Vă invităm să participați marți, 12.10.2021, ora 13.30, la o nouă activitate în cadrul ATELIERULUI DE NURSING.

Invitatul nostru este dr. Teodora CIOLOMPEA, managerul Centrului de Evaluare și Tratament al Toxicodependențelor pentru tineri „Sf. Stelian”.

Tema întâlnirii organizate de Catedra de Nursing și Științe este DEPRESIA. Evenimentul va avea loc online, pe platforma ZOOM.

Efectele crizei COVID şi ale tulburărilor de stres post-pandemic au dus la o escaladare a simptomelor de depresie şi anxietate la români, cu precădere în rândul tinerilor, arată un studiu.

Potrivit datelor obţinute în urma apelurilor înregistrate la helpline-ul depreHUB, în 2021, tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani au avut cea mai mare nevoie de suport psiho-emoțional. Aceştia au reprezentat 44,4% dintre apelanţii la aceste serviciu. Principalele motive pentru care au iniţiat apeluri sunt: depresia (33,3%), anxietatea (27,8%) sau panica (11,1 %), în timp ce câte 5,6% se confruntau cu dependenţe sau ideaţie suicidară.

De asemenea, de la începutul anului, numai serviciul de urgenţă 112 a redirecţionat către helpline 158 de persoane cu gânduri suicidare, în urma parteneriatului dintre STS şi depreHUB.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Happy Minds, cei mai vulnerabili în faţa anxietăţii şi atacurilor de panică au fost adolescenţii cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani. Peste 60% dintre adolescenţii care au apelat depreHUB în 2021 au avut nevoie de suport psiho-emoţional pentru anxietate şi atacuri de panică generate de stresul post-pandemic.

„Online-ul, izolarea socială, pierderea contactului cu realitatea şcolară fac din tinerii noştri cea mai vulnerabilă populaţie. Tinerii a căror educaţie este întreruptă au sanşe aproape de două ori mai mari să sufere de anxietate sau depresie faţă de cei care nu au avut astfel de perturbări. Instalarea stresului post-trauamatic, anxietatea şi depresia au dus deja la creşterea numărului de adolescenţi în dezechilibru emoţional, ceea ce face ca numărul de psihologi şi psihiatri să fie insuficient. Este evident că traversăm o adevărată criză emoţionala în rândul tinerilor şi că sunt necesare campanii şi măsuri naţionale de prevenţie şi intervenţie în sănătate mintală”, a declarat psihologul Yolanda Cretescu, preşedintele asociaţiei. (sursa: https://www.zf.ro/business-international/categoria-de-persoane-cea-mai-afectata-de-depresie-si-stres-post-20291413)

ATELIERUL DE NURSING reunește activități desfășurate pe parcursul anului școlar 2021 – 2022 pentru elevii școlii noastre, atât online, cât și fizic, în sala de demonstrație. La fiecare activitate avem invitați din domeniul medical, care prezintă teme actuale, de interes pentru viitorii asistenți medicali.

Vă așteptăm!

 

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 144

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes