Inovarea asistenților medicali în fața unei crize globale a sănătății fără precedent va fi punctul central al Zilei Internaționale a Asistenților Medicali în 2021, anunță site-ul nursingtimes.com.

ICN (International Council of Nurses) găzduiește în fiecare an Ziua Internațională a Asistenților Medicali, pe 12 mai, pentru a marca aniversarea nașterii lui Florence Nightingale și pentru a sărbători realizările profesiei de asistent medical.

În urma pandemiei Covid-19, serviciile de sănătate și de îngrijire au trecut printr-o transformare bruscă și majoră, iar ICN afirmă că asistenții medicali, în multe cazuri, conduc „această revoluție”.

Ziua Internațională a Asistenților Medicali din 2021 va căuta să evidențieze modalitățile inovatoare de îngrijire pe care le vor asigura asistenții medicali și va analiza, de asemenea, cum va arăta asistența medicală în viitor.

Tema campaniei de anul viitor a fost intitulată: „O voce care să conducă – O viziune pentru asistența medicală viitoare” (A Voice to Lead – A vision for future healthcare).

Președintele ICN, Annette Kennedy, a declarat: „Pandemia globală Covid-19 a arătat lumii rolul important pe care îl joacă asistenții medicali în menținerea sănătății oamenilor pe tot parcursul vieții. Deși a existat o perturbare semnificativă a asistenței medicale, au existat, de asemenea, schimbări care au îmbunătățit accesul la îngrijire. În 2021, ne vom concentra asupra inovațiilor în asistența medicală și a modului în care se va transforma viitorul asistenței medicale”.

Howard Catton, directorul executiv al ICN, a declarat că pandemia a deschis o oportunitate de a „cere o resetare” și „de a explora noi modele de îngrijire în care asistenții medicali sunt în centrul sistemelor noastre de sănătate”. „Putem realiza această viziune a asistenței medicale viitoare doar prin generarea de noi politici care deschid calea pentru această schimbare. Acesta este un alt subiect cheie pe care ICN va căuta să se concentreze în 2021.”

 (sursa: nursingtimes.com)

 

Prof. Mirela Avram

Prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 148

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes