*O nouă ediție a Porților Deschise spre Educație pentru Sănătate la Școala Postliceală Sanitară ”CAROL DAVILA”

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat marţi, 17 februarie 2016, Ziua Porților Deschise spre Educație pentru Sănătate, eveniment aflat la a VI-A ediţie. Evenimentul a avut loc cu prilejul împlinirii a 26 de ani de activitate a instituției, găzduind peste 200 de elevi de la 17 licee din București, interesați să pătrundă tainele Educației pentru Sănătate.
”Dacă aveți Vocație, Ambiție, Pasiune și vă considerați Capabili să vă pregătiți la cele mai bune standarde internaționale și apoi să practicați performant cu sfințenie și responsabilitate această profesie nobilă (și astfel să vă îndepliniți misiunea), vă invităm să vă alăturați poveștii noastre de succes. Numai împreună cu Voi o vom putea continua și face și mai frumoasă!
De 26 de ani Școala noastră pregătește Educatori pentru Sănătate și astfel se constituie într-un Agent activ pentru Sănătatea Europei”, este mesajul dlui. dr. Alexandru Ioan Mincu, Președintele Consiliului de Administrație al Școlii Postliceale Sanitare ”CAROL DAVILA” (SPSCD).
În acest cadru, liceenii au fost invitați la „Biblioteca vie” pentru ”a răsfoi” câte o „carte” față în față, cartea vie fiind reprezentată de profesorii de nursing din cadrul şcolii. Profesorii au discutat cu elevii în vederea promovării educației pentru sănătate pe diverse teme de interes la vârsta adolescenţei, precum: ”Contraceptie sau avort?”, ”Etnobotanicele – prafuri pentru vise spulberate” sau ”Profilaxia tulburărilor psihice la adolescenți”.

Oaspeții școlii, însoțiți de profesorii lor, au avut ocazia să participe la activitatea desfășurată de către viitorii asistenți medicali de farmacie în „Laboratorul de frumusețe”.  Aici au fost încântați să descopere tainele profesiei și s-au implicat activ în prepararea unei creme.

Un moment deosebit în parcursul zilei a fost „Povestea celor 4 terapii”, o scenetă de activități demonstrative referitoare la terapii de recuperare susținută de reprezentații ultimului an la calificarea balneofiziokinetoterapie și recuperare.

Concursul „Anatomia 3D”, aflat acum la a treia ediție, a reunit un număr de 15 echipe de elevi de la calificarea de asistență medicală generală, în care au propus proiecte originale, utile ca material didactic pe viitor în școală. Munca depusă de concurenți a fost de lungă durată, concursul finalizându-se cu prezentarea proiectului pe echipe.

Rolul evenimentului este de a aduce elevii de liceu cât mai aproape de înțelegerea a ceea ce înseamnă vocația de asistent medical. ”Profesia de asistent medical este cea mai căutată la nivelul Uniunii Europene pentru următorii 35 de ani (orizontul 2050), iar noi suntem cea mai bună și mai mare școală sanitară din țară și membră în elita instituțiilor de educație medicală medie de pe continent: Modulul European de Nursing (din 1999)”, a completat dr. Alexandru Ioan Mincu.

Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” reprezintă o opțiune în carieră, mult mai realistă decât majoritatea universităților, oferind absolvenților de liceu, cu sau fără bacalaureat, o evoluție competitivă în piața bucureșteană a furnizorilor de educație vocațională.


Statistici absolvenți

Cu toate că nu este necesar pentru obținerea dreptului de liberă practică și practicarea profesiei în țară sau în străinătate, școala se constituie într-un partener serios de efort pentru elevii care nu au obținut bacalaureatul, oferind meditații gratuite pe parcursul celor trei ani, pentru că a avea posibilitățile deschise pe viață. Statistica ultimilor cinci ani arată că aproximativ o treime din cei care sunt admiși la Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila” au studii universitare, o treime au obținut înainte de înscriere bacalaureatul, și o treime încă nu au trecut bacalaureatul. Jumătate dintre acești elevi care vin la școala noastră dobândesc bacalaureatul până la absolvire. Vârsta celor admiși variază de la 18 ani la peste 50 de ani, iar 75% dintre ei provin din București.

Demografic vorbind, populația Europei îmbătrânește și, implicit, are din ce în ce mai multă nevoie de grijă profesională ca să își păstreze (sau să își recupereze) starea de sănătate. Pe de alta parte, în țările Europei mai privilegiate industria serviciilor de sănătate se dezvoltă rapid și beneficiază de bugete din ce în ce mai generoase.

Cele șaptesprezece licee de la care au participat cei circa 200 de elevi sunt: Colegiul Tehnic ”Mihai Bravu”, Liceul Tehnologic „Mircea Vulcanescu”, Liceul Tehnologic ”Iordache Golescu” Găești, Liceul Tehnologic ”Dumitru Dumitrescu” Buftea, Liceul Tehnologic ”Dimitrie Gusti”, Liceul Tehnologic de Metrologie ”Traian Vuia”, Liceul cu Program Sportiv ”Mircea Eliade”, Liceul Teoretic Bilingv ”Decebal”, Colegiul National „Matei Basarab”, Liceul Teoretic Hyperion, Liceul Teoretic ”Constantin Brâncoveanu”, Colegiul Tehnic ”Media”, Liceul Tehnologic Sfântul Pantelimon, Colegiul Tehnic ”Petru Rares”, Colegiul Tehnic de Arhitectură și Lucrări Publice ”Ioan N. Socolescu”, Colegiul National „Emil Racoviță” și Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu”, licee care derulează parteneriat continuu cu Școala Postliceală Sanitară ”Carol Davila”.

Despre Fundația Umanistă Dr. Mioara Mincu

Fundația Umanistă dr.Mioara Mincu are rolul de a duce mai departe visul despre “Educația pentru Sănătate”. Proiectul principal al fundației este Școala Sanitară Postliceală Carol Davila.

Despre Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”

Școala Postliceală Sanitară Carol Davila a fost înființată în 1990 de Dr. Mioara Mincu. Este cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar acreditată din România și își desfășoară activitatea ca unul dintre proiectele educaționale ale Fundației Umaniste Dr. Mioara Mincu (instituție fondatoare și finanțatoare conf. Legii Educației 1/2011). Școala oferă trei calificări cu acreditare ARACIP: asistent medical generalist, asistent medical de farmacie și asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare. Mai multe detalii la www.scoalacdavila.ro

Alege-ți o Carieră pentru o Europă mai Educată, mai Sănătoasă și mai Fericită!

{gallery}stories/2016/portideschise{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 254

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes