Miercuri, 30 mai 2018, la sediul şcolii din strada Valter Mărăcineanu, elevii din anii I, II şi III, calificarea Asistent medical de farmacie, s-au întâlnit cu reprezentanţii lanţului de farmacii DONA, care au prezentat oportunităţile de carieră în domeniul farmaceutic.

Doamna Alexandra Emilia Gîrba, coordonator HR Regional, a prezentat compania, oportunitățile pentru desfăşurarea stagiului practic, precum şi Programul de mentorat FarmaDONA. Acest program se adresează viitorilor asistenţi de farmacie şi are ca scop facilitarea integrării pe piaţa muncii.

Programul FarmaDONA este structurat pe o perioadă de 3 luni şi are următoarele etape de instruire: Mentoring, cursuri în clasă şi cursuri on-line disponibile pe platforma E-learning.

Tematicile propuse pentru Mentoring sunt: documente interne şi legislative, proceduri externe, soft farma, activităţi administrative, promoţii, receptură, OTC, activităţi consiliere.

Cursurile în clasă se axează pe paşii consilierii, comunicarea cu pacientul, beneficiile terapeutice, activităţi în farmacie şi Proceduri interne.

Cursurile on-line sunt disponibile pe platforma E-learning.

În cadrul prezentării, doamna Ana Badea, coordonator HR Regional în cadrul aceleiaşi companii, a oferit elevilor informații despre poziţiile din farmaciile DONA pe care le pot ocupa încă din timpul şcolii, poziții care le oferă posibilitatea să lucreze şi să înveţe în acelaşi timp, iar după terminarea studiilor să promoveze ca asistenți de farmacie.

Cei 30 elevi prezenţi la activitate au fost încurajați să pună întrebări şi au primit toate informaţiile pe care le-au dorit de la specialiştii Farmaciilor DONA.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” se ocupă în mod deosebit de pregătirea practică a elevilor calificării asistent medical de farmacie care, încă din anul I, au ocazia să înveţe de la profesioniştii din farmacii tainele practice ale acestei profesii.

În plus, față de cunoștințele avansate în domeniu, care sunt obligatorii, căutăm să dezvoltăm la elevii noştri ambiția, dedicarea, seriozitatea, abilitățile de relaționare și capacitatea de a munci în echipă, atuuri esenţiale pentru ASISTENTUL MEDICAL DE FARMACIE, adevărat educator pentru sănătate.  

Înființată în anul 1992, reţeaua de farmacii DONA este deținută de S.C. SIEPCOFAR S.A. – o companie care are capital 100% românesc. Cele peste 300 de farmacii DONA sunt printre cele mai apreciate din România, cu o tradiție de peste 20 de ani şi o distribuție echilibrată, la nivel național.

Prof. Anca Celina GRECU

Director Adjunct

Responsabil Catedra Farmacie

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 115

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes