Este momentul potrivit să ne amintim spusele doamnei dr. Mioara MINCU, fondatoarea școlii noastre:
» Unii oameni sunt prea obosiţi ca să vă dăruiască un ZÂMBET. Dăruiţi-le voi unul, pentru că nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dărui. «
 
Ziua Internațională a Zâmbetului este sărbătoarea celebrată în fiecare an, în prima vinere a lunii octombrie.
Sărbătoarea veseliei a fost marcată pentru prima dată în 1999, în orașul natal al lui Harvey Ball, Worcester. În același an, Harvey Ball a fondat și World Smile Corporation, care avea să fie sponsorul anual al evenimentului internațional. Ball este cel care a creat, în 1963, renumita „față zâmbitoare”, cunoscută cu denumirea originală de „smiley face”. Imaginea este utilizată azi în toată lumea, devenind simbolul cel mai ușor de recunoscut de pe planetă, pentru stările de fericire, bucurie și voie bună. Fundația Harvey Ball World Smile, creată după decesul lui Harvey Ball, în 2001, a devenit sponsorul oficial al Zilei Mondiale a Zâmbetului. Vă îndemnăm și noi să faceți fotografii sau video-uri în fiece zi, nu doar cu ocazia Zilei Mondiale a Zâmbetului, și să le postați pe rețelele de socializare cu hashtag-ul #SmileDay.
Iată mai jos câteva citate despre zâmbet și rolul zâmbetului:
Nicolae Iorga spunea că ,,Vorba bună, zâmbetul şi fapta binefăcătoare sunt raze ale soarelui răsfrânte în sufletul omului.” Cât de adevărat este, numai cel care le-a oferit sau a beneficiat de aceste daruri poate mârturisi că este aşa!
”Nu înceta niciodată să zâmbeşti, nici chiar atunci când eşti trist, pentru că nu se ştie cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău.” spunea Gabriel José García Márquez.
Zâmbetul poate funcţiona ca terapie, în refacerea sănătăţii inimii după un eveniment nefericit, potrivit unor studii realizate de cercetători, recent fiind cercetătorii de la Universitatea din Kansas.
Amintiți-vă să zâmbiți în fiecare zi, liniștea sufletului – baza sănătății – se menține cu zămbete.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 178

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes