Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează joi, 8 Ianuarie 2015, concursul – workshop cu tema: ”SĂ FIM O ZI OVOLACTOVEGETARIENI”, în cadrul celei de-a III-a ediţii a ATELIERULUI DE NUTRIŢIE. Proiectul se adresează tuturor elevilor din anul I, de la toate calificările.
„Motivaţia organizării acestei activităţi derivă din necesitatea aplicării în practică a cunoştinţelor teoretice dobândite la orele de Anatomia şi fiziologia omului cât şi la orele de Biochimiecu privire la diferitele tipuri de metabolism”, afirmă prof. Nicoleta Oprea şi prof. Maria Baldovinescu, coordonatoare ale acestui proiect.
Acest atelier de nutriţie are ca scop evidenţierea necesităţii diversificării alimentaţiei, descoperirea beneficiilor nutritive şi medicale pe care le aduc legumele şi fructele în dieta zilnică a fiecăruia dintre noi precum şi stimularea consumului de noi alimente şi experimentării de noi gusturi în combinaţii sănătoase pe care nu le-am utilizat în dieta obişnuită până acum.
Elevii participanţi vor prezenta individual sau în grupe un produs preparat din legume sau fructe care poate constitui un fel principal de mancare, precum pane-uri, piure-uri mai deosebite, legume sote, sufle-uri, legume gratinate, chiftelute de legume, legume la gratar, salate sau plăcinte cu legume, rulade, checuri aperitiv, torturi etc. Preparatul nu va conţine carne sau derivate din carne. Prezentarea va cuprinde reţeta şi motivul pentru care au ales acel preparat, precum şi calităţile nutritive şi medicinale ale legumelor, ierburilor aromate, condimentelor utilizate.
Felicitări câștigătorilor din acest an ai Concursului „Atelierul de nutriție – Alimentația unui stil de viață sănătos, SĂ FIM O ZI OVOLACTOVEGETARIENI”:
PREMIUL |
PROIECT |
CLASA |
PUNCTAJ |
ELEVI |
PROF. ÎNDRUMĂTOR |
I |
LASAGNA CU VINETE |
I C / AMG |
489 |
BÂȘCIANU ALINA IONELA; BABIUC MONICA MARIANA; PETCU MĂDĂLINA ADRIANA; DUMITRU ( POPESCU) COSMINA |
OPREA NICOLETA |
II |
SALATĂ DE CRUDITĂȚI CU SEMINȚE |
I A / AMG |
483 |
TAMAȘ MARA ROXANA |
BALDOVINESCU MARIA |
III |
PRAJITURĂ RAW VEGAN CU BANANE / SALATĂ DE LEGUME CU CUȘCUȘ |
I L / AMG |
480 |
SPĂTĂRELU ALINA FLORINA; PAPADOPOL (CUTIERU ) ELIZA ANA; PETRE (MUNTEAN) DANIELA ALEXANDRA; STOICA DANIELA |
PETRESCU EUGENIA |
MENȚIUNE 1 |
BATOANE HRĂNITOARE |
ID /AMG |
469 |
GUȚĂ (STÂNIȘOR) VICTORIA; GAVRILĂ GEORGIANA FLORENTINA; COSOI (PÂSLARU- ANTONIU) FLORENTINA; ROCIANU MARIA ALEXANDRA |
CSOLTI ANDREEA |
MENȚIUNE 2 |
RAW VEGAN CU VIȘINE |
I B / AMF |
460 |
TRANDAFIR LAURA MARINELA; COMĂNESCU FLORINA ANA MARIA; ȘERBAN ANDREEA |
PUȘCAȘ MARILENA |
MENȚIUNE 3 |
TORT DE SFECLĂ ROȘIE CU CREMĂ DE BRÂNZĂ |
I I /AMG |
456 |
TIHAN MIHAELA LAURA; DESPINOIU ADRIAN EDUARD; GEAMBAȘU CLAUDIA; VOICU MĂDĂLINA |
PETRESCU EUGENIA; JERCA ADRIANA |
Anul 2015 a demarat cu cel mai așteptat și mai gustat proiect, atât la propriu, cât și la figurat: „Atelierul de nutriție – Alimentația unui stil de viață sănătos, Să fim o zi ovolactovegetarieni”, care a ajuns deja la a III – a ediție. Numărul total al concurenților a fost de aproximativ 175, cu 50 de proiecte. S-a atins și un record al numărului de participanți la o activitate, la un moment dat fiind prezente 120 de persoane. „A fost o demostrație de forță a profesorilor de biologie, care au reușit să mobilizeze mai mult de 30% din elevii de anul I. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în concursul de astăzi și încep cu prof. Maria Baldovinescu – Fătu, coordonatorul și organizatorul proiectului alături de mine pentru colaborarea excelenta si profesionalism”, a spus doamna prof. Nicoleta Oprea, organizator. „Le mulțumesc tuturor profesorilor de biologie care au participat în calitate de îndrumători ai proiectelor, colegilor de alte specialități și elevilor care au avut amabilitatea de a fi membri in juriu, Catedrei de Nursing și Științe pentru sprijinul acordat de-a lungul celor 3 luni de organizare, precum şi colegilor care au avut plăcerea să participe la acest concurs. Mulțumirile mele speciale sunt pentru toți elevii participanți cu proiecte, pentru că știu că fiecare s-a straduit să fie cel mai bun.
Astfel de activități arată că ne putem organiza, că putem să respectăm regulile unui concurs, să lucrăm în echipă și să fim cei mai buni în orice încercare din viața noastră profesională, școlară și nu numai!”, a mai spus doamna Nicoleta Oprea.
{gallery}stories/2015/ateliernutritie{/gallery}