contribuit decisiv la reformarea sistemului de învățământ sanitar, dar și a sistemului medical în general. A iubit și a urmat exemplul generalului Carol Davila, făuritor de sistem și școală medicală.

Dragi elevi, vă felicit pentru că aţi ales o profesie foarte frumoasă, cu o misiune nobilă şi doresc să vă spun că nu este una uşoară. Vă trebuie 3 ani de zile de muncă intensă pentru a vă pregăti să deveniţi profesioniști. Succesul şcolar şi în cariera dumneavoastră ţine de acest parteneriat elev – şcoală. Celula de bază pe care trebuie să punem accent este clasa din care faceţi parte. Dumneavoastră trebuie să fiţi uniţi, să lucraţi împreună, să vă ajutaţi unii pe alţii şi să faceţi echipă cu profesorul diriginte. Veţi purta numele dirigintelui în toată cariera dumneavoastră. Să vă iubiţi şcoala şi profesia. Nu e important doar efortul de a obţine rezultate foarte bune, ci să participați la cursuri cu plăcere, cu dragoste pentru oameni.

Veţi fi nişte luptători pentru educaţie şi sănătate. Vă așteptăm cu multă speranță să vă înrolați în viitoarele batalioane în lupta pentru sănătate, dar și pentru reformarea sistemului de sănătate, de educație, de viață, pentru o Europă mai sănătoasă și mai bună. Avem nevoie de dumneavoastră!

Vă urez mult succes!”

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 151

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes