Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează joi, 8 Ianuarie 2015, concursul – workshop cu tema: ”SĂ FIM O ZI OVOLACTOVEGETARIENI”, în cadrul celei de-a III-a ediţii a ATELIERULUI DE NUTRIŢIE. Proiectul se adresează tuturor elevilor din anul I, de la toate calificările.

 

„Motivaţia organizării acestei activităţi derivă din necesitatea aplicării în practică a cunoştinţelor  teoretice   dobândite la orele  de Anatomia şi fiziologia omului cât şi la orele de Biochimiecu privire la diferitele tipuri de metabolism”, afirmă prof. Nicoleta Oprea şi prof. Maria Baldovinescu, coordonatoare ale acestui proiect. 

 

 Acest atelier de nutriţie are ca scop evidenţierea  necesităţii diversificării alimentaţiei, descoperirea  beneficiilor nutritive şi medicale pe care le aduc legumele şi fructele în dieta zilnică a fiecăruia dintre noi precum şi stimularea consumului de noi alimente şi experimentării de noi gusturi în combinaţii   sănătoase pe care nu le-am utilizat în dieta obişnuită până acum.

 

Elevii participanţi vor prezenta individual sau în grupe un produs preparat din legume sau fructe care poate constitui un fel principal de mancare, precum pane-uri, piure-uri mai deosebite, legume sote, sufle-uri, legume gratinate, chiftelute de legume,  legume la gratar, salate sau plăcinte cu legume, rulade, checuri aperitiv, torturi etc.  Preparatul nu va conţine carne sau derivate din carne. Prezentarea va cuprinde reţeta şi motivul pentru care au ales acel preparat, precum şi calităţile nutritive şi medicinale ale legumelor, ierburilor aromate, condimentelor utilizate.  

 

 

Felicitări câștigătorilor din acest an ai Concursului „Atelierul de nutriție – Alimentația unui stil de viață sănătos, SĂ FIM O ZI OVOLACTOVEGETARIENI”:

 

PREMIUL

PROIECT

CLASA

PUNCTAJ

ELEVI

PROF. ÎNDRUMĂTOR

I

LASAGNA CU VINETE

I C / AMG

489

BÂȘCIANU  ALINA IONELA;

BABIUC MONICA MARIANA;

PETCU MĂDĂLINA ADRIANA;

DUMITRU ( POPESCU) COSMINA

OPREA NICOLETA

II

SALATĂ DE CRUDITĂȚI CU SEMINȚE

I A / AMG

483

TAMAȘ  MARA ROXANA

BALDOVINESCU MARIA

III

 PRAJITURĂ RAW VEGAN CU BANANE / SALATĂ DE LEGUME CU CUȘCUȘ

I L / AMG

480

SPĂTĂRELU ALINA FLORINA;

PAPADOPOL (CUTIERU ) ELIZA ANA;

PETRE (MUNTEAN) DANIELA ALEXANDRA;

STOICA DANIELA

PETRESCU EUGENIA

MENȚIUNE 1

BATOANE HRĂNITOARE

ID /AMG

469

GUȚĂ (STÂNIȘOR) VICTORIA;

GAVRILĂ GEORGIANA FLORENTINA;

COSOI (PÂSLARU- ANTONIU) FLORENTINA;

ROCIANU MARIA  ALEXANDRA

CSOLTI ANDREEA

MENȚIUNE 2

RAW VEGAN CU VIȘINE

I B / AMF

460

TRANDAFIR  LAURA MARINELA;

COMĂNESCU FLORINA ANA MARIA;

ȘERBAN ANDREEA

PUȘCAȘ MARILENA

MENȚIUNE 3

TORT DE SFECLĂ ROȘIE CU CREMĂ DE BRÂNZĂ

I I /AMG

456

TIHAN  MIHAELA LAURA;

DESPINOIU ADRIAN EDUARD;

GEAMBAȘU CLAUDIA;

VOICU MĂDĂLINA

PETRESCU EUGENIA;

JERCA ADRIANA

 Anul 2015 a demarat cu cel mai așteptat și mai gustat proiect, atât la propriu, cât și la figurat: „Atelierul de nutriție – Alimentația unui stil de viață sănătos, Să fim o zi ovolactovegetarieni”, care a ajuns deja la a III – a ediție. Numărul total al concurenților a fost de aproximativ 175, cu 50 de proiecte. S-a atins și un record al numărului de participanți la o activitate, la un moment dat fiind prezente 120 de persoane. „A fost o demostrație de forță a profesorilor de biologie, care au reușit să mobilizeze mai mult de 30% din elevii de anul I. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în concursul de astăzi și încep cu prof. Maria Baldovinescu – Fătu, coordonatorul și organizatorul proiectului alături de mine pentru colaborarea excelenta si profesionalism”, a spus doamna prof. Nicoleta Oprea, organizator. „Le mulțumesc tuturor profesorilor de biologie care au participat în calitate de îndrumători ai proiectelor, colegilor de alte specialități și elevilor care au avut amabilitatea de a fi membri in juriu, Catedrei de Nursing și Științe pentru sprijinul acordat de-a lungul celor 3 luni de organizare, precum şi colegilor care au avut plăcerea să participe la acest concurs. Mulțumirile mele speciale sunt pentru toți elevii participanți cu proiecte, pentru că știu că fiecare s-a straduit să fie cel mai bun.

 

Astfel de activități arată că ne putem organiza, că putem să respectăm regulile unui concurs, să lucrăm în echipă și să fim cei mai buni în orice încercare din viața noastră profesională, școlară și nu numai!”, a mai spus doamna Nicoleta Oprea.

{gallery}stories/2015/ateliernutritie{/gallery}

 

 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 245

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes