Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat a VII-a ediție a „Atelierului de Nutriție – Alimentația unui stil de viață sănătos”, Concurs – workshop cu tema „Să fim o zi ovolactovegetarieni”. Coordonatorii acestui proiect sunt: prof. Maria Baldovinescu, prof. Andreea Csolti și prof. Nicoleta Oprea.
Concursul a avut la start un număr de 25 de echipe participante.
Scopurile acestui atelier de nutriție sunt: evidențierea necesității diversificării alimentației, descoperirea beneficiilor nutritive pe care le aduc legumele și fructele în dieta zilnică, stimularea consumului de noi alimente pe bază de legume și fructe și experimentarea de noi gusturi în combinații sănătoase.
Fiecare grupă de elevi a susținut o prezentare scrisă despre produs, însoțită de imagini, care a cuprins mai multe informații: ingredientele folosite, numărul de calorii al fiecărui ingredient și conținutul în proteine, glucide, lipide, calitățile nutritive și beneficiile pentru sănătate ale preparatului prezentat.
Preparatele au fost foarte diverse, de la legume preparate în diferite moduri până la torturi raw vegan sau prăjituri clasice. Ingredintele alese de concurenți au fost variate, accentul fiind pus pe ingredinte cât mai puțin preparate termic. Câștigători am fost cu toții, elevi și profesori, deoarece am aflat moduri noi de folosire a ingredientelor, informații despre unele ingrediente folosite mai rar, dar și cât de utile sunt pentru sănătate toate acestea, dacă sunt consumate în starea lor naturală și cât de des posibil.
Mulțumim pentru participare juriului format din: prof. medic Carmela Bănulescu, prof. medic Mirela Mihăilă, prof. chimie Anca Grecu, prof. instruire clinică Alice Ragazan, dar și profesorilor coordonatori Cătălina Ilașcă, Eugenia, Petrescu, Marilena Pușcaș, Nicoleta Oprea, Maria Baldovinescu și Andreea Csolti. Punctajele obținute de echipe au fost foarte strânse, acest lucru demonstrând calitatea proiectelor.
LISTA PREMIANȚILOR – ATELIERUL DE NUTRIȚIE – EDIȚIA A VII-A
Premiul | Nume elevi | Clasa | Proiect | Prof. coordonator | Punctaj |
I |
BULIGAN (NICOLAE) BRÂNDUȘA MAHU ELENA |
1 K | TORT RAW VEGAN | PROF. CĂTĂLINA ILAȘCĂ | 193 puncte |
II |
ROMAN MARIANA GHEORGHE ALEXANDRA |
1 H | CHIFTELUȚE CU OREZ; DULCEAȚĂ DE ARDEI UITE ȘI PITE DE CASĂ | PROF. CĂTĂLINA ILAȘCĂ | 188 puncte |
III | SITARU GEORGIANA OLGUȚA | 1 M | LE GOUT DE PARIS | PROF. EUGENIA PETRESCU | 187 puncte |
Mențiune |
DRIMBA (DIOSTEANU) ELENA ATICULESEI (HUȚU) OANA |
1 G | PRĂJITURĂ CU MORCOVI ȘI NUCI | PROF. CĂTĂLINA ILAȘCĂ | 180 puncte |
Mențiune |
POPESCU (PĂUN) AURELIA COCEA ROXANA CRISTINA |
1 B | PLĂCINTĂ CU VARZĂ | PROF. BALDOVINESCU MARIA | 179 puncte |
FELICITĂRI tuturor participanților!
prof. Maria Baldovinescu
prof. Raluca Brad