Ghidul Meseriile Viitorului – oportunitățile pieței muncii în lumea de mâine, realizat de Asociația INACO, arată că profesia de asistent medical este una dintre cele mai căutate în următorii ani.

Acest lucru vine să confirme concluziile studiului efectuat de Frames Media la inițiativa Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și a Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, care subliniază faptul că România are nevoie urgentă de 50.000 de asistenţi medicali.

Cu un nivel de populație în creștere, și într-un proces continuu de îmbătrânire, vor fi căutate profesiile de asistent medical, soră medicală, terapeut ocupațional care vor fi ajutați de roboți medicali.

Administratorii în sănătate vor fi la mare căutare pentru căminele de bătrâni, diverse clinici care să se ocupe de logistică, asigurări, planificare, aprovizionare.

Citogeneticieni vor interveni pe ADN. Vor apărea consilieri în genetică.

Inginerii biomedicali vor reproduce organe din celule stem. Crimson Education estimează că deficitul de organe pentru transplant va obliga, în cele din urmă, oamenii de știință să creeze organe și părți ale corpului din celulele stem și alte materiale, inclusiv unele care nu există încă.

Ce pregătire ne va trebui pentru asta? Recrutorii de „creatori de organe” vor căuta candidați cu o pregătire în biologie moleculară, ingineria țesuturilor sau inginerie biomedicală. Progresele actuale din neuroștiință și tehnologie ar putea face posibil să încărcăm o minte umană pe un calculator sau în cloud. Cip-uri specializate ar putea oferi beneficii precum telepatie, memorie îmbunătățită și tratamente pentru paralizie. Mai mult, chirurgii de memorie vor fi capabili să elimine amintirile negative pentru a trata depresia și alte boli psihologice.

Îți vor fi necesare studii avansate de neuroștiință. Vor fi foarte importanți, deopotrivă, dieteticienii, nutriționiștii și cercetătorii alimentari.

Cum există riscul ca tehnologia să creeze dependenţă sau teamă, este nevoie de specialişti în detoxifiere tehnologică și de terapeuți ocupaționali care să înțeleagă bine și psihologia şi noile tehnologii.

În sfârșit vom înțelege creierul uman. Sau cel puțin asta își propun o serie de proiecte din întreaga lume, Human Brain Project din UE, BRAIN Initiative din SUA și China Brain Project. Aceste proiecte urmăresc realizarea unei hărți a creierului cu toți neuronii și toate legăturile dintre ei în următorii 10 ani.”

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 247

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes