Miercuri, 29.09.2021, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, a avut loc o nouă întâlnire în cadrul Atelierului de Nursing. Tema prezentată – PREVENȚIE ȘI SCREENING ÎN AFECȚIUNILE CARDIOVASCULARE – a fost susținută de invitatul activității, doamna Ecaterina UNGUREANU – asistent medical, Secția Cardiologie – Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”, absolventă a școlii noastre.

La eveniment au participat cadre didactice și elevi din toți anii de studiu, calificarea asistent medical generalist.

Doamna directoare a Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Aurelia Șova, a apreciat organizarea acestui eveniment, foarte util pentru elevi.

Au avut loc discuții despre importanța prevenției în afecțiunile cardiace, despre rolul controlului periodic la medicul de familie și la medicul specialist, despre factorii de risc în afecțiunile cardiace și complicațiile posibile.

Organizatorul activității a fost Catedra de Nursing, reprezentată de prof. Alice Ragazan – șef Catedra Nursing și Științe – și prof. Mirela Avram – responsabil Instruire clinică.

„Folosește-ți inima pentru a te conecta! – este îndemnul oferit de Organizația Mondială a Sănătății, anul acesta, de Ziua Mondială a Inimii. 

Echitate, prevenție și comunitate – trei piloni cu care să lucrăm constant, atât pentru conștientizare, cât și pentru prevenirea și gestionarea bolilor de inimă, într-un context pandemic. La nivel mondial, peste 520 de milioane de persoane suferă de boli cardiovasculare. În fiecare an, peste 18,6 milioane de decese sunt cauzate de bolile cardiovasculare, ele fiind încadrate ca principala cauză de mortalitate la nivel global.

Un stil de viață sănătos și echilibrat, prevenția și controalele medicale periodice, utilizarea tehnologiei ca ajutor de nădejde în sănătate se traduc prin sănătate pentru inimă.

Indiferent de context, inima ta este cea mai importantă. Ajut-o să fie sănătoasă!” – prof. Mirela Avram.

Atelierul de Nursing va reveni pe tot parcursul anului școlar și cu alte evenimente susținute de cadre medicale de specialitate. Vă așteptăm!

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 137

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes