Profesia de Asistent Medical de Farmacie se defineşte prin profesionalism, responsabilitate, acuratețea informației, iar prima grijă a asistenților medicali de farmacie este binele pacientului.
În toate situațiile, acesta trebuie să fie un bun consilier, să dea dovadă de răbdare, tact, compasiune, diplomație, empatie, cunoștințe temeinice şi, cel mai important lucru, dorinţa de a face bine.
Succesul în această profesie presupune, pe lângă aptitudini, un set de cunoştinţe dobândite în cadrul activității educaţionale de cea mai bună calitate.
 
Școala Postliceală Sanitară Carol Davila pregătește Asistenți Medicali de Farmacie prin programe interactive care îmbină noțiunile teoretice cu pregătirea practică asigurată de parteneriate cu farmacii independente, precum și cu farmacii din lanțurile extinse precum: SENSIBLU, DONA, HELP NET.
La finalizarea celor trei ani de studiu, absolvenţii calificării Asistent Medical de Farmacie au posibilitatea să profeseze în domeniul farmaceutic și oportunitatea de a-și alege calea care li se potrivește cel mai bine, fie în cadrul farmaciilor independente sau în lanțurile farmaceutice, laboratoare şi depozite de produse farmaceutice, fie în companii de distribuție. Asistenții de farmacie pot conduce drogherii, răspunzând de întreaga activitate desfășurată în aceste unități.
 
Vino să te înscrii ACUM și poți obține o BURSĂ DE STUDIU!
Începând cu anul școlar 2018-2019, SENSIBLU va acorda 21 de burse în valoare de 800 lei pentru fiecare elev, celor mai buni 7 elevi înscrişi în fiecare an de studiu.
 
Criteriile de accesare a acestora sunt:
Pentru anul I: primele 7 cele mai mari medii obținute la interviul vocațional din cadrul selecției candidaților;
Pentru anul II: primele 7 cele mai mari medii de absolvire a anului I, nicio restanţă, o medie generală mai mare sau egală cu 7;
Pentru anul III : primele 7 cele mai mari medii de absolvire a anului al II-lea, nicio restanţă, o medie generală mai mare sau egală cu 8.
 
Elevii vor avea, pe lângă oportunitatea accesării unei burse, și alte avantaje:
 
– posibilitatea de angajare pe post de operator calculator şi consultant cosmetice, pentru elevii din toţi anii de studiu;
– asigurarea formării practice, în cadrul farmaciilor Sensiblu, asigurându-se toate condițiile necesare în vederea formării profesionale practice complete și corecte a cursanților, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, indiferent de nivelul lor de pregătire, sub coordonarea și îndrumarea personalului de specialitate din farmaciile Sensiblu;
– posibilitatea de angajare pe post de asistent de farmacie într-una din Farmaciile Sensiblu, la finalizarea studiilor.
 
Ȋn cadrul programelor de practică din Sensiblu, elevii au ocazia de a învăţa realitatea unei farmacii: modul de organizare a acesteia, fluxul de activităţi care permit trasabilitatea medicamentelor şi a substanţelor şi interacţiunea cu pacienţii şi clienţii.
De asemenea, au ocazia de a dobândi de la cei mai buni profesionişti atât cunoştinţe şi abilităţi care ţin direct de practica farmaceutică, cât şi abilităţi care ţin de comunicarea cu tipologii diferite de pacienţi şi clienţi.
Amabil în relaţiile cu pacienţii, asistentul medical de farmacie este cel care oferă, cu multă răbdare, în afara tratamentului medicamentos, dăruire și înțelegere.
 
Profesia de asistent medical de farmacie este una dintre cele mai căutate la ora actuală pe piaţa muncii, din perspectiva oportunităţilor crescute de angajabilitate. Prin parteneriatele cu lanţurile de farmacii şi companiile  producătoare de medicamente şi produse cosmetice pe care le derulează, şcoala noastră le oferă elevilor săi posibilitatea de a intra în programe care asigură pregătirea practică, dar şi angajarea.  
 
Prof. Anca Celina GRECU
Director Adjunct
Responsabil Catedra Farmacie
 
prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 113

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes