Seria lectoratelor „Start în carieră”, organizate de Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila” în parteneriat cu Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Filiala Bucureşti, a demarat miercuri, 23 Noiembrie a.c., cu tema „Asistentul medical – între ocupaţie şi profesie reglementată”. Prima întâlnire între elevii şcolii noastre sanitare şi doamna Carmen Mazilu, Preşedinte OAMGMAMR, Filiala Bucureşti, a reunit peste 60 de elevi din anul III în cadrul secţiilor Asistent Medical Generalist şi Asistent Medical de Farmacie.

„Circa 75% din activitatea unui asistent medical reprezintă comunicarea, atât cu pacienţii cât şi cu echipa de colegi şi colectivul de medici, iar generaţia actuală de asistenţi medicali  beneficiază de o pregătire mult mai bună decât generaţiile anterioare. Cursurile Master Class la care participaţi vă asigură o serie de competenţe atât în ce priveşte comunicarea cât şi orientarea în carieră şi acesta este şi motivul acestor întâlniri pe care îmi doresc să le organizăm în vederea asigurării unei îndrumări cât mai bune către o carieră în profesia de asistent medical” a spus în deschidere doamna Carmen Mazilu.

Dialogul între lector şi elevii participanţi a fost unul foarte activ şi captivant, referitor la  aşteptările elevilor şcolii noastre şi temerile cu privire la perspectivele de a profesa în spitalele din România.

După ce au fost definite conceptele de „ocupaţie” şi „profesie”, a fost prezentat

rolul pe care organizaţia profesională OAMGMAMR îl îndeplineşte în reglementarea acestei profesii de asistent medical, conform Ordonanţei de Urgenţă OUG 144/2008, ce poate fi consultată pe site-urile www.oamg.ro sau www.oammrbuc.ro.

„Legislaţia e foarte importantă şi este necesar a fi cunoscută de fiecare asistent medical pentru a-şi cunoaşte atât obligaţiile cât şi drepturile pe care le are.” A precizat în încheiere doamna Carmen Mazilu.

Lectoratele dedicate elevilor din anii terminali susţinute de Doamna Carmen Mazilu, Presedinte al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Filiala Bucureşti se alătură seriei de cursuri Master Class, susţinute de Excelenţa Sa, Doamna Ambasador a Statelor Unite Libby Gitenstein şi de doamna Anca Daniela Raiciu, Director de Marketing al Companiei HOFIGAL.

Pentru mai multe detalii referitor la acest eveniment puteţi consulta site-ul www.scoalacdavila.ro, unde va fi postată şi prezentarea susţinută de Preşedintele OAMGMAMR Filiala Bucureşti, doamna Carmen Mazilu.


Ramona GUŢU
Director Comunicare
Fundaţia Umanistă Dr. Mioara Mincu
Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila”
tel: 0763.619.311
mail: ramona.gutu@fundatiamincu.com

DSC_0011 DSC_0003 DSC_0010

DSC_0004 DSC_0001

Descarca aici prezentarea

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 59

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes