Vin Colindatorii …


Fii alături de noi în campania umanitară pe care Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” o desfăşoară an de an, cu ocazia Craciunului! Foloseşte această imagine ca poză cover pentru profilul tău de Facebook şi astfel vei veni în sprijinul celor aflaţi în dificultate!

 colindatori

Măsuri de prim-ajutor în urgenţe

DSC01153Tot vineri, 28 noiembrie 2014, o altă echipă de voluntari a şcolii noastre, a prezentat tema „Măsuri de prim-ajutor în urgenţe” elevilor  Colegiului Naţional ,,Octav Onicescu”. A fost o ocazie de a le prezenta liceenilor oferta educaţională a şcolii noastre şi de a-i ajuta pe cei interesaţi să urmeze cariera de asistent medical în orientarea profesională.

Citeste aici mai multe

 

 

Prim ajutor la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar

1Două echipe  de elevi  ai şcolii noastre din clasele II F AMG si I E AMG, coordonate de profesorii de nursing Anca Mihai şi Cristina Costache, au participat vineri, 28 noiembrie  a.c. la activitățile de acordare a primului ajutor în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar – sector 4, disciplina baschet. Activitatea s-a desfășurat  la Scoala Gimnazială nr. 97.

Citeste aici mai multe

 

 

 

„Zentiva Express” pentru absolvenţii AMF

 

zentivaexpressŞcoala de Valori şi Compania de medicamente Zentiva propun absolvenţilor şcolii noastre din promoţiile 2014, 2013 şi 2012 implicarea într-o nouă etapă a proiectului „Zentiva Express”. Aflat la cea de-a patra ediție, Zentiva Express este un proiect gândit special pentru absolvenţii de liceu şi şcoli postliceale sanitare. 

Citeste aici mai multe

 

 

LA MULTI ANI ROMANIA!!!!
1decembrie2
Sarbatorim pe 1 Decembrie Ziua Nationala a Romaniei, zi in care a avut loc Marea Unire de la 1918, cand in urma Proclamatiei de la Alba Iulia, Transilvania, Banatul, Crisana, Satmarul si Maramuresul s-au unit cu Romania. 
1 Decembrie fiind sarbatoare publica in Romania, nu se organizeaza cursuri.

 

 

Schimbul ENM din martie 2015

 

Şase elevi ai şcolii noastre vor plecat în schimbul de experienţă din cadrul Modulului European de Nursing în perioada 3 – 14 martie:
Ramona Taus (anul III AMG) – Madrid (Spain)
Andreea Pamfil, (anul III AMG) – Madrid (Spain)
Daniela Chiritoiu, (anul III AMG) – KDG Antwerp (Belgium)
George Niculcioiu, (anul II AMG) – KDG Antwerp (Belgium)
Ana-Maria Beldie, (anul II AMG) – Leiden The Netherlands)
Mihai Cretu, (anul 3 AMG) – Namur (Belgium)

Citeste aici mai multe

 

Parteneri în proiectul ResoLVE,  Video şi subtitrare în educaţia medicală

Felicitari echipei noastre pentru prezenţa atât de reuşită la evenimentul organizat de Asociaţia Observator pentru Dezvoltarea Învățării Permanente. Cu această ocazie a fost promovat proiectul ReSoLVE, finanțat de Comisia Europeană, în cadrul căruia Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este partener. Proiectul urmăreşte testarea modului în care învăţarea prin materiale video subtitrate contribuie la aprofundarea tehnicilor şi manevrelor medicale, dar şi a limbilor străine şi a limbajului de specialitate în şcolile medicale. 

Au fost prezentate concluziile parţiale ale experimentelor realizate până în prezent, iar în cadrul workshop-ului „Inovare în educaţia medicală”, s-au dezbătut nevoile reale ale angajatorilor medicali şi ce aşteaptă aceştia de la corpul de asistenţi medicali şi de la şcolile care îi pregătesc pe aceştia.

Citeste aici mai multe 

 

START VOT pentru proiectul scolii noastre S.T.O.P. Smoke Throws Our Possibilities!!!

IMPLICA-TE!!! Haideti cu totii sa votam proiectul nostru depus pe platforma  www.teimplici.ro

Procedura de vot:
1.  Intrati pe site wwww.teimplici.ro
2.  Creeaza-ti cont folosind   http://teimplici.ro/index.php/site/login
3.  Selectati "AUTENTIFICARE" 
4.  Cautati domeniul "SANATATE", apoi alege subdomeniul "Stil de viata sanatos"
5.  Cautati proiectul Funadatie Umaniste Dr. Mioara Mincu- Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila : S.T.O.P. Smoke Throws Our Possibilities si dati click pe titlul proiectului
6.  Click pe "VOTEAZA PROIECTUL"

 

 

Citeste mai multe aici despre proiect

 

 

Joi, 20 noiembrie 2014, la Colegiul Tehnic „Media” din Bucureşti a avut loc prima activitate din acest an scolar, în cadrul proiectului „Învăţaţi să ajutaţi”

16Echipa de elevi şi profesori voluntari a şcolii noastre a prezentat şi efectuat demonstraţii în cazul unor măsuri de prim ajutor în cazul unei victime inconştiente, în cazul hemoragiilor, în caz de entorse/ luxatii/ fracturi şi metoda Heimlich. De asemenea, au fost purtate discuţii cu liceenii despre ce presupune o alimentaţie sănătoasă, metode de evaluare în kinetoterapie şi câteva metode de recuperare în cazul cifoscoliozei.

Citeste aici mai multe

 

KLAUS IOHANNIS PREȘEDINTE


klausiohannis
Curtea Constituţională a României a validat, azi, mandatul de preşedinte obţinut de Klaus Iohannis pe 16 noiembrie.
Klaus Iohannis va fi cel de al patrulea preşedinte al României de după Revoluţia din 1990. 
Un bun cunoscator al sistemului de educatie romanesc, in cadrul caruia a functionat timp de 17 ani, Klaus Iohannis sustine in cadrul programului sau si dezvoltarea segmentului preuniversitar, nu atat bazat pe acumulare de informații, ci pe o formulă duală care îmbină în mod creativ teoria cu practica și care oferă opțiuni diferite de ieșire în funcție de abilități și competențe.

Citi mai multe aici

 

Societatea Public Games a donat şcolii noastre 5 calculatoare

 

Ca urmare a iniţiativei elevei Elena Cristina Cecală, de la Clasa I A AMG, diriginte prof. Maria Pop,  şcoala noastră a beneficiat de o donaţie constând în 5 calculatoare, PC marca Fujitsu Siemens, cu procesor AMD Sempron 1,8 GB, cu monitor 15 inch, din partea societăţii Public Games SRL. PC-urile vor fi utilizate de către elevii şcolii, în cadrul orelor de informatică. Mulţumim tuturor celor implicaţi .

Şcoala noastră este reprezentată în Consiliului Consultativ pentru Învăţământul Particular şi Alternativele Educaţionale

În cadrul şedinţei de lucru organizate joi, 6.11.2014, de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti cu directorii unităţilor de învăţământ particular din municipiu, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a fost reprezentată la cele mai înalte niveluri, de domnul Prof. univ.dr. Alexandru Ioan Mincu, Director General, şi Prof. Daniela Stoian, Director. 
 
 

În atenţia absolvenţilor şcolii Promoţia 2014

Postliceală Sanitară „Carol Davila” cu privire la eliberarea documentelor de absolvire a elevilor şcolilor postliceale sanitare care au susţinut şi promovat  examenul de certificare a competenţelor, Ministerul Educaţiei Naţionale comunică prin Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti că până la eliberarea Certificatului de Competenţe Profesionale…  

Citeste aici mai multe

 

ELEVII DE LA AMF MARCHEAZA ZIUA MONDIALA A LUPTEI IMPOTRIVA DIABETULUI

IMG 4672Elevii de la calificarea Asistent Medical de Farmacie au desfășurat cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, sărbătorită în fiecare an pe data de 14 noiembrie, o activitate cu titlul „Diabetul o boală gravă cu o abordare complexă”,  în cadrul căreia au aflat informații utile despre prevenirea diabetului și educarea pacienților cu privire la acesta. Prezentările au fost susținute de către elevi din anul I sub îndrumarea cadrelor didactice din colectivul Catedrei de  Farmacie. Evenimentul a fost apreciat pentru calitatea informațiilor și a discuțiilor purtate liber pe această temă.

 Citeste aici mai multe

“GlicoDay”

DSC 0016Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează vineri, 14 noiembrie 2014, în Galeriile Comerciale Esplanada, Cora Pantelimon, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Diabetului în scopul de a atrage atenţia publicului larg asupra acestei boli şi asupra incindenţei acestui diagnostic.

Activitatea GlicoDay desfăşurată în parteneriat cu Chimimimportexport Plurimex SRL şi Compania Medicover România, presupune testarea glicemiei  GRATUIT  pentru  un  număr de 3000 de persoane, clienţii ai Galeriei Comerciale Esplanada, din Cora Pantelimon, în intervalul orar  09.00-21.00. De asemenea, cei care doresc o interpretare a valorii glicemiei, se pot adresa cadrelor medicale care vor fi prezente la eveniment,  alături de cei 30 de  voluntari,  elevi ai şcolii noastre. 

Citeste aici mai multe 

 

FOTO Balul Bobocilor 2014

castigatoriTimpul a trecut repede, săptămânile de școală s-au scurs și ziua mult așteptată a sosit : 11.11.2014. Balul Bobocilor a fost o petrecere așa cum doar Școală Postliceală Sanitară Carol Davila știe să facă!  Cea mai tare cardio party, desfășurată sub denumirea de ElectroCardioBal a adunat aproximativ 300 de elevi ce au urmărit show-ul oferit de cei 14 participanți și de prezentatorii Balului: Ana Maria Beldie și Doru Stan. 

Citeste aici mai multe

 

 

 

„Mobilităţile mi-au influenţat cariera”

7Felicitări elevei noastre Marinescu (Tudor) Victoria, pentru Premiului I câştigat la Concursul Povești în mişcare”, organizat de ANPCDEFP pentru participanții la proiecte de mobilitate în perioada 2008-2014. Elevă în anul II la calificarea Asistent Medical Generalist, în anul școlar 2013-2014, Victoria a participat anul trecut la Proiectul de mobilitate Leonardo da Vinci „Professional skill development of nursing students”LLP-LdV/IVT/2013/RO/042, desfășurat în cadrul Programului de Învățare pe tot parcursul vieții, finanțat din Fondurile Uniunii Europene cu un grant de 54,760 euro prin ANPCDEFP, coordonat de prof. Lidia Mariana Moise.

Citeste aici povestea ei

 

Publicăm rezultatele probelor Concursului de selecţie a participanţilor la proiectul Erasmus+ „PERFORMING ABILITIES IN EUROPEAN NURSING CARE

Descarca aici listele

 

O PROFESIE NOBILĂ PENTRU ABSOLVENTUL DE LICEU!

DSC 8969Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat astăzi, 10 noiembrie 2014, evenimentul „O PROFESIE NOBILĂ PENTRU ABSOLVENTUL DE LICEU!”, la care au participat 40 de directori, profesori, şi consilieri educativi, precum şi peste 60 de elevi ai liceelor bucureştene dar şi din comuna Hotarele şi oraşul Bolintin Vale.

 

Scopul întâlnirii de astăzi a fost acela de a consolida parteneriatul pe care şcoala noastră îl derulează cu peste 50 de licee şi colegii din Bucureşti şi din judeţele limitrofe, parteneriat ce prevede promovarea educaţiei pentru sănătate şi acordarea unui suport real în orientarea şcolară a elevilor de liceu, a precizat prof. Raluca Brad, în deschiderea evenimentului.

„Acest eveniment sper să rămână în istoria dezvoltării unor procese noi de creare a valorii în cea mai nobilă dimensiune – valoarea umană. Atât noi, cât şi dumneavoastră, suntem implicaţi în crearea valorii umane, în cadrul procesului de educaţie”, a spus Prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, Director General al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. 

Citeste mai multe aici

 

Salariatii sistemului sanitar din România vor avea salarii mai mari de la 1 ianuarie 2015

Guvernul a aprobat marti actul normativ care prevede cresterea veniturilor salariatilor din sistemul sanitar, in baza celor convenite saptamana trecuta cu reprezentantii Federatiei Sanitas, conform Agerpres.

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a spus ca, potrivit unui calcul estimativ, de cresterea salariala anuntata vor beneficia 300 de mii de persoane din retelele aflate in subordinea ministerelor: Sanatatii, Apararii Nationale si al Afacerilor Interne, se arată într-o ştire publicată de www.paginamedicala.ro.

Citeste mai multe aici

 

Concurs ElectroCardioBal!

AFISCea mai tare CardioParty!!! Concurs de Miss&Mister şi multe surprize!
Vă aşteptam marţi, 11 noiembrie 2014, în Club Player!
Biletele se pot procura până luni, 10 noiembrie, ora 16.00. 

Lansăm astăzi pe facebook 
Concurs ElectroCardioBal!

Sesiunea de diseminare a informațiilor despre schimbul ENM – octombrie 2014

 

 

 

Primul schimb European Nursing Module ( ENM ), din acest an școlar, s-a încheiat cu sesiunea de diseminare a informațiilor susținută de elevii SPSCD Iorga Horațiu, Marinescu – Tudor  Victoria, Manea Andreea și Păpădie Ramona. Cei patru participanți ne-au relatat despre experiențele lor la Berna ( Elveția ), Madrid ( Spania ) și Örebro ( Suedia ). De asemenea, au oferit detalii despre sistemele sanitare si cele de învățământ din țările vizitate. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GRAFIC DE DESFĂŞURARE AL CONCURSULUI DE SELECŢIE A ELEVILOR PARTICIPANŢI LA PROIECTUL  „PERFORMING ABILITIES IN EUROPEAN NURSING CARE”

 

GRAFIC DE DESFĂŞURARE AL CONCURSULUI DE SELECŢIE A ELEVILOR PARTICIPANŢI LA PROIECTUL  „PERFORMING ABILITIES IN EUROPEAN NURSING CARE”- 2014-1-RO01-KA102-001318 

 

PREŞEDINTELE   COMISIEI  DE  EVALUARE :  Dir.Prof. Daniela Stoian

 

SECRETARUL COMISIEI DE EVALUARE : Prof. Larisa Banică

 

COORDONATOR PROIECT : Prof. Lidia Mariana Moise

 

 

 

 

 

 

Rezultatele evaluării psihologice în cadrul Concursului de Selecţie a participanţilor la proiectul “PERFORMING ABILITIES IN EUROPEAN NURSING CARE” 2014-1-RO01-KA102-001318, susţinut de elevii anului II si III AMG.

 

 

 

 

 

 

 

 

Help Net se implica in pregătirea practică dar şi teoretică a elevilor de la calificarea AMF

 

 

 

Elevii de la specializarea Asistent Medical de Farmacie, atât cei din programul de dimineaţă cât şi din programul de după-amiază au avut ocazia de a se întâlni miercuri, 29 octombrie 2014, cu reprezentaţii companiei farmaceutice Help Net care au prezentat oportunităţile de angajare în cadrul lanţului de farmacii. Sala de festivităţi a sediului din Valter Mărăcineanu s-a dovedit a fi neîncăpătoare de această dată. 

 

 

 

„Partenerii noştri de la Help Net vin să vă facă o ofertă anul acesta extrem de favorabilă. Nu mulţi angajatori oferă şansa ca elevii din anul I să acceadă la un loc de muncă pentru care se pregătesc, în cazul nostru într-o farmacie.  La terminarea studiilor, după cei trei ani de şcoală, absolvenţii noştri care vor participa la acest program vor putea să facă faţă cu succes pe postul de asistent de farmacie. Vom colabora cu partenerii noştri astfel încât prezenţa dumneavoastră la cursurile de pregătire teoretică să fie la fel de bună, chiar dacă veţi fi angajaţi în farmaciile Help Net”, a spus prof Anca Grecu, Responsabil program AMF.

 

 

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

Prezenti la Competiția Municipală de Cros, pentru a oferi prim ajutor

 

 

 

O echipă de prim ajutor a Școlii Postliceale Sanitare ” Carol Davila ” din București, a participat sâmbătă 25.10.2014, la Competiția Municipală de Cros pentru licee și gimnaziu organizată in cadrul Olimpiadei Nationale a Sportului Scolar. Frigul de sâmbătă nu a împiedicat elevii să concureze, dar nici pe noi să fim prezenți alături de ei pentru a le acorda primul ajutor in caz de accidentari usoare.. Au participat elevii: Grancea Mirela, Jufă Paula, Mihalache Mihaela, Ioniță Gina, Cristică Andreea, anul IG, AMG, coordonați de prof. Violeta Zlota. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Simona Halep – o romanca catre care privim cu mandrie

 

 „In fiecare zi am incercat sa imi fac treaba cat mai bine, sa joc cel mai bun tenis al meu”, a afirmat Simona Halep in cadrul Turneului Campioanelor de la Singapore. Si iata ca rezultatele unei munci sustinute impletite cu pasiunea pentru tenis, au adus-o in finala acestui turneu de tenis. Chiar daca azi nu a castigat titlul de campioana, in lupta cu Serena Williams, careia totusi i-a castigat un meci in cadrul acestui campionat, ea a oferit Romaniei intregi bucuria imensa de a fi reprezentata pe un podium pe care nici o alta romanca nu a mai urcat pana acum. Felicitari Simona pentru un inceput de cariera atat de spectaculos!!! 

 

Avem nevoie de astfel de modele si trebuie sa invatam de la Simona Halep ca „a-ti face treaba cat mai bine” te duce spre podium, dar mai presus decat castigarea unui trofeu este tot ce ai de daruit semenilor tai!

 

 

 

 

 

„Farmacia unde te simți bine”

 


Miercuri, 29 octombrie, reprezentanții companiei Help Net se vor întâlni cu elevii de la specializarea Asistent Medical de Farmacie în două sesiuni de prezentări, la ora 10.00, pentru cursanții de dimineață, și la ora 16.00 pentru cei de după-amiază.

 

Farmaciile Help Net reprezintă astăzi unul dintre cele mai puternice lanțuri naționale de farmacii și număra peste 150 de unități, în cele mai importante orașe ale țării.

 

„Farmacia unde te simți bine” este alături de Școala „Carol Davila” în misiunea noastră de a educa profesioniști care să ofere zi de zi servicii farmaceutice la cele mai înalte standarde și o experiență pozitivă, bazată pe empatie și încredere.   

 

„Îmbinarea instruirii teoretice oferită de Școală Carol Davila, cu instruirea practică din farmacie este cheia succesului pentru a deveni cei mai buni și cei mai căutați asistenți de farmacie de pe piață.  Partenerii noștri de la Help Net vin catre elevi cu oferte de angajare pentru poziția de beauty adviser”, afirmă doamna prof. Anca Grecu, Responsabil Program AMF.

 

 

 

Parteneri într-un proiect european al liceenilor de la „Cantemir Vodă”

 

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a participat joi, 23 octombrie a.c. în calitate de partener al Colegiului National „Cantemir Vodă”, la activitatea de prim ajutor derulată în cadrul Proiectului Comenius „Care of Land”.
„Viitorii asistenti medicali ai şcolii noastre au demonstrat o foarte bună pregătire și implicare în faţa gazdelor dar și invitaților veniți din Turcia, Croația, Estonia, Letonia. Elevii din Turcia chiar au dorit să învețe manevre de resuscitare cardio-respiratorie de la elevele şcolii noastre în uniforme alb-albastre. 

 

 

 

 

Demaram programul de selectie al elevilor care vor pleca in Cipru

 

Candidaţii înscrişi la concursul de selecţie pentru participarea în proiectul „Performing Abilities in European Nursing Care”  ce va fi derulat cu fonduri europene în cadrul programului Erasmus +, vor susţine primul interviu în perioada 27-28 octombrie. Interviul va consta in evaluarea psihologica a potenţialului aptitudinal şi comportamental al candidaţilor. 

 

 

 

 

Donam sânge pentru cei aflaţi în nevoie!

 

Marţi, 28.10.2014, ora 8.00, invităm elevii şi întreaga echipa a şcolii noastre să participe la cea de-a treia acțiune de donare de sânge, la sediul Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”.  Acţiunea va fi organizată în parteriat cu Institutul Naţional de Hematologie şi Tranfuzii Bucureşti, sub coordonarea domnului profesor Viorel Presler.

 

 

 

 

 

 

Schimbul de toamnă ENM s-a bucurat de un adevărat succes

 

 

 

Tot mai mulți elevi manifestă deschidere pentru proiectele europene ale SPS „Carol Davila”. În ultima zi a acestui schimb, participarea elevilor a fost una dintre cele mai numeroase din ultimii 3 ani. La prezentarea despre sistemul sanitar danez a studentelor Catrina Noergaard și Nina Thers, sosite din Silkeborg, au participat atât elevi din anul II AMG, membri ENM, cât și numeroși aspiranți din anul I.

 

 

 

În acest cadru, Catrina si Nina au afirmat: „A fost o experiență interesantă și pentru aceasta vă mulțumim! Am întâlnit profesori dedicați și elevi pasionați de această profesie. În spital am apreciat pregătirea și cunoștințele cadrelor medicale. Ca puncte slabe am sesizat lipsa mănușilor și o asigurare deficitară a intimității pacienților. Am vizitat atât spitale publice, cât și un spital privat; cu această ocazie am putut observa diferențele între un spital construit în timpul comunismului și unul din zilele noastre. Putem spune că spitalul privat este asemănător cu spitalele din țara noastră. Am fost impresionate de vizita la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia”, de modul în care sunt tratați pacienții de acolo. Vom recomanda și altor colegi de ai noștri să vină în România.

 

 

 

 

 

 

ANUNT IMPORTANT – Selecţia participanţilor la Proiectul

 

„Performing abilities in European nursing care”

 

 

 

 

 

 

Prim ajutor in competitii sportive 

 

Trei echipe de elevi ai scolii noastre, coordonate de profesorii de nursing Mirela Avram, Daniela Nicolae si Rodica Mușat au participat vineri, 17 octombrie a.c. la activitățile de acordare a primului ajutor in cadrul competițiilor sportive desfășurate la Scoala Gimnazială nr. 108, Scoala Gimnazială nr.111 si Scoala Gimnazială nr.165. „Prezenta noastra acolo a fost foarte utila, atat pentru participantii competiilor sportive cat si pentru elevii nostri care au avut ocazia sa acorde prim ajutor participantilor cu rani superficiale”, a spus prof. Violea Zlota, coordonatorul proiectului.

 

 

 

 

Elevii nostri asigura primul ajutor la competitiile sportive ale liceenilor bucuresteni

 

Felicitari elevilor scolii noastre pentru serviciile de prim ajutor acordate liceenilor bucuresteni participanti la competitia sportiva organizata de Inspectoratul Sectorului 4, Bucuresti!

 

O echipa pregatita pentru mici interventii de prim ajutor in caz de accidente,a fost prezenta sambata,11.10.2014. intre orele 9.00 – 16,00 pe terenul de sport al Colegiului National Gheorghe Sincai Bucuresti,unde s-a desfasurat finala campionatului de fotbal al liceelor,organizat de Inspectoratul Scolar al sectorului 4. Parteneriatul incheiat cu ISMB include astfel de activitati pe parcursul anului scolar. 

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

 

 

Ebola pune in dificultate cadrele medicale

 

Nina Pham – o asistenta medicala din Dallas in varsta de 26 de ani, a fost acuzata de presa americana de neglijenta pentru raspandirea virusului ebola, prin incalcarea protocoalelor de securitate, lucru care i-a nemultumit profund pe colegii ei de breasla.  Tanara asistenta este prima persoana din SUA care s-a imbolnavit de ebola, ingrijind un pacient sosit din Liberia. Se pare ca starea ei clinica a fost stabilizata in urma unei transfuzii de sange de la un supravietuitor de ebola.

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

Jurnal ENM – Activităţile ENM din saptamana 13-17 Octombrie a stagiului clinic – Spania

 

Victoria Marinescu, care îşi desfăşoară stagiul clinic  în Spitalui San Francisco de Asis,  a avut parte la inceputul acestei saptamani de o lecţie de anatomie mai puţin obişnuită, în morga spitalului.  După vizita nu lipsită de emoţii din această sectie, a vizitat simulatorul Universităţii Francisco de Vitoria. Ziua de marţi a fost la spital, o zi foarte aglomerata, ne spune Victoria. „În sfârşit mi-au permis să fac proceduri pacienţilor. Asistenta şefă m-a lăudat că nu am făcut nici o greşeală.  <<I’ m proud of you!>>, mi-a spus”.

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

Jurnal ENM – Săptămâna 1 în Suedia, Spania şi Elveţia

 

În prima săptămână am fost îndrumate în activităţile noastre de asistenta şefă, care se ocupă de coordonarea centrului din Orebro (foto 2) şi o asistentă cu care am fost în vizite la pacienti, pentru ingrijirile la domiciliu (foto 1).

 

 

 

În fiecare zi am ajuns de la 7 dimineaţa la centrul unde suntem repartizate şi am stat la raport. Sunt 4 echipe, fiecare echipă are un team leader , asistent de asemenea. Mai întâi se întâlnesc ei şi discută ce au de făcut şi ce s-a întâmplat seara şi peste noapte. Apoi fiecare echipă are şedinţă şi fiecare membru primeşte programul pentru ziua respectivă. 

 

Citeste mai multe aici

 

.

 

 

 

Ziua Mondială a Îngrijirilor Paliative

 

 

 

În fiecare an, în cea de-a doua sâmbătă din luna octombrie, se sărbătorește Ziua Internațională a Mișcării Hospice și a Îngrijirilor Paliative. 70 de țări aleg să marcheze această zi organizând diverse evenimente pentru a atrage atenția asupra importanței îngrijirilor paliative. 
Cu această ocazie, noul centru Hospice Casa Speranței din București și-a deschis porțile pentru a primi colaboratorii, aparținătorii pacienților, voluntarii și personalitățile publice care susțin activitatea fundației. Tot în această zi a fost organizat Marșul Speranței, dedicat celor care au avut o persoană dragă în îngrijirea fundației și celor care au dorit să-și arate astfel susținerea față de cauză. 

 

 

 

 

Schimbul de experienta ENM a demarat

Primul schimb de experiență ENM din acest an școlar a debutat cu întâlnirea dintre cadrele didactice, elevii SPSCD și Catrina
Noergaard și Nina Thers, sosite din Silkeborg, Danemarca. Cu această ocazie s-a realizat un prim contact al elevilor noștri cu studentele daneze. S-au stabilit legături și au avut loc discuții despre programul din următoarele 2 săptămâni și despre
așteptările pe care le au participanții la această experiență.
Prof. Raluca Brad a susținut o prezentare despre sistemul sanitar din România. Schimbul ENM înseamnă atât pregătire clinică și seminarii alături de elevii SPSCD, cât și program liber de vizitare a unor obiective turistice, în vederea cunoașterii tradițiilor și culturii noastre. Obiectivele ENM vizează sesizarea diferențelor referitoare la sistemele sanitare, dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare, dezvoltarea conceptului de multiculturalitate.

 

 

 

 

 

 

„Performing abilities in European nursing care” – un nou proiect european

 

Şcoala noastră va derula în anul şcolar 2014-2015 proiectul „Performing abilities in European nursing care”, nr. 2014-1-RO01-KA102-001318, în cadrul Programului Erasmus+, actiunea cheie KA1, finanţat din fondurile Uniunii Europene prin ANPCDEFP, cu un grant de 48.760 euro.

 

Un număr de 10 elevi din anul II şi 10 elevi din anul III de studiu, calificarea Asistent Medical Generalist, vor participa la stagii de pregătire practică într-o clinică particulară din oraşul Pafos, Cipru, timp de 3 săptămâni, în perioada 06 – 26 aprilie 2015 

 

Înscrierea în cadrul acestui program va avea loc în perioada 15-16.10.2014, prin depunerea unei cereri la d-na prof. Larisa Banică (tel: 0736,358,899).

 

 

 

VIDEO Prezentare dr Ciprian Vajeu: LIGAMENTOPLASTIA si  MENISCETOMIA

 

 

 

Domnul dr. Ciprian Vajeu, medic specialist in chirurgia coloanei ce profeseaza in Perigeux, Franta, cu o experienta de peste 27 de ani, va sustine marti, 7.10.2014, in scoala noastra o prezentare cu temele:. LIGAMENTOPLASTIA si  MENISCETOMIA.

 

 

 

Evenimentul va avea loc in Sala de Festivitati din Sediul Viitorului, la ora: 13.00. Sunt invitati sa participe elevii calificarilor AMG si BFKT.
In ultimii 2 ani, domnul dr. Ciprian Vajeu a sustinut prezentari elevilor nostri si pe alte teme, pe care le gasiti pe site-ul nostru.

 

 

 

 

 

 

 

 

Octombrie – luna schimburilor de experienţă europene (ENM)

 

 

 

În perioadă 06 – 17 octombrie 2014 demarează activitățile internaționale ale școlii, prin organiyarea primului schimb de experiență profesional al acestui an școlar în cadrul Modulului European de Nursing (ENM).

 

Membră ENM din 1999, școala noastră participă în fiecare an la 3 perioade de schimb de experiență pentru elevi, alături de 17 țări europene și de 2 ori mai multe școli și universități din aceste ţări. În fiecare an școlar cei mai buni 18 elevi ai școlii pot accesa burse de studiu internaționale oferite de școala noastră!

 

În primul schimb de experienţă al acestui an vor participa cu emoţii şi multe aşteptări, elevii:

 

 

 

 

Comunicat – Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila”

 

Dragi absolventi,

 

Ca urmare a faptului că Ministerul Educaţiei Nationale nu a tipărit până în acest moment formularele necesare pentru completarea Certificatelor de Competenţe Profesionale care se acordă absolvenţilor şcolilor postliceale sanitare (în contextul în care DNA a demarat o anchetă privind monopolul unei companii private pe această activitate), a fost emis Ordinului MEN nr 3838/2014, pentru modificarea şi completarea unor acte normative din sistemul naţional de învăţământ, în care se precizează:

 

 

 

 

Şcoala „Carol Davila” a deschis azi cel de-al 25 an de activitate

 

 

 

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din Bucureşti şi-a deschis porţile astăzi, 15 septembrie 2014, pentru cei peste 1600 de elevi ai săi, sărbătorind totodată începutul unui nou an şcolar, al celui de-al 25 an de activitate. Alături de echipa managerială, profesori şi reprezentanţi ai firmelor partenere în pregătirea practică au prezentat elevilor participanţi proiectele educaţionale în care vor fi implicaţi în acest an. Au fost alături de echipa şcolii, în caliate de invitaţi speciali, doamna Anca Duca, Vicepreşedinte al Fundaţiei Umaniste Dr. Mioara Mincu şi dl. Bogdan Varariu, Director General Farmaciile Santefarm.

 

 

 

 

Dragi colegi, parteneri şi dragi elevi,

 

 

 

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” îşi deschide porţile, pentru începerea unui nou an şcolar! Ne face o deosebită placere să vă invităm să participaţi la Ceremonia de Deschidere ce va fi organizată luni, 15 Septembrie 2014,  în sediul din Str. Viitorului nr. 161-163, începând cu orele 11.00. 

 

Este un prilej deosebit pentru întreaga echipă a Şcolii „Carol Davila”: manageri, profesori şi parteneri in instruirea practică să întâmpine elevii şcolii şi mai ales pe cei din noua generaţie, un cuvânt de bun venit.  

 

Vă aşteptăm cu drag, 

 

 

 

Daniela STOIAN,
Director
Şcoala Postliceală Sanitară “Carol Davila”

 

 

 

DESFĂŞURAREA CONCURSULUI DE ADMITERE DIN 11.09.2014
Sediul din Str. Viitorului nr. 161-163

PREZENTAREA CANDIDAŢILOR ÎN SALA DE CONCURS
ORELE: 8:00 – 08:30
PROBA SCRISĂ
ORELE: 09:00 – 10:30
Vă rugăm să aveţi la dumneavoastră cardul de identitate, certificat de căsătorie (daca e cazul) şi pix/stilou cu scris albastru.
Este interzisă intrarea în sala de examen cu telefoane mobile sau alte materiale. Acestea se vor depozita într-un loc special amenajat.

AFIŞAREA REZULTATELOR:
ORA 16:00 
DEPUNEREA CONTESTAŢIILOR:
Termen Limită ORA: 16.30
REZOLVAREA CONTESTATIILOR ŞI AFIŞAREA REZULTATELOR FINALE:
ORA: 18.00
Validarea locului pentru cel declarat ADMIS se face până la data de: 13 Septembrie 2014, prin achitarea la BCR cel puţin a primei rate din taxa de şcolarizare, efectuarea dovezii plăţii şi semnarea contractului de şcolarizare.

 

 

 

 Aplica acum într-un Proiect în cadrul programului Erasmus +, Tineret în Acţiune!

 

 

 

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” lansează elevilor anilor II şi III din anul şcolar 2014-2015 invitaţia de a participa într-un proiect de mobilitate Tineret În Acţiune (TIA), în cadrul unei echipe formate din profesorii tineri ai şcolii şi elevi.Înscrierea se face în baza unei cereri de participare la programul de mobilitate TIA ce presupune formarea educatorilor pentru sanatate în cadrul unui schimb de experienţă într-o ţară europeană, însoţite de un CV tip Europass, transmise online la adresa: larisa.banica @ scoalacdavila.ro, (tel. prof Larisa Bănică: 0763.35.88.99)
Perioada de depunere a cererilor: 26 august – 10 septembrie 2014
Participanţi: Elevi din anii II si III in anul scolar 2014-2015 calificările AMG si BFKT, cu vârste între 18-30 de ani
Condiţii de participare:  taxa achitată la zi, cunoaştinţe avansate de limbă engleză, 
Selecţia candidaţilor se va realiza în urma unui interviu cu profesorul coordonator de proiect, experienţa în management de proiect constitue un avantaj.Cei care vor fi selectaţi vor participa la scrierea proiectului (până la 30 septembrie), depunerea şi implementarea acestuia.

 

 

 

Aproape 600 de asistenti au absolvit, in 2014, Scoala „Carol Davila”

 

In cadrul Scolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” a absolvit o noua promotie de asistenti medicali generalisti, asistenti de farmacie si asistenti medicali de balneofiziokinetoterapie si recuperare medicala. In total, 600 de elevi au incheiat cursurile scolii si sunt pregatiti pentru o cariera atat in tara, cat si in strainatate. Absolventii AMG, promotia 2014, au trecut saptamana ce tocmai s-a incheiat de un examen greu si solicitant, ce a constat in trei probe. 

 

 

 

    

 

FELICITARI ABSOLVENTILOR PROMOTIEI AMG 2014

 

Adeverintele de absolvire in urma promovarii Examenului de Certificare a Competentelor Profesionale se vor elibera incepand de luni 25.08.2014, intre orele 9.00 – 14.00.

 

 

 

 

Examenul de certificare a calificarii  profesionale asistent medical generalist

SESIUNEA AUGUST  2014

IN ATENTIA CANDIDATILOR 

ORGANIZAREA SI DESFASURAREA  EXAMENULUI

conform O.M.E.C.T. Nr.5172/29.08.2008 privind aprobarea Metodologiei de organizare si desfasurare a examenelor de certificare a calificarii profesionale si art.12 din O.M.E.N. Nr. 5332/ 23.10.2013, privind graficul de desfasurare a examenelor de certificare a calificarii profesionale , anul scolar 2013-2014.

Citeste mai multe aici

 

Şcolile postliceale, mai căutate decât universităţile

Se întoarce moda şcolilor post-liceale. Sunt la mare căutare, spun tinerii care se înscriu, pentru că au mai multe şanse să se angajeze în străinătate decât dacă termină o facultate. La Timişoara sau Iaşi, de exemplu, cea mai căutată specializare este asistentul medical. Marea Britanie, Franţa, sau Germania caută în România mii de angajaţi.

Citeste mai multe aici

 

Ceremonia de Absolvire – Promoţia 2014 AM

DSC 0305O nouă generaţie de asistenţi medicali ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” a depus joi,  31 Iulie 2014, Legământul de profesie în cadrul Ceremoniei de Absolvire a Promoţiei 2014 calificarea Asistent Medical Generalist. Au fost alături de cei 411 elevi ai Anului III AMG şi profesorii care i-au format precum precum şi reprezentaţi ai companiilor şi instituţiilor partenere în pregătirea practică.

„În numele colegilor mei, multumesc întregului corp profesoral al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” pentru calitatea actului educaţional, pentru toate oportunuităţile de învăţare, pentru programele internaţionale la care am luat parte  şi desigur, pentru toate momentele frumoase petrecute împreună”, a spus Gabriela Crihan Nenciu, Şef al Promoţiei AMG 2014.

 

Invitaţi speciali ai evenimentului au fost doamna Monica Baluţă, HR Manager MedLife,  reprezentant al sistemului medical privat si domnul Florian Chiru, Director de Îngrijiri al Spitalului Clinic Colentina, partener în instruirea clinică încă din primii ani de funcţionare a şcolii noastre. Ne-au fost de asemenea alături doamna Anca Duca, Vicepreşedinte al Fundaţiei Umaniste dr. Mioara Mincu, doamna Gabriela Creţu – Recruitement Manager Medicover, doamna Mihaela Epure, reprezentant Primary Care Recruiment, doamna Ruxandra Loga- Reprezentant DGASPC Sect. 2 şi doamna Augustina Popescu – Coordonator Educatie şi Practică Clinică Hospice – Casa Speranţei.

Citeste mai multe aici

 

Despre riscurile şi opţiunile elevilor picaţi la Bac: Ajutorul de şomaj încurajează contraperformanţa

Invitați în platoul Adevarul Live TV, Prof. Univ. Dr. Alexandru Ioan Mincu, Director General la Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” şi Gabriel Zorzini, directorul Colegiului UCECOM, ambele din Bucureşti, au discutat despre alternativele elevilor care nu au reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat. Școlile postliceale care asigură cursuri de calificare si recalificare – specializarea sanitară e cea mai căutată, reprezintă cea mai bună alternativă pentru acești tineri care nu au absolvit examenul de bacalaureat. Înregistrarea ca şomeri a absolvenților de liceu încurajează contraperformanța.

Vezi video aici

 Citeste mai multe aici

 

Scolile postliceale reprezinta o sansa de viitor pentru cei fara BAC

Canalul de stiri TV Digi 24 afirma ca scolile postliceale reprezinta o sansa de viitor pentru cei care au picat examenul de bacalaureat, unde se pot inscrie chiar si fara diploma.

Vezi stirea aici 

Precizam insa ca profesia de asistent medical este foarte cautata si majoritatea celor care doresc sa devina asistenti medicali au absolvit examenul de bacalaureat si chiar si o facultate (25% din elevii Scolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” au studii superioare). Acestia aleg sa urmeze cursurile unei scoli postliceale pentru a se recalifica intr-o profesie nobila si care le ofera si sansa de a o practica oriunde in Europa. Cele mai multe dintre universitati percep taxe de scolarizare foarte mari si ii formeaza in profesii pe care majoritatea absolventilor lor nu le vor practica niciodata, pentru ca piata muncii e excedata pe acele directii.

Citeste mai multe aici

 

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” – o Școală Europeană

erasmus20 de elevi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” din Bucureşti vor efectua anul viitor stagii de pregătire clinică în Pafos, Cipru, într-o clinică internaţională particulară, în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene, în cadrul programului Erasmus+.

La finalul acestui an şcolar, un număr de 32 de elevi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” au beneficiat de oportunitatea de a participa la stagii de pregătire practică în ţări din Europa precum Finlanda, Elveţia, Danemarca, Belgia, Spania, Anglia şi Cipru, prin intermediul proiectelor pe care şcoala le desfăşoară. Prin deschiderea pe care le-o oferă această interacţionare directă cu universităţi de nursing europene şi spitale sau centre de îngrijire la domiciliu din cadrul unor sisteme de sănătate din alte ţări, foarte bine organizate, elevii noştri primesc o pregătire la standarde europene atât teoretică, conform unui curriculum european, cât şi practică. 

Citeste mai multe aici

 

 

Graficul Examenului de Absolvire 2014 – calificarea AMG

Graficul de desfăşurare a examenului de certificare a calificării profesionale pentru absolvenţii învăţământului postliceal – nivel 3 avansat, calificarea profesională 

„asistent medical generalist”, in sesiunea august 2014: 

– Înscrierea candidaţilor: 4 – 8 august 2014; 

– Desfăşurarea probei practice: 11 – 12 august 2014; 

– Desfăşurarea probei scrise: 13 august 2014; 

– Afişarea rezultatelor la proba scrisă: 14 august 2014; 

– Depunerea şi soluţionarea contestaţiilor la proba scrisă: 18 august 2014; 

– Susţinerea proiectului: 19 – 20 august 2014; 

– Afişarea rezultatelor finale: 21 august 2014. 

Vezi aici tematica probei scrise 

Vezi aici tematica probei practice

 

Organizarea şi desfăşurarea examenului de certificare a competenţelor profesionale calificarea profesională: Asistent Medical de Farmacie

07-16.07.2014

CENTRUL DE EXAMEN: ŞCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ “CAROL DAVILA”

Citeste mai multe aici

 

 

Clubul Absolvenţilor călăuzeşte primii paşi către angajare

IMG 6360Clubul Absolvenţilor Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” a organizat joi, 26 iunie a.c. o reuşită activitate  în scopul sprijinirii elevilor absolvenţi ai şcolii noastre în procesul de integrare în câmpul muncii. Elevii anului III, calificarea Asistent Medical Generalist, au avut ocazia să le întâlnească şi să pună întrebări doamnei Carmen Doina Mazilu – Preşedinte O.A.M.G.M.A.M.R Filiala Bucureşti şi doamnei Mădălina Manolache – HR Bussines Partner în cadrul Sistemului de sănătate MEDLIFE – cel mai important furnizor de servicii medicale private din RomâniaCoordonator al acestei activităţi a fost prof. Adriana Păunescu, Responsabil al Biroului de orientare, promovare și plasare al absolvenţilor Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. A fost prezent la eveniment domnul prof. univ.dr. Alexandru Ioan Mincu, Preşedinte Director General al şcolii şi iniţiatorul Clubului Absolvenţilor.

Citeste mai multe aici

 

Careers in White International – editia a IV-a

Numărul de peste 10.000 de candidaţi la Târgul Virtual internațional de locuri de muncă „Careers in White International” demonstrează încă o dată că piaţa muncii în domeniul medical este una dintre cele mai dinamice la nivel mondial.  Evenimentul desfasurat in perioada 9 – 29 iunie a.c. oferă joburi pentru personalul medical în căutare de locuri de muncă în țară sau străinătate. Expozanți internaționali, respectiv 21 de companii de recrutare, sunt în căutare de profesioniști în toate domeniile medicale: doctori rezidenți și specialiști, asistenți medicali, studenți la medicină, medici stomatologi, fizioterapeuți, kinetoterapeuți, moașe, farmaciști, cercetători și personal auxiliar. Pentru nurse sunt oferite joburi în 19 ţări.

Citeste mai multe aici

 

Scrisoare deschisă către mass-media românească, 

ecedex siglaRezultatele examenului de Bacalaureat vor deveni în curând un subiect fierbinte dezbătut pe toate canalele media. Având în vedere că este un subiect de interes naţional, atingând sute de mii de familii din întreaga ţară, ne simţim datori să atragem atenţia asupra unor abordări greşite constatate anul trecut în prezentarea acestui subiect şi să vă propunem spre promovare informaţii care să favorizeze alegeri sănătoase pentru viaţa şi educaţia tuturor absolvenţilor de liceu din acest an, cu Bacalaureat şi mai ales fără.

Citeste mai multe aici

 

Tu ai crezut în noi! Noi investim în tine!

siglscoal cercElevii anului III AMG şi absolvenţii  Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” sunt invitaţi joi, 26 iunie 2014 să participe la activitatea de diseminare a informaţiilor privind ofertele de muncă din domeniul sanitar.

Motto-ul acestei activităţii “Tu ai crezut în noi! Noi investim în tine!” se subscrie Campaniei de sprijinire şi suport pentru absolvenții scolii, aflați în căutarea unui loc de muncă.
Evenimentul va avea loc la sediul central al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, din str. Viitorului nr.161-163,  începând cu orele 13.00.
Invitaţii  acestui eveniment sunt: doamna Carmen Doina Mazilu – Preşedinte al Ordinului Asistenţilor Medical Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, Filiala Bucureşti şi doamna Mădălina Manolache – HR Business Partner MedLife, care va veni în sprijinul absolvenţilor cu oferte concrete de muncă în cadrul Sistemului de Sănătate MedLife. 

Coordonator al acestei activităţi este prof. Adriana Păunescu, Responsabil Comisia pentru monitorizarea inserţiei absolvenţilor pe piaţa muncii.

 

Ceremonia de Absolvire – Promoţiile 2014 AMF şi BFKT

1Joi, 19 Iunie 2014 Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat Ceremonia de Absolvire a Promoţiilor 2014, în calificările Asistent Medical de Farmacie şi Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare, în sala elegantă a Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti. Cu ocazia încheierii celui de-al 24-lea an de activitate al şcolii, un număr de 177 de elevi însoţiţi de profesorii şi îndrumătorii lor, au depus Legământul Asistentului Medical.

Citeste mai multe aici

 

NU FACE COMPROMISURI CU CARIERA TA!

ALEGE să te pregăteşti la standarde internaţionale acreditate la cea mai bună şcoală sanitară particulară din Bucureşti (din 1990) – lucrăm împreună de la selecţie, formare şi până la angajare în străinătate sau în ţară, la cele mai bune unităţi de sănătate! 

medlifeAplică ACUM pentru angajare în Sistemul de Sănătate MEDLIFE!

În baza parteneriatului cu MedLife, cel mai mare furnizor privat de servicii medicale din România, elevii noştri absolvenţi de la calificarea Asistent Medical Generalist au posibilitatea de a se angaja pe posturi de asistenţi medicali generalişti în clinicile şi spitalele MedLife. 

 Citeste mai multe aici

 

Genetica în slujba sănătății

3Pasiunea pentru genetică, pentru sănătate, interesul pentru cunoaştere, pentru ştiinţă, dorinţa de a aprofunda temele abordate în cadrul modulului EMBRIOLOGIE ŞI GENETICĂ au reunit elevi şi profesori însufleţiţi ai şcolii noastre în cadrul simpozionului ” Genetica în slujba sănătăţii”. 

Citeste mai multe aici

 

Programul – Zentiva Express 

 

Zentiva only picTrei eleve ale şcolii noastre din anii II şi III AMF au fost deja selectate în programul „Zentiva Express”, aflat anul acesta la a III-a ediţie.  Programul de pregătire a tinerilor pentru angajare în cadrul Companiei de medicamente Zentiva este organizat în parteneriat cu Fundaţia Şcoala de Valori.. În urma participării la ediţiile anterioare ale acestui proiect 3 trei eleve ale şcolii noastre au primit burse Zentiva şi fost angajate în Fabrica de medicamente. Anul acesta au aplicat 21 de elevi din şcoala noastră şi procesul de selecţie continuă.

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

Privind spre viitor

 

IMG 125206197764481Şcoala Postliceală Sanitară „CAROL DAVILA” a participat, în perioada 6-8 iunie 2014, la Proiectul Național „Privind spre viitor”, proiect care pune în valoare sănătatea prin sport şi concretizat prin competiția națională de fotbal a copiilor de şcoală primară. 
Echipa de voluntari a şcolii noastre, formată din profesor de nursing-asistent medical Violeta Zlota şi elevi din anul IC AMG și IID AMG, a participat activ acordând îngrijiri medicale copiilor accidentați în timpul meciurilor dar și prin implicarea în atmosfera de sportivitate asigurând suport psihic micilor participanți.

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

1 Iunie  – Parada elevilor

 

1Duminică după-amiază, de 1 Iunie o echipă numeroasă a școlii noastre a participat la „Parada elevilor”, ocazie cu care şcoala noastră a desfăşurat şi o amplă activitate de promovare. A fost o ocazie pentru tinerii liceeni participanți la eveniment să stea de vorbă cu elevii şi profesorii şcolii noastre, pentru a afla „pe viu” amănunte despre viaţa de elev în Şcoala „Carol Davila”. 

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

 

 

 

 

Şcolile postliceale sanitare particulare sunt cele mai căutate

 

DSC 0742Şcolile particulare postliceale sanitare sunt cele mai căutate la ora actuală de către absolvenţii de liceu dar şi de către cei ce îşi doresc o reconversie profesională, datorită oportunităţilor de angajare pe tot cuprinsul Europei pe care le au după absolvire

 

 „Se manifestă o tendinţă din ce în ce mai puternica de globalizare, iar oamenii au văzut ca au posibilităţi de lucru în tot mai multe părţi de lume pe diverse specializări, cum asigură şi specificul unor şcoli postliceale sanitare, şi a apărut conştiinţa faptului că profesia de asistent medical este una importantă, se caută şi se câştigă bine”, spune Marian Staş, expert în educaţie, în cadrul unei dezbateri organizate de Adevărul TV.
De asemnea, aceste şcoli oferă posibilitatea de specializare şi elevilor care nu au absolvit examenul de bacalaureat, deschizându-le acestora şansa de a profesa într-o profesie cerută pe piaţa muncii, a mai spus Marian Staş.

 

 

 

Învăţăm să cercetăm

 

4Joi, 5.06.2014, profesorii ce predau modulul Sociologie generală și politici sociale au organizat Concursul „Învăţăm să cercetăm”, Ediția a II-a, prilejuind astfel elevilor Școlii Posticeale Sanitare „Carol Davila” posibilitatea de a pune în practică abilitățile de cercerare în domeniul Educației pentru Sănătate.

 

„Această activitate a implicat elevii claselor Anului I AMG prin realizarea unui proiect de cercetare precum și întreaga Catedră de Științe Socio-Umane. Cadrele didactice au urmărit că echipele să exerseze împărțirea sarcinilor, colaborarea în vederea dezvoltării spiritului de echipă și respectarea criteriilor specifice Sociologiei”, ne spune prof Alina Grecu, coorodnatorul evenimentului. 

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

Parteneriat cu farmaciile DONA

 

sigladonaScoala noastra a incheiat un parteneriat de practica cu SC SIEPCOFAR SA – Farmaciile DONA. Elevii de la calificarea ”Asistent medical de farmacie” pot opta pentru a realiza practica farmaceutica (pentru anul scolar 2014-2015) la una din farmaciile Dona, in functie de limita locurilor disponibile.
Pentru inscriere si alte informatii va puteti adresa doamnei profesor Anca Grecu. Pot aplica toti elevii claselor AMF, inclusiv viitorii absolventi, care pot fi si inclusi intr-un proiect pilot.

 

 

 

Conferința Națională a Asociației de Nursing din România 

 

 

1În ziua de 09 Mai 2014, în sala de conferinţe a Hotelului DoubleTree Hilton, Asociaţia Română de Nursing a susţinut Conferinţa anuală, care are loc în prejma zilei internaţionale a asistenţilor medicali, 12 Mai. Anul acesta, ziua de 09 Mai a avut şi alte semnificaţii: Ziua Independenţei României,  Ziua Europei şi Ziua Victoriei (09 Mai 1945), aşa că evenimentul a căpătat valenţe multiple.

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

 

 

Lectii de prim ajutor la Colegiul National „Matei Basarab”

 

1Vineri , 23.05.2014,  a avut loc întâlnirea cu elevii Colegiului National  „Matei  Basarab”. Prof. Lidia Moise  a prezentat  oferta educațională a școlii, iar elevii clasei I F si IG – AMG au făcut demonstrații de prim ajutor în situații de urgență sub coordonarea prof.Cristina Costache.

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

Şi anul acesta am luat AURUL la Slatina,  la Concursul interjudeţean ,,Dr. Mioara Mincu”

 

1Elevul nostru Mihai Creţu, Anul I, AMG, a luat Locul I la concursul interjudeţean ,,Dr. Mioara Mincu”, organizat sâmbătă, 17.05.2014, de Şcoala Postliceală Sanitară ,,Carol Davila”, din Slatina, jud. Olt.

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

 

 

Spiritul lui Carol Davila animează Oneștiul!

 

Echipa Școlii Sanitare Postliceale Carol Davila – București, formată din prof. Maria Pop, prof. Violeta Zlota și elevele Mariana Cristina Vlad – anul III A AMG și Marilena Aureliana Manta – anul III B AMG, a participat la Simpozionul Național de nursing Carol Davila – Onești, onorând o invitație de suflet. 

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

Scoala noastra si-a deschis portile … si pentru boboci

 

1Miercuri, 21 mai a.c., școala noastră a fost gazdă pentru copiii preșcolari (Grupă Mare „B”), a Grădiniței „Pisicile Aristocrate”. Însoțiți de către doamnele educatoare Oana Costache, Marinela Al-Dabi și Simona, aceștia au beneficiat de informații privind acordarea primului ajutor. Curiozitatea le-a fost menținută de către eleva școlii noastre Adriana Popa din clasă IIC AMG, care prin discuții interactive și demonstrații concrete, a raportat întreagă prezentare, la nivelul lor de înțelegere. 

 

Citeste mai multe aici

 

Caravana “Învăţaţi să ajutaţi “ a ajuns astăzi 20 mai 2014 şi în com.Branesti

 

 

1Caravana “Învăţaţi să ajutaţi “ a ajuns astăzi 20 mai 2014 şi în com.Branesti, la Liceul teoretic “Traian Lalescu”. Coordonaţi de  profesorii lor de nursing Anca Mihai  şi Cristina Costache,  elevii claselor I F AMG şi I G AMG au prezentat  mai multe  lecţii de prim ajutor in situatii de urgenta.

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

 

 

S-a încheiat cel de-al 3-lea schimb ENM din mai 2014

 

enmmai2014Ultimul schimb de experiență din anul școlar 2013 – 2014 s-a încheiat vineri, 16 mai, printr-o sesiune de prezentări a studentelor din Olanda, Belgia și Danemarca, menite să ne ofere feedback-ul celor două săptămâni petrecute în București.

 

Prezentarea a avut loc în sediul școlii noastre din Piața Romană unde, într-un cadru mai puțin formal, studentele ne-au împărtășit experiența lor. Anne și Mariska (Olanda) ne-au oferit informații cu privire la sistemul olandez de sănătate, la modul de formare al asistenților medicali (sistem universitar cu durata de patru ani) și au apreciat asistentele medicale din România pentru dedicarea față de pacienți și puterea de muncă.

 

Sophie și Lorraine, studentele din Belgia, au remarcat că asistentele medicale din Belgia și România se pot forma prin același sistem: sistemul preuniversitar cu durata de trei ani (școala postliceală). Belgia în schimb nu are sistem universitar pentru formarea asistenților medicali. 

 

 

 

 

 

 

Desfășurarea concursului de admitere din 17.05.2014 

PREZENTAREA CANDIDAŢILOR ÎN SALA DE CONCURS

ORELE: 8:00 – 08:30

PROBA SCRISĂ

ORELE: 09:00 – 10:30

Vă rugăm să aveţi la dumneavoastră cardul de identitate şi pix/stilou cu scris albastru.

AFIŞAREA REZULTATELOR:

ORA 16:00 

DEPUNEREA CONTESTAŢIILOR:

Termen Limită ORA: 16.30

 REZOLVAREA CONTESTATIILOR SI AFISAREA REZULTATELOR FINALE:

ORA: 18.00 

Validarea locului pentru cel declarat ADMIS se face până la data de: 23 MAI 2014, prin achitarea la BCR cel puţin a primei rate din taxa de şcolarizare, efectuarea dovezii plăţii şi semnarea contractului de şcolarizare.

 

 

14 Mai – Suntem o Şcoală Europeană

Miercuri, 14 MAI, la ora 13.30 în Sediul din Viitorului nr 163, va avea loc Sedinţa Consiliului Reprezentativ al Elevilor şcolii noastre în cadrul căreia elevii participanţi în proiectele internaţionale al şcolii îşi vor prezenta experienţele acumulate în faţa reprezentanţilor fiecărei clase a şcolii noastre.
Vor fi invitaţi să susţină prezentări elevii anilor II si III AMG participanţi la stagiile de pregătire clinică din Pafos, Cipru, în cadrul proiectului „Professional Skill Developement Of Nursing Students” derulat prin programul european de finanţare Leonardo Da Vinci.
De asemnea, îşi vor susţine prezentarea şi cei doi elevi de la BFKT (Andrei Ghelţ şi Victoriţa Ilie) participanţi la schimbul de experienţă din Finlanda, organizat în cadrul acordului bilateral dintre scoala noastră şi Fundatia AMIEDU. Florin Dragomir va prezenta la randul lui experienţa din cadrul schimbului ENM din martie 2014, în Madrid, Spania.
 

WE LOVE NURSE DAY

felicitare nurse day web

Școala noastră va organiza astăzi, 13 MAI 2014, workshop-ul „Asistentul Medical – de la formare la angajare”, activitate în care sunt implicați elevi de anii I, II și III și profesori de nursing, biologie și psihologie. Workshop-ul va aborda probleme actuale legate de importanţa școlilor postliceale în sistemul educațional din România și de absorbția pe piața muncii a absolvenților.  

 În cadrul celei de-a două părţi a evenimentului, începând cu orele 17.00, va avea loc diseminarea workshop-ului „Asistentul Medical – de la formare la angajare” și va fi adresată tuturor profesorilor de nursing ai școlii. La această  activitate vor participa și cele 6 studente din Danemarca, Belgia și Olanda pe care școală le găzduieste, alături de elevii noştri implicați în proiectul European Nursing Module.
 
 

 

Scolile Postliceale Sanitare – cele mai cautate din sistemul de educatie particular

Românii sunt din ce în ce mai dispuşi să plătească mii de euro pentru a-şi educa copiii în sistemul privat. Cele mai căutate sunt şcolile postliceale sanitare, care asigură un loc de muncă atât în spitalele din ţară, cât şi în cele din străinătate.

Citeste mai mult aici: Postlicealele sanitare, vârf de lance în învăţământul privat

Urmareste si emisiunea in care a fost invitata sa participe si d-na Florinela Ionescu, director al Scolii Postliceale Sanitare Carol Davila: Despre evoluţia învăţământului privat din România: majoritatea absolvenţilor pleacă peste hotare; asistenţii medicali români, la mare căutare în Germania  

 

Demarăm schimbul de experienţă ENM din mai 2014

sigla enmLuni, 5 mai a.c. vom primi vizita a 6 studenţi străini în cadrul unui nou schimb ENM ce se va desfaşura în perioada 5-17 mai 2014. Oaspeţii şcolii noastre sunt:

– MARISKA VEENINGS şi ANNE PAGAN din Leiden – Olanda,

– ANNE KATRINE şi KIRSTEN ANDERSEN din Vejle – Danemarca,

– SOPHIE BRICHOT şi LORRAINE MOTTE din Namur – Belgia.

Citeste mai multe aici

 

Lansam Programul TOP 150 

Fii printre primii 150 de colegi care achită prima rata a taxei de școlarizare 2014-2015 și primești 200 Ron reducere! 

Luni, 05.05.2014 lansăm un nou program pentru plata taxei în avans ÎN RATE, având în vedere succesul considerabil de care s-a bucurat programul TOP 200, finalizat la 30 aprilie a.c.! Programul TOP 150 dă o șansă egală și acelor elevi de anul I şi II cu rezultate bune la învăţătură care doresc să plătească taxa de școlarizare pentru anul școlar 2014-2015 în 3 rate.

Citeste mai multe aici

 

EXPERIENŢA UNUI PROIECT EUROPEAN

DSCN9636Şcoala Postliceală Sanitară “Carol Davila” a decis ca, europeni fiind, să ne facem cunoscuţi nu numai în ţară, cât şi în afara ei. De aceea, prin participarea noastră în proiectul Leonardo da Vinci „PROFESSIONAL SKILL DEVELOPMENT OF NURSING STUDENTS” din Cipru, ne-am evaluat potenţialul, ca viitori profesionişti în educaţia pentru sănătate. 

Au participat 20 elevi, 10 din anul II şi 10 din anul III, calificarea asistent medical generalist şi au fost însoţiţi, pe toată durata stagiului, de d-na profesor Lidia Moise, coordonatoarea proiectului. De asemenea, proiectul a fost monitorizat, din punct de vedere organizatoric de doamna director Daniela Stoian, care a participat efectiv la activităţile desfăşurate în prima parte a programului. Ca monitor şi evaluator din partea şcolii, grupul a fost însoţit, în ultimile 2 săptămâni, de doamna profesor Maria Parlog. Citeste mai multe aici

 

 

SEMINAR „ETICĂ ȘI DEONTOLOGIE ÎN PROFESIA DE ASISTENT MEDICAL”

DSC 0431Elevii anului II şi III au participat miercuri, 30 aprilie a.c., la seminarul „Etică și deontologie în profesia de asistent medical”, susținut de doamna Carmen Mazilu, Președinte OAMGMAMR, Filiala București. 

Prin dezvoltarea parteneriatului şcolii noastre cu OAMGMAMR, urmărim orientarea în carieră pentru elevii din anii terminali.

Discuțiile abordate au evidențiat importanța respectării normelor de conduită în activitatea medicală. Aflată în slujba directă a oamenilor, profesia de asistent medical pune accent pe etica profesională atunci când facem referire la cadrele medicale. „Încă de la început, medicina a fost însoțită de o gândire etică. Activitățile de îngrijire a bolnavilor trebuie susținute de o „morală forte”, a afirmat d-na Carmen Mazilu.

Citeste mai multe aici

 

Stagiul clinic din Cipru la final

IMG 2289Le urăm BINE AU VENIT ACASĂ! celor 20 de elevi participanţi la stagiul de intruire clinica din Pafos, Cipru, organizat în cadrul proiectului „PROFESSIONAL SKILL DEVELOPMENT OF NURSING STUDENTS”, LLP- LdV/IVT/2013/RO/042..

Citeste mai multe aici

Rămas bun Domnului Prof. Dr. Leonid Gheorghiev

La vârsta de 87 de ani, a plecat dintre noi domnul Profesor Doctor Leonid Gheorghiev, un vechi şi drag colaborator al şcolii noastre şi al Fundaţiei Umaniste dr. Mioara Mincu. Un medic cu o activitate de excepţie, specialist în diabetologie cu o serie de publicaţii importante în domeniu şi Preşedinte al Asociaţiei diabeticilor din România, dl. dr. Gheorghiev a slujit de la catedră peste 20 de generaţii de elevi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, susţinând cursurile de Geriatrie şi Igienă. Alături de doamna dr. Mioara Mincu încă din primii ani de la înfiinţarea şcolii, Dl. Dr. Gheorghiev şi-a asumat cu pasiune misiunea de educator pentru sănătate, până la sfârşitul vieţii sale. Îi indreptăm în numele echipei de profesori a şcolii şi poate şi a generaţiilor de asistenţi medicali pe care i-a format gânduri de mulţumire şi recunoştinţă pentru întreaga sa dăruire.
Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Înmormântarea va avea loc miercuri 30 aprilie, ora 11.00, la Cimitirul Pantelimon II, Bucureşti.

 


START CONCURS!

In cadrul campaniei de PREINSCRIERE pentru liceeni lansam CONCURSUL

„FII EDUCATOR PENTRU SANATATE!”
Vezi care este premiul si regulamentul pe pagina :
http://concurs.scoalacdavila.ro/

 

Activitate umanitară „Să ciocnim un ou de Paşti”

06Cu ocazia Sărbătorii Pascale elevii şcolii noastre au oferit tradiţionalele ouă vopsite ]nm cadrul atelierului nostru de creaţie, persoanelor vârstnice de la  căminele Sfânta Elena” şi „Schitul Darvari şi copiilor de la „Centrul de primire în regim de urgenta” sector 3”.  Activitatea umanitară  denumită ”Să ciocnim un ou!” este parte a proiectului Școlii Postliceale Sanitare Carol Davila „Dăruim din convingere”.

Citeste mai multe aici

 

Un nou schimb de experienţă în Finlanda, în domeniul baleofiziokinetoterapiei

Elevii Andrei Ghelţ (Clasa I B BFKT) şi Lefter Victoriţa ( clasa I A BFKT) vor participa întrun schimb de experienţă pe specializarea lor în Finlanda, ca urmare a unui parteneriat bilateral încheiat de şcoala noastră si Ami Foundation – Amiedu, Finlanda ce se va desfasura in perioada 28 aprilie – 9 mai a.c .

Citeste mai multe aici

 

Programul TOP 200 – aproape de final!

Vă reamintim că Programul TOP 200 se va încheia miercuri, 30 Aprilie 2014. Au mai rămas 38 de locuri pentru cei care doresc să mai beneficieze de reducerea de 400 lei la achitarea taxei pentru anul şcolar 2014-2015. 

 

Minivacanţă de 1 Mai 

În zilele de 1 si 2 Mai 2014 nu se organizează cursuri. Conform deciziei Guvernului, ziua de 2 mai 2014 declarată zi liberă va fi recuperată până la data de 31 mai.

 

Simularea Examenului de Certificare a Competenţelor Profesionale

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” va organiza sâmbătă 10 Mai 2014 simularea Examenului de Certificare a Competenţelor Profesionale, în sediile din Str. Viitorului nr 163 si din Piaţa Romană, după următorul program:
Ora 08.30 – clasele AMG
Ora 13.00 – clasele AMF şi BFKT
Repartizarea pe săli a elevilor va fi publicată la avizierul şcolii cu 48 de ore înainte.

 

Proiect Leonardo da Vinci – Ziua 5, 6, 7€“

DSCN8734În ultimele 3 zile, activitățile noastre din stagiul de pediatrie, de aici, din clinică Royal Artemis s-au desfășurat în 2 grupe de câte 5 elevi. Am fost invitați să vizităm blocul operator și ni s-a făcut un instructaj de protecție și securitate în muncă a asistentului medical ce lucrează cu instrumentar chirurgical. Ni s-a prezentat aparatura, instrumentarul și alte materiale pe care clinică le pune la dispoziție în departamentul de chirurgie și chirurgie plastică și reparatorie, ce sunt utilizate atât pentru cazurile pentru adulți, cât și cele de pediatrie. 

Citeste mai multe aici

 

Conferinţa European Nursing Module de la Leiden a prilejuit lansarea unui nou concept educaţional în nursing

20140410 163000Cea de-a 22 ediţie a Conferinţei Anuale a Modulului European de Nursing, desfăşurată în perioada 9-12 aprilie 2014 şi găzduită de Universitatea Hogeschool – Leiden, Faculty of  Applied Sciences, a reunit anul acesta 46 de reprezentanţi ai membrilor modulului, alaturi de reporezentanţii unei universităţi aspirante, din Zurich, Elvetia. Şcoala noastră a fost reprezentată la acest eveniment de prof. Larisa Bănică, coordonator ENM şi prof. Gina Tulache, Şef de Catedră AMG.

Citeste mai multe aici

 

Creierul în viața de zi cu zi – prof. Alina Grecu

DSC 4657În cadrul Săptămânii Altfel, elevii Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” au avut ocazia de a aborda tematici din spectrul educației pentru sănătate prin interacțiuni diverse cu specialiști din domenii tangențiale unității noastre de învățământ.

Citeste mai multe aici

 

Proiectul Leonardo da Vinci – Pafos, Cipru, Activităţile desfăşurate de elevii anului II

IMG 0374Stagiul de 3 săptămâni de pregătire practică în clinica Internaţională Royal Artemis Medical Center din Pafos, Cipru a demarat luni 7 aprilie a.c. pentru toţi participanţii la proiect cu vizita clinicii si explicarea circuitelor functionale. Am participat la un curs de 2 ore în limba engleză, desfăşurat într-un centru privat de limbi straine. Au vizitat apoi clinica unde urma să se desfăşoare programul de practică şi au cunoscut echipa de medici şi asistenţi medicali cu care urma să lucreze. 

Citeste mai multe aici

 

Şcoala noastră promovează un stil de viaţă sănătos

image2„Împreună cu clasa I F AMG, am stabilit în cadrul Săptămânii „Şcoala Altfel” o activitate de promovare a școlii și a unui stil de viață sănătos, prin practicarea sportului în parc. Sâmbătă, pe 12 aprilie am reuşit să mergem împreună cu câţiva elevi în parcul Izvor, unde era și un concert Smiley. Elevii mei: Oana Scarlat, Mihaela Preda, Alexandra Pamblică și Savu Cătălin au purtat discuţii cu tinerii din parc, cu dorinţa de a-şi îndeplini misiunea lor de educatori pentru sănătate în devenire”, a afirmat doamna prof. Adriana Păunescu.Citeste mai multe aici

 

“Școala Altfel” – ziua V – „O LECȚIE DE VIAȚĂ”€“

DSCN0032În cadrul săptămânii Școala Altfel, vineri 11 aprilie 2014, elevii anul I AMG ai Școlii Postliceale Sanitare “Carol Davila”, coordonați de prof. Costache Cristina, prof. Mihai Anca și prof. Csolti Andreea au desfășurat numeroase activități sportive: volei, baschet,  fotbal și badminton în sala de sport a Centrului Social “Sfântul Lazăr”.Citeste mai multe aici

 

Proiect Leonardo da Vinci – Ziua a IV-a€“

DSCN8846În prima parte a zilei am fost învățați de una dintre asistentele medicale ce lucrează în pediatrie cum să măsurăm nou născuții, perimetrul cranian și cel toracic, să cântărim nou-născutul și să stabilim scorul APGAR, aşa cum învățasem și la modulul de pediatrie la școală.Am aflat mai multe despre copiii prematuri, despre gradele de prematuritate, cum se măsoară semnele vitale ale acestora, am învățat care sunt datele cele mai relevante în observarea acestor pacienți.

Citeste mai multe aici

 

FOTO – Schimb de experienţă Finlanda
România PROGRAMUL LEONARDO DA VINCI – VETPRO

DSC 0355Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a găzduit în perioada 01- 04 aprilie a.c. un schimb de experienţă cu 6 profesoare de nursing din Finlanda, sosite la noi în țară prin Proiectul european Leonardo Da Vinci– VETPRO – „On the go towards multicultural nursing team”, încheiat cu Hyria Education, Amiedu, Finlanda.

 Citeste mai multe aici

 

Din nou premianți la limbă engleză

DSC04474Școala noastră a fost prezentă la o nouă ediție a Sesiunii De Comunicări Științifice pe Teme de Cultură și Civilizație ale Spațiului Anglo-Saxon, organizată de Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza” și desfăşurat joi, 10 aprilie, la Universitatea Ecologică din București. Activitatea a fost coordonată de prof. Adriana Răducu.

Citeste mai multe aici

 

Educaţie pentru Sănătate în şcoli generale

DSCF0764Elevii noştri şi-au luat în serios misiunea de Educatori pentru Sanatate şi i-au învăţat pe cei mici, elevi de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 280 câteva tehnici simple de prim ajutor. Au participat la activitate elevi din anii I A, AMF şi I C, AMF coordonaţi de doamna prof. Georgeta Costea.

Vezi galerie foto aici

 

 

SCOALA ALTFEL – ZIUA III Intalnire cu asociatia ARAS si terapeutul norvegian Tom Andreassen

100 2298In programul SCOALA ALTFEL, miercuri, 9 aprilie 2014, Asociatia Romana Anti-SIDA –  ARAS a adus in fata elevilor nostri cunostinte noi despre HIV si alte boli cu transmitere sexuala. A fost o activitate interactiva in care s-au dezbatut multe necunoscute din acest domeniu.

Citeste mai multe aici

 

 

Elevii anilor II si III AMF în vizită la fabrica Laropharm

DSCN3619Elevii din anii II și III au asistat la operațiunile de producție a formelor solide: Granulare uscată, granulare umedă cu solvenți organici și anorganici, uscare, omogenizare, comprimare directă, filmare, acoperire cu suspensie zahăr, umplere capsule cu pulberi și pelete, ambalare primară și ambalare secundară.

Citeste mai multe aici

Maia Morgenstern: „Se cuvine să ne dedicăm, să ne dăruim”

DSC 0422Marţi, 8 aprilie, pentru o oră şi jumătate, am avut-o lângă noi pe actriţa Maia Morgenster. Sala de festivităţi din Viitorului 163 a părut plină de lumină. Elevii anului I AMG au avut în faţa lor un om model, care cu simplitate, cu deschidere, ne-a transmis tuturor o forţă ce îşi are rădăcinile în dragostea şi în conştientizarea importanţei faptului de a te dărui în orice întâlnire cu un semen. Maia Morgenstern a venit în faţa noastră în calitate de artist şi în calitate de mamă a 3 copii şi ca soţie de medic implicat în actul medical de salvare a vieţii, în îmbunătăţirea vieţii. A venit şi ne-a descoperit o lume interioară bogată, o forţă a cuvântului care se naşte din valorile în care crede şi care îi aliniază viaţa: familia, educaţia, Adevărul, dragostea, sufletul pe care îl pune în profesiunea pe care o face.

Citeste mai multe aici

Educaţie pentru Sănătate – În zi de primăvară la Conţeşti

DSCN3681Marți, 8 aprilie 2014, s-a desfășurat la Școală Gimnazială Dr. Mioară Mincu” din Contești, Dâmboviţa o activitate organizată de o parte din profesorii și elevii Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” în parteneriat cu şcoala din Conţeşti.

Citeste mai multe aici

 

 

Stagiul de instruire clinică în Cipru a demarat luni, 7 aprilie 2014

1146763 694517743920283 6886000600481851143 oUn număr de 10 elevi din  anul II de studiu şi 10 elevi din anul III, în anul şcolar 2013-2014,  calificarea  Asistent  Medical Generalist, efectuează în perioada 7 – 27 Aprilie 2014, stagii de instruire practică în Clinica Internaţională  Royal Artemis Medical Center din oraşul Pafos, Cipru.

Citeste mai multe aici

Mame de ingeri – Bianca Brad

Bianca BradUn asistent medical trăieşte în cariera sa şi momente de bucurie, de împlinire, dar şi de întristare, alături de pacienţii pe care îi îngrijeşte sau familiile lor. Elevii noştri au stat astăzi faţă în faţă cu mama unei fetiţe a cărei viaţă a sfârşit chiar înainte de a se naşte.

Citeste mai multe aici

 

 

PANICĂ ŞI PROBABILITATE

Astazi, în cadrul Săptămânii Şcoala Altfel, prof. Adriana Păunescu le-a propus atât profesorilor cât şi elevilor o piesa de teatru, jucată chiar în şcoală (sediul din Romană).

Citeste mai multe aici

 
 

FOTO – Caravana „Invăţaţi să ajutaţi!”

DSCF0754Continuăm lectiile de prim ajutor la:

Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” 
Colegiul Tehnic Energetic Bucuresti
Grupul Şcolar Industrial „Dimitrie Gusti”

Liceul Teoretic „Mihail Kogalniceanu” din Snagov

LICEUL SPORTIV „MIRCEA ELIADE”
Liceul Greco – Catolic „Timotei Cipariu”

Colegiul Tehnic Mecanic Grivita

Liceul Mihail Kogalniceanu
 – Ilfov
Colegiul Economic A.D. Xenopol
Colegiul Naţional „Cantemir Vodă”

Citeste mai multe aici

VOTATI PENTRU ROMANIA, PENTRU PATRIMONIUL CULTURAL AL TARII NOASTRE!

Manastirea Dragomirna (construita in secolul XVII) a castigat in urma cu cateva zile premiul UE pentru patrimoiu cultural alaturi de alti 26 de participanti din alte tari UE. Dar numai 6 din cele 27 de tari pot castiga suma de 10.000 Euro, in urma strangerii celor mai multe voturi.
Accesati site-ul: http://vote.europanostra.org/
si VOTATI pe prima pagina MANASTIREA DRAGOMIRNA, Romania pana pe 20 aprilie, pentru a acorda 3 puncte, dupa care urmatoarele doua voturi trebuie sa le acordati altor monumente culturale, pentru 2 puncte si respectiv unul.
Pe pagina veti gasi instructiunile de votare. La final, veti primi un email de confirmare. E important sa si confirmati votul, altfel va fi considerat nul.
HAIDETI SA PUNEM CU TOTII UMARUL PENTRU CASTIGAREA PREMIULUI CE VA FI DESTINAT RESTAURARII FRESCELOR MANASTIRII, UN MONUMENT REPREZENTATIV AL ORTODOXIEI, AL CULTURII SI ISTORIEI NOASTRE.

 
 

Vom fi prezenţi la a 22-a Conferinţă Managerială a European Nursing Module (ENM) Leiden, Olanda

Şcoala noastră va fi reprezentată anul acesta în Olanda la cea de-a 22-a conferinţă a Modulului European de Nursing de prof. Larisa Bănică, Coordonator ENM şi prof. Gina Tulache, Responsabil Catedră Nursing.

Evenimentul găzduit anul acesta de Hogeschool – University of Applied Sciences Leiden, în perioada 09-12 Aprilie, reuneşte reprezentanţii a celor 30 de membrii activi ai reţelei, cele mai bune colegii şi universităţi de nursing din 14 ţări europene.

Citeste mai multe aici

 

Lansăm programul TOP 200 – Aprilie 2014!

Dacă eşti un elev cu rezultate bune la învăţătură ai şansa să beneficiezi de o reducere considerabilă a taxei de scolarizare pentru anul 2014-2015. 

Înscrie-te acum în Programul TOP 200! 

PRIMII 200 DE ELEVI ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” din anii I si II în acest an școlar, de la toate cele 3 calificări, care plătesc în luna aprilie a.c.  taxa de şcolarizare integral pentru anul şcolar 2014-2015 şi depun chitanţa BCR în original împreună cu cererea de înscriere în anul şcolar următor la Serviciul Taxe Şcolare (responsabil – dna Simona Dragne) din cadrul secretariatului şcolii (sediul din str. Viitorului 163, Biblioteca), VOR BENEFICIA DE O REDUCERE DE 400 LEI.


Citeste mai multe aici

 

Demarăm înscrierile pentru Sesiunea de Admitere de Primăvară 2014

Luni, 17 Martie a.c. demaram înscrierile pentru Sesiunea de Admitere din Primăvara 2014 la Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” . Concursul va avea loc pe 17 Mai 2014 si pot participa numai absolvenţii de liceu din anii anteriori.

Informaţiile referitoare la înscriere şi pregătirea pentru susţinerea Concursului de Admitere le găsiţi pe pagina ADMITERE a site-ului nostru.

Începând de luni, 17 Martie 2014, se pot  PREînscrie şi liceenii! Vor beneficia astfel din timp de Ghidul Candidatului la Admiterea în Învăţământul Postliceal Sanitar ce cuprinde 1000 de itemi si raspunsuri ce acoperă întreaga tematică de concurs, precum şi 27 de modele de teste de concurs. 

Găsiţi în pagina ADMITERE informaţii despre Pachetele I şi II de PREînscriere pentru liceeni.

 

FOTO – CLUB European Nursing Module

GEDC17641Vineri, 14 martie, de la ora 09.30, membrii Clubului ENM si toti elevii care vor sa cunoasca sistemele de sanatate din Spania si Belgia sunt invitati in sediul din Str. Viitorului 163 la ultima intalnire cu studentii veniti din aceste tari in schimbul de experienta de la inceputul lunii martie. 

Citeste mai multe aici

„Suflet langa suflet”, de Craciun 

 

IMG 0023In data de 13-Decembrie-2013,  in cadrul activitatii  “SUFLET LANGA SUFLET “, o actiune a  proiectului educativ extrascolar „SA FIM BUNI DIN CONVINGERE !”, clasele I F AMG  si I G AMG,  impreuna cu profesorii  lor de Nursing  Costache Cristina  si Mihai Anca , au fost  in vizita la caminul de batrani “Sf. Elena” din Bucuresti .  

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

 

 

FOTO Am plecat la colindat!!!

 

Acţiunea „Vin Colindatorii…” se află în plină desfăşurare! Grupuri de colindători au plecat sa viziteze copiii de la câteva centre de plasament, din spitalele de copii şi batrani din centre de îngrijire. 

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

Laborator de practică virtuală pentru elevii calificarii AMF

 

EDUFARM5

 

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este singura şcoală din Bucureşti ai căror elevi ar putea beneficia de un program de practică virtuală de farmacie prin intermediul unui soft de specialitate – program de gestiune farmaceutică. Acest mod de învăţare practică va oferi elevilor noştri oportunitatea de a-şi dezvolta cât mai multe competenţe, care le vor creşte după absolvire şansele de angajare pe piaţa muncii. Miercuri, 11 decembrie a.c. reprezentanţii WinSoft Group au susţinut o prezentare a sistemului de gestiune Pharma Original, în scopul introducerii elevilor noştri în activităţile desfăşurate într-o farmacie, printr-o simulare virtuală oferită de un program de gestiune farmaceutică.

 

 

 

 

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

Masa rotundă ”Christmas Spirit is not Food Spirit”

 

În preajma Sărbătorilor de iarnă, doamna Profesor Daniela Stoicescu, prof. de limba engleză, le-a propus elevilor de la AMF o masă rotundă cu discutii în limba engleză pe tema tradiţiilor de Craciun, aşa cum se păstrează la noi acasă şi în diferite ţări de pe tot întinsul globului. Sub denumirea ”Christmas Spirit is not Food Spirit”, evenimentul desfăşurat marţea trecută, pe 10.dec.,în sediul din Piaţa Valter Mărăcineanu, a marcat deschiderea unei suitei de activități, pregătite si susținute de studenții Scolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” cu ocazia sărbătorii de Crăciun sub coordonarea si cu implicarea profesorilor lor cu suflet tânăr.

 

Citeste mai multe aici

 

Nursingul Comunitar, o prioritate pentru sănătatea populației

 

IMG 0086Pe data de 30.11.2013 a avut loc Conferința Națională de Nursing cu tema: ”Nursingul Comunitar, o prioritate pentru sănătatea populației”. Cu această ocazie, elevele Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila”au prezentat impresii din schimbul de experiență în cadrul Modulului European de Nursing: ”Nursingul comunitar din Danemarca și Spania”.

 

Prezentarea a fost făcută de elevele Pânzaru Ionica,  Nenciu Gabriela și Dumitru Oana, sub îndrumarea d-nei Prof. Bănică Larisa. Aceasta a fost foarte apreciată nu numai prin modul de expunere, ci și prin noutățile în domeniu și organizarea sistemului sanitar în comunitățile vizitate. Au participat la eveniment şi prof. Daniela Stoian, Dir. adj. al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” şi doamna Olaru Eugenia, profesor în cadrul Catedrei de Nursing. 

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

S-a stins din viata prof. dr. Barbu Leibovici

 

LeiboviciAnuntam cu regret pierderea unuia dintre cei mai apropiati colaboratori ai scolii noastre, Domnul Barbu Leibovici, director si fondator al Scolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” din Galati. Sincere condoleante familiei indoliate si suntem cu sufletul alaturi de colegii nostri din Galati.

 

Alaturi de doamna Dr. Mioara Mincu, Domnul dr. Barbu Leibovici a avut o contributie insemnata in dezvoltarea sistemului de invatamant medical din Romania, prin infiintarea in urma cu 20 de ani a scolii postliceale din Galati. 

 

Dumnezeu sa-l odihneasca!

 

 

 

vincolindatorii

 

 

 

În atenţia elevilor anilor I şi II BFKT – Demarăm selecţia pentru schimbul de experinţă în Finlanda (Sinteze)

 

Grabiti-va! Au ramas doar 2 zile in care va mai puteti inscrie la concursul de selectie pentru Schimbul de experienta in Finlanda, dedicat elevilor de la calificarea BFKT !!! Dosarele se depun la doamna prof. Larisa Banica.

 

Şcoala noastră a încheiat un acord bilateral cu Hyria Education Ami – Foundation, Amiedu Finlanda, prin care doi elevi ai şcolii noastre din anii I si II, specializarea BALNEOFIZIOKINTETOTERAPIE SI RECUPERARE au posibilitatea să participe la un stagiu de pregătire clinică în Finlanda, în perioada 24.02 – 07.03.2014.

 

Colaborarea cu fundaţia finlandeză Amiedu a demarat înca de anul trecut, în cadrul unui proiect finanţat prin programul sectorial „Leonardo da Vinci”, când şcoala noastră a găzduit trei studente în stagii practice organizate în spitalele partenere din Bucureşti. 

 

Perioada de înscriere la concursul de selecţie pentru participarea la stagiul de pregătire clinică din Finlanda se prelungeşte până joi, 12 decembrie a.c., ora 18.00.

 


 

 

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

Din 2014 se introduce în şcoli ora de igienă alimentară și prim ajutor

 

Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului și Sportului, a declarat, marți, că, începând cu anul 2014, se va introduce în sistemul de învățământ o oră pentru igiena alimentară și prim ajutor.

 

 

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

Elevii clasei 1E au donat sange

 

5Astazi, elevii clasei 1E au donat sange la Centrul de donare de  la Spitalul Militar „Carol Davila”, ne informeaza una dintre donatoare, Andra Madalina Dinu. 

 

Citeste mai multe aici

 

 

 

 

 

 

 

FOTO NOU Balul Bobocilor!!! 

 

balulbobocilor2013Am adaugat un set nou de poze de la Balul Bococilor 2013. 

 

 Vezi aici album foto

 

 

 

 

 

 

 

Inaugurarea biroului Catedrei de Nursing

DSC 0492Ieri, 21 noiembrie a.c. a avut loc inaugurarea biroului Catedrei de Nursing  intrun spatiu generos  la etajul 1 in corpul nou al sediului din str. Viitorului. 

Citeste mai multe aici

 

 

A început Festivalul Naţional al Şanselor Tale

Sub genericul „Cetatean român – cetatean european”, în perioada 18-24 Noiembrie 2013, se desfăşoară cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Naţional al Şanselor Tale. În cadrul acestei manifestări, Fundaţia Umanistă Dr. Mioara Mincu împreună cu Şcoala Postliceală „Carol Davila” organizează şi în acest an un eveniment în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” din Conţeşti, Judeţul Dâmboviţa. Azi, 20 noiembrie, copiii şcolii ce poartă numele fondatoarei primei şcoli particulare de asistenţi medicali din România vor organiza un moment artistic. 

Citeste mai multe aici

 

Schimbul ENM din octombrie s-a închiat

1Vineri, 15 Noiembrie a.c., şcoala noastră a organizat activitatea de diseminare a rezultatelor schimbului de experienţă în cadrul Modulului European de Nursing, organizat în perioada 7-18 octombrie 2013.

Cele 5 eleve ale noastre participante: Oana Dumitru (Universitat Rovira I Virgili Escola Universitaria D’Infermeria Tarragona, Spania), Gabriela Nenciu şi Ioana Pânzaru (University College Lillebaelt The Nursing Education in Vejle, Danemarca), Issabelle Tomescu (Berner Bildung Bern, Elveţia) şi Adina Dincă (Karel de Grote University College Antwerp, Belgia) au prezentat experienţele lor, afirmând că s-au întors acasă cu mult mai bogate, atât în informaţii profesionale pe care le-au acumulat în cele două săptămâni de practică foarte bine organizată, în trăiri extraordinare pe care le-au avut în preajma oamenilor pe care i-au întâlnit şi în amintiri ale locurilor pe care le-au vizitat. Dar toate au apreciat că s-au simţit la fel de bine pregătite pentru profesia de asistent medical ca şi studenţii universităţilor din cele mai dezvoltate ţări ale Europei şi suntem mândri că şcoala noastră a fost reprezentată cu succes.

Citeste mai multe aici

 

FOTO Balul Bobocilor!!! 

balulbobocilor2013Vă aşteptăm duminică seara, 17 Noiembrie a.c., la Balul Bobocilor Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”! Petrecerea începe la ora 20.00, în Clubul Player, str. Primo Nebiolo nr 3-5.

Atracţia serii: concursul „Miss& Mister Asistent Medical”, dar … v-am pregătit şi un moment surpriză!!!

Toţi profesorii şcolii şi membrii echipei tehnice sunt invitaţi să participe la evenimentul bobocilor, alaturi de elevii şcolii.  

 Vezi aici album foto

Diabetul – o boală a secolului, ce poate fi prevenită

Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, astăzi, 14 Noiembrie, va avea loc în sediul din Str. Viitorului nr. 163, începând cu orele 13.00, Sesiunea de Comunicări Ştiintifice „Mănânc sănătos, trăiesc sănătos”. 

Citeste mai multe aici

 

Nou! Descarca rezultatele selectiei pentru Proiectul Leonardo Etapa a-II-a


Descarca aici

 

Ziua Mondială a Diabetului
Înscrieri pentru participare la Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice

Şcoala noastră va organiza Joi, 14 Noiembrie 2013, o sesiune de comunicări ştiinţifice cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Diabetului, având tema „Mănânc sănătos, trăiesc sănătos”. 
Elevii anului II AMG şi II AMF sunt învitaţi să se înscrie cu lucrări, până pe data de 11 Noiembrie. Lucrările AMF se vor înscrie pe adresa: anca.grecu@scoalacdavila.ro, iar lucrările AMG se vor înscrie pe adresa: sorina.negrei@scoalacdavila.ro. 
Fiecare elev participant va preciza în e-mail: tilul lucrării, numele şi prenumele autorului, precum şi date de contact (clasa/specializarea, prof. Diriginte, profesor coordonator al lucrării). 
Fiecărei lucrări îi vor fi rezervate 5 minute pentru prezentare, dacă este realizată de un singur elev, sau 10 minute dacă este o lucrare mai amplă, realizată de un grup de elevi. Prezentarea power point va fi realizată pe baza unei lucrări mai detaliate, editată în word, printată şi prezentată comisiei de jurizare în 2 exemplare (maxim 10 pagini, font Times New Roman 12).  
În cadrul fiecarei specializări vor fi prezentate câte 10 lucrări, alese dintre cele mai reuşite. 
Lucrările realizate individual sau în grup vor fi coordonate şi semnate de un profesor de instruire clinică/medic, la secţiunea AMG, şi de un farmacist/asistent de farmacie, la secţiunea AMF. 
 

Sesiune de prezentări ENM – 15 noiembrie

Elevii anilor I şi II calificarea AMG sunt invitaţi să participe alături de profesorii lor de nursing şi alte specialităţi la prezentările susţinute de elevele şcolii noastre participante la schimbul de experienţă ENM din luna octombrie în universităţile din Antwerp- Belgia, Vejle – Danemarca, Berna –  Elveţia şi Tarragona – Spania.  Sesiunea de prezentări va avea loc vineri, 15 Noiembrie, în sala nr 8 a sediului din Str. Viitorului nr 161-163, începând cu ora 14.00.În continuarea evenimentului, membrii Clubului ENM sunt convocaţi să participe la şedinţa de organizare, după orele 15.00.  

 

Organizăm o nouă selecţie pentru participanţii la proiectul  „Professional skill development of nursing students” – Cipru

leonardoElevii școlii din anii II și III specializarea asistent medical generalist care doresc să participe în cadrul proiectului  LLP-LdV/IVT/2013/RO/042 „Professional skill development of nursing students” se pot înscrie la cea de-a doua etapă a Concursului de selecție, organizată în perioada 27.10 – 07.11.2013.

Citeste mai multe aici

Sesiune de comunicări ştiinţifice la Institutul „Prof. Dr. Matei Balş”

DSC 0014Zilele Ştiinţifice ale Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof.  Dr. Matei Balş” – Secţiunea pentru Asistenţi Medicali desfăşurate în perioada 24-25 Octombrie 2013 la Amfiteatrul Nicolae Cajal al Institutului ” Prof. Dr. Matei Balş” au reunit peste 30 de lucrări ştiinţifice cu tematică privind bolile infecţioase şi HIV/SIDA.

 

Au participat la lucrări alături de asistenţii medicali ai spitalului cât şi elevi ai şcolii noastre din anii II şi III calificarea Asistent Medical Generalist, însoţiţi de profesori de nursing coordonatori. 

Citeste mai multe aici

 

Elevii noştri bursieri Zentiva vor deveni angajaţi ai companiei

  

RAZ 4581Arina Fulicea şi Adriana Dragomir, două dintre elevele şcolii noastre, anul III, calificarea Asistent Medical de Farmacie, se numără printre cei 12 bursieri Zentiva, selecţionaţi anul acesta dintre 250 de participanţi la ediţia a II-a a proiectului Zentiva Express. Parteneriatul dintre Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” şi Compania Zentiva S.A. România, le-a oferit prin acest program oportunitatea de a încheia un contract de angajare în cadrul companiei producătoare de medicamente, după finalizarea studiilor, pentru o perioadă de cel puţin doi ani.

Citeste mai multe aici

 

15 Octombrie – Ziua Femeii din Mediul Rural

angela moldovanDoamna dr. Mioara Mincu a iubit, a înţeles şi a susţinut femeia din mediul rural, cu toată dragostea sufletului său, pentru că a cunoscut întâi de la mama domniei sale puterea, frumuseţea interioară şi nobleţea femeii de la ţară,  şi apoi de la toate femeile pe care le-a admirat, le-a ajutat să promoveze prin  produsele lor de manufactură valorile profunde ale satului românesc şi frumuseţea creaţiei populare, a tradiţiilor.

 

 

Citeste mai multe aici

La Bucureşti, în vizită la un spital de pediatrie

vzita ENM grigore alexandrescuVizita la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” a însemnat o experienţă deosebita pentru mine dar şi pentu studentele Nicole Scheidegger si  Anuschka Schütz pe care le-am însoţit la sfârşitul săptămânii trecute”, ne spune Marius Mădălin Murgu, elev în Anul II AMG. „Am fost pe Secţia Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă şi Arsuri. Am văzut multe cazuri de copii cu varste cuprinse între 3 şi 13 ani care aveau diferite tipuri de arsuri (grad I,II,III şi chiar IV). 

Citeste mai multe aici

Angela Moldovan – O viaţă închinată cântecului popular românesc

angela moldovanCu durere în suflet anunţăm pierderea Doamnei Angela Moldovan, Preşedinte de Onoare al  Confederaţiei Naţionale a Femeilor din România şi Membru de Onoare al Fundaţiei Umaniste Dr. Mioara Mincu şi o Mare Doamnă a cântecului popular românesc.O prietenie adâncă şi o colaborare îndelungată de peste 20 de ani le-a unit pe iubita artistă de muzică populară Angela Moldovan  şi doamna Dr. Mioara Mincu, fondatoarea Confederaţiei Naţionale a Femeilor din România. 

 

Citeste mai multe aici

 

„Bun venit!” celor trei oaspeţi ENM

DSC 0609Luni, ora 9.30, la Bucureşti, a demarat primul stagiu de practică ENM din acest an şcolar. Câţiva dintre membrii Clubului ENM le-au întâmpinat pe Emily Stone (University of Northampton – UK), Anuschka Schutz şi Nicole Scheidegger (Berner Bildungszentrum Pflege din Elveţia, Berna). În prezenţa echipei de management a şcolii, prof. Larisa Bănică, Coordonatorul Modulului European de Nursing le-a oferit oaspeţilor noşti câteva informaţii referitoare la specificul şcolii noastre, a programului de pregătire a asistenţilor medicali generalişti. De asemenea a punctat şi evenimentele importante în evoluţia activităţii şcolii noastre în cadrul ENM. 

Citeste mai multe aici

 

Primul schimb de experienţă ENM din acest an şcolar va demara luni, 7 Octombrie

Cele 5 eleve ale noastre participante la acest schimb deja au plecat către universităţile care le aşteaptă în Antwerp- Belgia, Vejle – Danemarca, Berna –  Elveţia şi Tarragona – Spania. Avem chiar primele veşti de la Ioana Pânzaru şi Gabriela Nenciu, ajunse în Danemarca la University College Lillebaelt, The Nursing Education in Danemarca.

Citeste mai multe aici

 

Clubul Absloventilor – Pentru Dumitrița Militaru lumea este fară granițe

Simţim o mare bucurie atunci când foşti elevi ai şcolii ne ţin la curent cu activitatea pe care o desfăşoară, oriunde ar fi în lume, şi mai ales atunci când vedem câtă pasiune şi efort depun pentru a fi cât mai buni şi a cunoaşte cât mai mult în cariera lor de asistent medical.

Dumitriţa Militaru, absolventă  în anul 2005 a şcolii noastre, ne-a scris de curând solicitându-ne sprijinul pentru a se putea înscrie la un curs master la Fuller Theological Seminary, Pasadena, USA. Am ajutat-o şi am aflat prin emailul pe care ni l-a trimis că a fost acceptată la cursul pe care şi-l dorea.

 

Citeste mai multe aici

 

Membrii Clubului ENM sunt invitaţi să participe vineri, 27 sept, la sedinţa ce va avea loc la ora 14.00, în Sala de Festivităţi din sediul din str. Viitorului 161-163

În perioada 07-18 octombrie 2013, în cadrul Modulului European de Nursing, cele mai bune 5 eleve ale şcolii noastre vor merge în schimb de experienţă:

Adina Dincă – Karel de Grote University College Antwerp, Belgia
Ioana Pânzaru şi Gabriela Nenciu –  University College Lillebaelt The Nursing Education in Vejle, Danemarca
Issabelle Tomescu – Berner Bildung Bern, Elveţia
Oana Dumitru -Universitat Rovira I Virgili Escola Universitaria D’Infermeria Tarragona, Spania. 

Rezultatele selectiei în proiectul Leonardo da Vinci

 Rezultatele probei de evaluare a competentelor lingvistice la limba engleza în cadrul selectiei elevilor care vor participa la proiectul „Professional Skill Development Of Nursing Students”, se vor afisa miercuri 25.09.2013, la sediul din str. Viitorului nr 161-163. 

Tot aici se vor depune si contestatiile.

Afiseaza aici rezultatele candidatilor participanti la selectie 

Selecţie în proiectul Leonardo da Vinci – Evaluarea competenţelor lingvistice

sigle1

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de limba engleză în cadrul selecţiei elevilor care vor participa la proiectul „Professional Skill Development Of Nursing Students”, derulat  în cadrul Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vietii” Leonardo da Vinci, secţiunea IVT, se va desfăşura în ziua de 23.09.2013 în Sediul din Piata Romana,in Sala 5, Et.1 şi va fi organizată în două etape:

– Proba orală –  între orele 10:00 – 15:40, 

– Proba scrisă – între orele 16:00 – 17:30.

Proba de evaluare a competentelor lingvistice de limba engleza, reprezinta 90% din nota finala, portofoliul personal reprezentand 10%. 

Proba de evaluare a competentelor profesionale nu intra in calculul notei finale , ea avand rolul de a stabili nivelul cunostintelor profesionale in vederea parcurgerii unui program de pregatire suplimentara in cadrul proiectului. 

Proba de evaluare a competentelor  profesionale va avea loc in data de 26.09.2013, in Sediul de la Piata Romana, si se va desfasura dupa urmatorul grafic
– Proba orala intre orele  10:00 – 13 : 00
– Proba scrisa intre orele  13:30 – 15:00
ATENTIE ! ACEASTA PROBA  VA FI SUSTINUTA DOAR DE CATRE ELEVII SELECTATI pentru a participa la stagiul clinic din Clinica Royal Artemis Medical Center din Pafos, Cipru , in urma  probei de evaluare a competentelor lingvistice (limba engleza). 

Proba de evaluare a competentelor profesionale nu intra in calculul notei finale, ea avand rolul de a stabili nivelul cunostintelor profesionale in vederea parcurgerii unui program de pregatire suplimentara in cadrul proiectului. 

 

Citeste mai multe aici

 

Uniunea Europeană oferă cele mai multe joburi în domeniul medical

 

Domeniul medical a oferit în această vară romanilor cele mai multe posturi din partea angajatorilor europeni, reprezentând un procent de 21% din total. Ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari începând cu 1 ianuarie 2014 a determinat pe angajatorii străini să ofere în ultimele trei luni peste 87.000 de joburi vacante, concentrate în 43 de țări și tot atâtea departamente, potrivit unei statistici a site-ului Tjobs.ro, se arata într-un articol pe Realitatea.net.
Între departamentele cu cele mai multe oferte se numără şi „Îngrijire bătrâni / Asistență socială”, turism, comerţ şi agricultură. 

Citeste mai multe aici

FOTO Deschiderea cursurilor anului scolar 2013 -2014

BINE ATI VENIT! 

O altă toamnă şi un nou început de an şcolar plin de emoţie pentru cei peste 1900 de elevi şi 200 de cadre didactice ale Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. Alături de echipa de profesori şi parteneri de instruire practică, echipă managerială a şcolii le-a urat elevilor şcolii bun venit, un an şcolar mai bun, cu multe realizări profesionale şi multe bucurii.

DSC 0304

Vezi aici album foto

 

VIDEO Ceremonia de Absolvire Promotia 2013 AMG

Tragem linie după trei ani de muncă şi privim cu drag către rezultatele absolvenţilor Promoţiei 2013 de Asistenţi Medicali Generalişti. Momentul Ceremoniei de Absolvire a încununat cu succes efortul unei echipe: elevi, profesori şi parteneri de pregătire practică. 

 Vezi video aici

 

NOU! Facilitati pentru achitarea taxelor

Pentru a veni în sprijinul candidaţilor din Sesiunea de Admitere de Toamnă care vor fi declaraţi admişi la Concursul de Admitere organizat în 13 septembrie am modificat programul sucursalei BCR din Şoseaua Ştefan cel Mare, Nr. 60, Bl.41 Parter, Sector 2 (la Lizeanu) Bucureşti, Sector 2, astfel c ei (şi cei câţiva elevi de anul II si III care încă nu au achitat taxa şcolară aferentă noului an şcolar!) să poată să îşi achite această obligaţie faţă de şcoală şi astfel să înceapă fără griji noul an şcolar, luni pe 16.09.2013. 

Sucursala BCR din Lizeanu va fi deschisă sâmbătă 14.09.2013 între orele 09:00 – 13:00. 

 

Cursurile noului an scolar se vor dechide luni, 16 septembrie 2013

Dragi elevi, vă aşteptăm la Ceremonia de Deschidere a Anului Şcolar 2013-2014. Elevii înscrişi în programul de dimineaţă sunt invitaţi să participe la festivitatea organizată în sediul din str. Viitorului nr 161-163, la ora 10:00.
Am ţinut cont şi de programul elevilori înscrişi după-amiază, de aceea sunteţi  invitaţi la festivitatea de deschidere organizată special pentru voi la orele 16:00.
Vă urăm un început bun de an şcolar!  

 

Aceste joburi sunt pe VAL. Angajatorii nu gasesc personal

La nivelul Europei, sectorul asistenței medicale raportează cea mai mare creștere a cererii de forţă de muncă în prezent, în timp ce în România agenţii de vânzări sunt cei mai căutaţi.

Citeste mai multe aici

Din ce in ce mai multi romani se trateaza in clinicile private

Din ce în ce mai mulţi români evită serviciile deficitare din spitalele de stat şi se îndreaptă către operatorii privaţi, unde nu trebuie să se gândească la şapgă, găsesc curăţenie şi amabilitate din partea personalului medical.

Citeste mai multe aici

Ministrul Educatiei a stabilit prioritatile anului scolar 2013-2014 

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, s-a întâlnit marţi cu directorii de unităţi şcolare din judeţul Ilfov, cărora le-a cerut ca în anul şcolar 2013-2014 să pună accent pe inspecţia la clasă şi să monitorizeze cu atenţie procesul de predare-învăţare.

Citeste mai multe aici

 

 

 

Am reluat campania de promovare la Radio ZU! 

RadioZUAsculta emisiunile RADIO ZU pe frecventa 89 FM de dimineata intre orele 8.00 – 10.00 si dupa-amiaza intre 17.00 – 20.00 si vei auzi spotul nostru.

{play}images/stories/spot_radio/SPCD – Asistenti.mp3|{/play}

Asculta aici spotul 

 

Sesiunea de toamnă – 13 Septembrie 2013 

 

Mai sunt doar 2 zile în care vă puteți înscrie la concursul de admitere din Sesiunea de Toamnă Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” vă oferă șansa de a vă pregăti pentru una din cele mai căutate profesii la nivel european, cea de asistent medical. Locurile disponibile suplimentate în sesiunea de toamnă pentru cele 3 calificări: Asistent Medical Generalist (AMG), Asistent Medical de Farmacie (AMF) și Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare (BFT) sunt repartizate atât în programul de dimineață, cât și în cel de după-amiază. 

 

CONTINUĂ ÎNSCRIERILE PENTRU SESIUNEA DE TOAMNĂ!

Având în vedere numeroasele solicitări primite în ultimele zile din partea celor care doresc să participe la Concursul de Admitere în Sesiunea de Toamnă, Consiliul de Administraţie al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” a hotărât suplimentarea locurilor si organizarea unui nou concurs de admitere în luna septembrie. 
Rezultatele foarte bune obţinute de majoritatea participanţilor la admitere din Sesiunea 26-27 Iulie demonstrează o bună pregătire pentru concurs, iar Ghidul Candidatului oferit de şcoală în mod gratuit candidaţilor a reprezentat un suport foarte eficient.
Vă aşteptăm să vă înscrieţi cât mai curând pentru a avea timpul necesar să parcurgeţi în întregime conţinutul ghidului. Îl veţi primi gratuit la înscriere, in format tipărit sau în variantă online.

 

EXAMENUL DE CERTIFICARE A COMPETENTELOR PROFESIONALE

CALIFICAREA PROFESIONALA: ASISTENT MEDICAL GENERALIST

Conform O.M.E.C.T. Nr.5172/29.08.2008 privind aprobarea Metodologiei de organizare si desfasurare a examenelor de certificare a calificarii profesionale si art. 9 din O.M.E.C.T.S. Nr.6327/27.11.2012 privind graficul de desfasurare a examenelor de certificare a calificarii profesionale, anul scolar 2012-2013.

Citeste mai multe aici

  

20 de elevi ai scolii vor participa la stagii de instruire clinica in Cipru

sigle1

 

Fundaţia Umanistă Doctor Mioara Mincu şi Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” din Bucureşti demarează în anul şcolar 2013-2014 proiectul  „Professional Skill Development Of Nursing Students”, număr LLP- LdV/IVT/2013/RO/042. Proiectul se derulează  în cadrul Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vietii, secţiunea IVT şi este finanţat din fondurile Uniunii Europene cu un grant de 54.760 euro. 

Citeste mai multe aici

 

Foto/Video – Ceremonia de Absolvire 2013 

main2Porni-vom tineri ca Albastrul imaculatelor seninuri… 

Un număr de 311 absolvenţi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, calificarea Asistent Medical Generalist, au depus joi, 25 Iulie a.c., Legământul de profesie în cadrul Ceremoniei de Absolvire 2013. Evenimentul a reunit într-o atmosferă emoţionantă peste 450 de participanţi, absolvenţi ai Promoţiei 2013 AMG cât şi elevi ai anilor I şi II de studiu calificarea AMG, premiaţi pentru rezultate şcolare deosebite, alături de profesorii lor şi reprezentanţi ai partenerilor de practică şi ai organizaţiei profesionale Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali – OAMGMAMR, Filiala Bucureşti.  

Vezi aici articolul si galeria foto

Graficul de desfasurare al Examenului de Absolvire AMG 2013

 

Afişam graficul de desfăşurare al examenului de absolvire la învăţământul postliceal – nivel 3 avansat, calificarea profesională „asistent medical generalist”, în sesiunea august 2013:

– Înscrierea candidaţilor: 05 – 09 august 2013;

– Desfăşurarea probei practice:   

12 – 13 august 2013;

– Desfăşurarea probei scrise:

16 august 2013;

– Afişarea rezultatelor la proba scrisă:

16 august 2013;

– Depunerea şi soluţionarea contestaţiilor la proba scrisă:

16 august 2013;

– Susţinerea proiectului:

19 – 20 august 2013;

– Afişarea rezultatelor finale:

21 august 2013.

 Descarcati aici Ordinul   nr. 6327/2012 al Ministerului Educaţiei Naţionale

  

Am demarat campania de promovare la RADIO ZU!

RadioZUAsculta emisiunile RADIO ZU de dimineata  intre orele 8-10 si dupa-amiaza intre 17.00-20.00 si vei auzi spotul nostru.

Asculta aici spotul!

 

 

 

 

Ne dorim tineri activi într-o societate sănătoasă nu să cultivăm şomeri la 19 ani!

 

 

sigla scoala 10Asistam cu stupoare în ultimele două zile la propagarea cu insistenţă pe toate canalele media a ştirilor care fac referire la posibilitatea absolvenţilor de liceu care nu doresc să continue studiile şi nu îşi găsesc un loc de muncă de a beneficia de indemnizaţia de șomaj.

 

Nu contestam sub nici o formă veridicitatea acestei informaţii, ci valoarea informaţiei pe care întreaga mass-media românească o difuzează într-un moment delicat. La nivelul întregii ţări, zeci de mii de tineri din cei care nu au promovat examenul de Bacalaureat,  vor trebui să decidă, împreună cu familiile lor, ce vor face în viitor. Ne întrebăm cu îngrijorare în ce fel poate fi influenţat psihicul unui tânăr ale căror performanţe la învăţătură s-au dovedit a fi scăzute de faptul că are alternativa posibilităţii de a obţine fără nici un efort nişte beneficii din munca contribuabililor acestei ţări? Oare nu există riscul ca unii dintre cei care au fost informaţi prin mass-media să aleagă tocmai varianta uşoară, de a obţine ajutorul de şomaj de 250lei/lună, timp de 6 luni, ratând astfel alternative care i-ar determina să devină activi pe piaţa muncii acum sau în anii care urmează? 

Citeste mai multe aici

 

 

Clubul ENM va adopta un nou Regulament de funcţionare

 

Miercuri, 24 Iulie 2013, membrii Clubului ENM sunt invitaţi să participe la şedinţa organizată în vederea asumării regulamentului. Evenimentul va avea loc în Sala 2 din Sediul Viitorului, la ora 12.00. Prezenţa membrilor este obligatorie!  

       Elevii care au participat la interviul din luna iunie a.c. pentru a fi admişi în Clubul ENM şi au fost declaraţi ADMIS în această etapă sunt elevii “eligibili” pentru burse ENM. Confirmarea locului se va face în etapa a-2-a a selecţiei, pe baza monitorizării activităţii (întocmirea unui raport de activitate)  

        Vezi aici lista celor admisi 

      Cei declaraţi “pe lista de aşteptare” vor lua locul celor declaraţi admişi şi aflaţi în imposibilitatea de a mai participa în cadrul schimburilor ENM. Aceştia se pot implica în continuare în activităţile specifice Clubului ENM, în vederea obţinerii unui raport de activitate favorabil. 

 

De ce să alegi Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”?

scoala iulie

 Vei beneficia de experienţa în educaţie dintre toate şcolile postliceale sanitare particulare din Bucureşti şi din ţară. Funcţionează încă din 1990, când a fost înfiinţată de d-na dr. Mioara Mincu;  

  • Vei fi pregatit de un corp profesoral stabil şi bine pregătit, din care fac parte medici si directori de îngrijiri de la cele mai importante spitale din Bucureşti. Sunt 76 profesori titulari, oameni tineri şi dinamici dar şi profesori cu foarte multă experienţă, autori de culegeri şi cărţi de specialitate;

 

Citeste mai multe aici

 

Admiterea 2013!

ghidul candidatuluiMai sunt doar 15 zile in care va puteti inscrie in Sesiunea de Admitere din 26-27 Iulie! Grabiti-va, locurile incep sa se ocupe! 
Cu cat va inscrieti mai repede, cu atat veti avea mai mult timp sa va pregatiti mai bine cu ajutorul Ghidului Candidatului pe care il veti primi gratuit la inscriere! Va asteptam sa deveniti elevi ai celei mai bune scoli de nursing particulare din Bucuresti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Examenul de certificare a competentelor profesionale

Calificarea profesională:

ASISTENT MEDICAL DE FARMACIE 

SESIUNEA IULIE 2013

 

ÎN ATENŢIA CANDIDAŢILOR

 

I.ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA EXAMENULUI

1. PROBA  PRACTICĂ : 
08.07.2013 , orele : 730-1230 , 1330-1730  – Subcomisia  1 
09.07.2013 , orele : 730-1230 , 1330-1900  – Subcomisia  2 

SEDIUL DIN STR. RADU DE LA AFUMAŢI  nr. 57 

LABORATORUL DE FARMACIE 

Citeste mai multe aici

 

Graficul de desfăşurare al Examenului de Absolvire AMF 2013

 

Le urăm curaj şi putere absolvenţilor anului III AMF care sunt pe ultima sută de metri în pregătirea examenelor de certificare a competenţelor profesionale!

Citeste mai multe aici

 

„Suntem şi vom fi cu toţii davilişti!”

 

DSC 0073O nouă generaţie de absolvenţi ai Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” calificarea Asistent Medical de Farmacie se pregăteşte pentru a păşi spre o carieră în educaţia pentru sănătate. Un număr de 112 viitori asistenţi medicali de farmacie au depus joi, 20 Iunie 2013 legământul de profesie al asistentului medical, în cadrul Ceremoniei de Absolvire. 

 

 

Citeste mai multe aici

 

 

Succes la Examene!

 

Felicitări tuturor absolvenţilor Promoţiei 2013 a şcolii noastre, care au încheiat ciclul de trei ani de calificare pentru profesia de Asistent Medical de Farmacie şi le mulţumim că au ales Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” pentru a se pregăti! Urmează susţinerea proiectelor şi a examenelor de absolvire! Conducerea şcolii le urează mult curaj şi putere de a învăţa în continuare pentru a susţine cu succes examenele de certificare! 

Consultaţi aici  metodologia de organizare si desfasurare a examenelor de certificare a calificării,  conform Ordinului M.E.C.T.S. nr. 5172/29.08.2008 

 

Ceremonia de absolvire 2013 AMF

 

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” vă invită joi 20 Iunie 2013,  cu ocazia încheierii celui de-al 23 an de activitate, să participaţi la Ceremonia de Absolvire a Promoţiei 2013, calificarea Asistent Medical de Farmacie.Un număr de  112 elevi ai anului III,  însoţiţi de profesorii şi îndrumătorii lor, vor susţine Legământul Asistentului Medical. 

Citeste mai multe aici

 

 

Zentiva Express – un nou proiect în parteneriat cu Zentiva 

DSC04297Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” va semna un nou acord de parteneriat cu Zentiva România, parte a grupului Sanofi-Aventis, unul dintre liderii mondiali ai industriei farmaceutice. În cadrul acestei colaborari, o serie de elevi ai şcolii noastre din anul II, calificarea profesională Asistent Medical de Farmacie, vor putea participa  la cea de  a doua ediție a proiectului Zentiva Express;  prin implementarea acestuia se doreşte specializarea unui numar de 15 elevi care la absolvirea şcolii să poată fi angajați în compania producătoare de medicamente.

Citeste mai multe aici

 

 

Porţi deschise pentru liceeni „II”

vlcsnap-2013-05-30-22h10m10s140O nouă serie de liceeni au vizitat şcoala noastră joi, 30 mai 2013, în cadrul programului „Ziua Porţilor Deschise”. Elevi din clasa a XI-a de la Colegiul Tehnic „Petru Rares” însoţiti de prof.  Anca Stanciu au participat cu mult  interes  la lecţia demonstrativă „Anatomia si fiziologia sistemului locomotor” susţinută de  prof. Aurelia Şova, director adj. al Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila” şi au demonstrat că stăpânesc foarte bine noţiunile de anatomie şi fiziologie umană.

Citeste mai multe aici

 

 

Parteneriat bilateral cu Facultatea de Nursing din cadrul Universităţii Francisco de Vitoria

Trei dintre elevii şcolii noastre vor avea oportunitatea de a participa la stagii de pregătire clinică cu durata de o luna în spiatalele din Madrid, în baza unui parteneriat recent încheiat cu Universidad Francisco de Vitoria, Nursing Department din Madrid, Spania. De asemenea, studenţii universităţii spaniole vor veni în schimb de experienţă în România, organizat de şcoala noastră.

Lista elevilor care vor efectua stagii de practică în Madrid 

Citeste mai multe aici


Porţi deschise pentru liceeni

 

vlcsnap-2013-05-23-22h45m35s145Peste 50 de elevi de la Liceul Tehnologic “Dimitrie Bolintineanu”- din Bolintin Vale, Liceul Tehnologic “Dacia” şi Colegiul Tehnic “Miron Nicolescu” au participat joi, 23 mai 2013 la lecţia deschisă „Anatomia şi fiziologia sistemului osos”, susţinută de doamna prof. Aurelia Şova, Director adjunct al şcolii. Elevii au fost insoţiţi de profesorii lor: Militaru Rodica-Adriana, Paraschiv Elena şi doamna Căruţaşu Ileana.

 

Citeste mai multe aici

 

 

ANUNT

Le mulţumim celor care au achitat deja taxa de scolarizare integral pentru anul viitor scolar!

Aveti inca oportunitatea de a beneficia de o scutire de plata de 400 lei daca veti plati in avans Rata I a taxei de scolarizare pentru anul 2013-2014 pana la sfarsitul acestui an scolar.

Va multumim!

 

Începând din octombrie 2013 schimburile ENM se vor relua

Din luna oct 2013 şi martie 2014 se vor relua schimburile internaţionale în cadrul Modulului European de Nursing, a anunţat doamna Larisa Bănică, director de Relaţii Internaţionale al Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila”, în cadrul evenimentului organizat cu  ocazia Zilei Internaţionale a Asistentului Medical.

 

ENM EXCHANGE
AN SCOLAR 2013 – 2014 

 

 

PLECATI
OCTOMBRIE 2013

 

 

NR.

NUME SI PRENUME

DESTINATIA

1.        

GABRIELA NENCIU

LILLEBAELT VEJLE (DENMARK)

2.        

 IOANA PANZARU

LILLEBAELT VEJLE (DENMARK)

3.        

ADINA DINCA

KAREL DE GROTE (BELGIUM)

4.        

ISSABELLE TOMESCU

BERN (SWITZERLAND

5.        

OANA DUMITRU

TARRAGONA (SPAIN)

 

VENITI

 

 

OCTOMBRIE 2013

 

NR.

NUME SI PRENUME

SCOALA

1.        

NICOLE SCHEIDEGGER

BERN – SWITZERLAND

2.        

ANUSCHKA SCHÜTZ

BERN – SWITZERLAND

3.        

EMILY STONE

NORTHAMPTON – ENGLAND

 

Citeste mai multe aici

   

REDUCEREA TAXEI DE ŞCOLARIZARE!
UN BONUS PENTRU SERIOZITATE!

 

sigla scoala 10Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” oferă elevilor săi din anul I si II (Anul şcolar 2012-2013) posibilitatea de a beneficia de  reducerea taxei de şcolarizare cu   400 lei , celor care optează pentru achitarea taxei înainte de finalizarea acestui an şcolar.

Este o facilitate pe care şcoala noastră o acordă elevilor care urmăresc să se implice cu responsabilitate într-un proces de pregătire temeinică, de calitate!

 

UPDATE

In data de 17.05.2013:

Taxa de scolarizare pentru anul 2013-2014 achitata integral in avans: 23 elevi
Rata I a taxei de scolarizare pentru anul 2013-2014 achitata in avans: 0 elevi

 

Va multumim! 

ACHITAREA IN AVANS A TAXEI DE SCOLARIZARE

Le multumim celor 23 de elevi ai scolii noastre care au achitat deja in avans taxa de scolarizare pentru anul scolar 2013-2014, beneficiind astfel de o reducere de 400 lei. Mai au aceasta oportunitate si alti 27 de elevi ai scolii. Va vom informa zilnic atat pe site/facebook cat si prin anunturi postate la avizierele celor 4 sedii ale scolii situatia platilor care se vor efectua pana la completarea locurilor. 
De asemenea, 250 de elevi au oportunitatea de a beneficia de o reducere a taxei de scolarizare pentru anul viitor cu 400 lei, daca achita in avans prima rata, inainte de ultima zi a acestui an scolar. (AMG: 31 iulie 2013, AMF şi BFT: 21 iunie 2013) .

Citeste mai multe aici

  

Conferinţa EMN Fredrikstad, Norvegia

 

1Profesorii şcolii noastre, Larisa Bănică şi Maria Pârlog reprezintă zilele acestea România la cea de-a 21 Conferinţă anuală a Modulului European de Nursing de la Fredrikstad, Norvegia, alături de reprezentaţii a 26 de alte scoli europene de nursing.

 

Update: ziua a-II-a si ziua a-III-a a conferintei

Update: atasamente prezentari

 

 Citeste mai multe aici

 

Protecţie solară şi antirid 

SentiaNe pregătim pentru sezonul cald. Ce produse cosmetice alegem pentru a ne feri pielea de acţiunea razelor solare? Doamna Maria Vlăsceanu, Brand Manager în cadrul Companiei Sentia a prezentat joi, 9 mai a.c., elevilor noştri de la AMF mai multe game de produse SVR, pentru protecţie solară şi cu acţiune antirid.

Citeste mai multe aici

 

  

Cadouri de Pasti pentru copiii Centrului de Primire al D.G.A.S.P.C. Sector 3

image 1367430409829385Cu ocazia Sarbatorilor Pascale, in data de 30.04.2013, cateva dintre elevele Scolii Postliceale Sanitare Carol Davila au adus zambet si bucurie copiilor aflati in dificultate, din cadrul Centrului de primire in regim de urgenta pentru copiii strazii-D.G.A.S.P.C, Sector 3, oferindu-le fructe, dulciuri, jucarii, rechizite, haine si carti. 

Citeste mai multe aici

  

 

 

Premianţi la limba engleză

 

Prezentarea Anglo-Saxona 027Trei dintre elevele şcolii noastre participante la cea de-a treia ediţie a Sesiunii De Comunicări Ştiintifice pe Teme de Cultură şi Civilizaţie ale Spaţiului Anglo-Saxon organizată de Liceul Teoretic „Ioan Cuza” şi desfăşurată la Universitatea Ecologică din Bucureşti, s-au întors „acasă” cu premii I si II. Felicitări!!! Activitatea a fost coordonată de prof Adriana Răducu căreia îi mulţumim pentru invitaţie. Anul trecut elevele noastre, Raluca Lungu şiAndreea Ion au câştigat de asemenea premii la ediţia a doua a evenimentului.

Citeste mai multe aici

 

 

Şcoala noastră a inaugurat Cabinetul de Consiliere Psihologică

consiliere scolaraE momentul să-ţi descoperi resursele, să-ţi răspunzi la intrebări şi să schimbi ceva în viaţa ta?

Acum Şcoala noastră îţi poate oferi ajutor pentru a răspunde tuturor acestor nevoi.

Vineri 26.aprilie 2013, a fost inaugurat Cabinetul de Consiliere Psihologică al Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila”. 

Citeste mai multe aici

   

Vineri, 05.04.2013 in cadrul Saptamanii „Scoala Altfel”

IMGP6328Specialistii Fundatiei Estuar au fost invitati de catre Scoala Postliceala Sanitara  
‘”Carol Davila” pentru a sustine Workshopul ” Empatia in relatia sistem medical-pacient.” Temele dezbatute au fost: dezvoltarea empatiei asistentelor medicale in realtia cu pacientii, explorarea diferentelor intre empatie-simpatie-mila, folosirea unor tehnici suportive, evitarea efectului de burn-out.

Citeste mai multe aici

 

Prezenţi la a 21-a Conferinţă Anuală ENM (Fredrikstad, Norvegia)

 

DSC02131Şcola noastră va fi reprezentată anul acesta în Norvegia la cea de-a 21 conferinţă a Modulului European de Nursing, desfăşurată în perioada 24-27 Aprilie a.c. de prof. Larisa Bănică, director Relaţii Internaţionale şi Coordonator ENM şi prof. Maria Pârlog, Director Coordonator Învăţământ Clinic.

Evenimentul găzduit anul acesta de Ostfold University College Fredrikstad, reuneşte reprezentanţii a celor 30 de membrii activi ai reţelei, cele mai bune colegii şi universităţi de nursing din 14 ţări europene. 

Citeste mai multe aici

 English version here

 

 

 

 

 

Foto: 2000 de elevi de liceu au participat la Campania „Învăţaţi să ajutaţi!” în Săptămâna Scoala Altfel

 

DSC03881Tragem linie la finalul acţiunii desfăşurate de profesorii şi elevii şcolii noastre în cadrul Programului de educaţie nonformală „Săptămâna Altfel” şi numărăm peste 2000 de elevi din 50 de licee care au participat la prezentările susţinute de grupele noastre de voluntari pe temele propuse de campania noastră „Învăţaţi să ajutaţi!”. Acţiunea coordonată de prof. Georgeta Costea şi doamna director Liliana Murguleţ a implicat elevi ai anului I, II şi III precum şi 30 de profesori de nursing ai şcolii noastre. 

Citeste mai multe aici

 

Am câştigat “aurul” la Slatina!

 

olimpiada 1Echipa care a reprezentat şcoala noastră la concursul „Sănătatea ta contează petru noi” organizat de Şcoala Postliceală Sanitară de Stat Slatina a adus acasă două premii şi o menţiune.

 

Însiţite de doamna prof. Ruxandra Spătaru, cele 3 eleve ale şcolii noastre participante la concurs au reprezentat şcoala noastră la secţiunile AMG şi BFKT. Suntem mândri  că la secţiunea de Asistenţi Medicali Generalişti premiul I a fost revendicat de eleva noastră, Issabelle Tomescu,  Anul II D AMG. Pânzaru Ionica, elevă în Anul II I AMG a cîştigat menţiune, la aceeaşi calificare,iar la secţiunea Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare  eleva noastră Ilie(Vântu) Mariana, Anul II A BFKT, a obţinut Premiul II.

Citeste mai multe aici

 

 

Prima zi de educaţie nonformală

DSC03790Săptămâna „Şcoala Altfel” a debutat la Şcoala „Carol Davila” cu o serie de întâlniri la care au participat elevi de la clasele de Asistenţi Medicali de Farmacie. Programul a debutat cu jocul de rol susţinut de elevele de la Anul II A, Roşca Mihaela şi Lucia Predescu, cu tema „Produse împotriva căderii părului”. În continuare, reprezentanţii firmei Sentia au susţinut o prezentare a unor produse dermato-cosmetice pentru îngrijirea unghiilor, a părului şi pielii utilizate în tratarea unor afecţiuni. 

 Citeste mai multe aici

 

A început săptămâna „Şcoala Altfel”  – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”

Elevii şcolii noastre vor avea ocazia să participe la o întreagă suită de evenimente organizate în această săptămână „altfel” – a educaţiei nonformale. Prezentări de produse farmaceutice, vaccinuri şi medicamente, tehnici de recuperare medicală, prezentarea unor experienţe în instruirea clinică, vor fi organizate zilnic în campusurile din Piaţa Romana şi Str. Viitorului. 

Citeste mai multe aici

  

BBC News aseaza profesia de nursa intre cele mai cautate de emigranti

 

bbcnewsIntre profesiile cu cea mai mare cerere de catre cei 200 de milioane de emigranti de pe intreg mapamondul, cele mai solicitate sunt cele de nurse si medici, se arata intr-un studiu publicat de BBC News.

 

Site-ul prezinta un ghid interactiv pentru a explora cele mai dorite 20 de profesii din topul joburi in intreaga lume si specializarile cautate in fiecare tara precum si informatii despre politica de emigrare in tara respectiva si salariul mediu anual.  

Citeste mai multe aici

 

„De ce să merg la şcoala Carol Davila unde taxa e de 2500 lei şi să nu mă duc la o şcoală unde taxa e 1700-1900 lei şi obţin aceeaşi diplomă…?”

DSC03272

Primim adeseori întrebări referitoare la valoarea taxei şcolare, de aceea considerăm că este important să vă aducem la cunoştinţă nu doar valoarea acesteia şi modalităţile de plată, ci în primul rând calitatea ridicată a programului de educaţie oferit de Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila”, comparativ cu alte şcoli de profil similare de stat sau particulare.

Citeste mai multe aici

 

 

Elevii Clubului de Excelenţă participă la un schimb de experienţă româno-francez

DSC03753Un grup de 31 de elevi de la Centre de Formations d’Apprenti din Coulans Sur Gee, Franţa, va vizita vineri, 22 Martie 2013, şcoala noastră, ca urmare a unui parteneriat agreat între cele instituţia de învăţământ franceză şi Scoala Postliceala Sanitara „Carol Davila”.

Citeste mai multe aici

 


 

Atelierul de devoltare personala si profesionala la final

DSC03628

Miercuri, 6 martie a.c. s-a încheiat cel de-al doilea atelier de dezvoltare personală  şi profesională dedicat elevilor scolii noastre,  desfăşurat în perioada  14 ianuarie – 6 Martie 2013 sub coordonarea trainerilor Andreea şi Irina, formatori ai Asociaţiei Training Store.

Citeste mai multe aici

 

Astăzi ne luăm rămas bun de la BUNI!

 

buni2La vârsta de 101 ani, Elena Slăniceanu –  mama doamnei doctor Mioara Mincu a plecat în dimineaţa zilei de 12 Martie dintre noi, lăsând în amintirea tuturor celor care au cunoscut-o zâmbetul ei nelipsit de femieie blândă, puternică şi înţeleaptă. BUNI rămâne în inimile noastre cu chipul său luminos de tărancă româncă, care şi-a dăruit cu generozitate întreaga viaţă satului Conţeşti în care a crescut şi a trăit, fiicei sale care a făcut cinste lumii medicale româneşti, nepoţilor şi strănepoţilor ei pe care i-a crescut cu dragoste şi în dreptate, ca pe nişte fii. 

 Întreg colectivul Fundaţiei Umaniste Dr. Mioara Mincu şi al Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, suntem cu toţii alături de nepotul său, Domnul Alexandru Ioan Mincu, şi întreaga familie, acum în momentul despărţirii de bunica pe care au iubit-o şi au preţuit-o cu o dragoste nesfârşită.

 

Un interviu acordat Revistei Educaţie pentru Sănătate în octombrie 2010 ne aminteşte bucuria clipelor frumoase ale sărbătoririi zilei în care a împlinit 100 de ani.

Citeste interviul in Editia Speciala la paginile 4-7

 

   

Sanatatea – domeniul cel mai ofertant pe piata muncii a momentului

 

Cifrele din primele doua luni ale anului in curs, respectiv 1500 de anunturi de angajare din domeniul Sanatate la nivel national, aduc acest domeniu in topul celor mai ofertante ale momentului, conform unei stiri publicate de Best Jobs.ro.

Citeste mai multe aici

 

Schimb de experienţă cu Fundaţia Amiedu din Finlanda

DSC03215La finalul acestei săptămâni se încheie schimbul de experienţă organizat de Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” în parteneriat cu Fundaţia Amiedu din Finlanda, în cadrul unui proiect finanţat prin programul sectorial „Leonardo da Vinci”.

Citeste mai multe aici

 

De 1 Martie vă urăm: „O primăvară sănătoasă!”

LPicture praga si scoala 154a sfârşitul lui februarie elevii şcolii noastre au avut frumoasa iniţiativă de a realiza mărţişoare pentru a le oferi de 1 Martie pacientelor din spitalele partenere ale şcolii noastre, în care îşi desfăşoară activitatea de instruire clinică.

Citeste mai multe aici

 

 

1 Martie – un Martişor  Medical 

1Catedra de Farmacie a Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” a oferit astăzi un cadou special elevelor şcolii ce se pregătesc în calificarea Asistent Medical de Farmacie, cadou de care evident au beneficiat şi colegii lor :-). O serie de prezentări sub tematica produse dermato-cosmetice pentru îngrijirea pielii şi a părului, susţinute de reprezentanţi ai unor companii  de seamă din domeniul cosmetic şi farmaceutic, precum Hofigal, Elmiplant, Glaxo Smith Kline şi Sentia a captivat atenţia a peste 70 de elevi şi profesori prezenţi la eveniment. 

 

Citeste mai multe aici

 

 

Pepiniera de asistenti medicali pentru export

Pepiniera de asistenti medicali pentru export. Sute de tineri se scolarizeaza la postliceala sanitara pentru ca apoi sa plece peste hotare. Nu este o veste deloc buna pentru sanatatea din Romania, mai ales dupa dezastrul de la maternitatea Giulesti sau scandalul de la spitalul din Buzau unde copiii au fost legati de patuturi. In fiecare zi, un asistent cere sa plece in strainatate, la spitale unde munca lui este apreciata.

Citeste mai multe aici

Cardiogoniometria  – o tehnică modernă de investigare a inimii

1O nouă metodă de investigare a inimii cu ajutorul cardiogoniometrului a fost prezentată în premieră în România în cadrul BIODERM Laser Center de către reprezentanţii companiei Enverdis Medical Solutions, din Germania. La eveniment au participat şi elevi ai şcolii noastre.

Citeste mai multe aici

 

 

Anunt

In atentia candidatilor inscrisi pentru concursul de ocupare a posturilor/catedrelor vacante/ rezervate în unitățile de învățământ particular din învățământul preuniversitar, conform prevederilor Metodologiei aprobată prin OMECTS nr. 5625/2012.

Citeste mai multe aici

VIDEO Reeducarea pacienţilor cu proteza de şold şi de genunchi

CiprianVajeu1

Cea de-a doua prezentare susţinută în faţa elevilor claselor BFT si AMG ale şcolii noastre de către domnul dr. Ciprian Vajeu, medic chirurg ortoped specialist in chirurgia coloanei in cadrul unitatii sanitare Clinique du Parc Périgueux, din Franta a avut ca temă „Reeducarea pacienţilor cu proteza de şold şi de genunchi”.

Citeste mai multe aici

 

 

 

 

 

Procedura de efectuare a platii taxelor scolare

Plata taxelor de inscriere la Admitere sau a taxelor de scolarizare se efectuează la orice sucursala sau filiala BCR din Bucuresti sau din tara. Va rugam sa solicitati operatorului de la ghiseu completarea unui sablon pentru Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila, existent in sistem. 

Citeste mai multe aici

 

10 februarie – O zi de nastere inchinata Educatiei pentru Sanatate Sub numele Doamnei Doctor Mioara Mincu

 

mioara mincuDoamna Doctor Mioara Mincu ar fi sărbătorit astăzi vârsta de 80 de ani, însă Domnia Sa s-a grăbit parcă să treacă în veşnicie, acolo unde nu se mai numără anii ci se adună numai faptele bune. Am rămas însă în urma dânsei o mare echipă a Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” şi a Fundaţiei Umaniste care îi poartă numele în semn de cinstire, ce caută să-i ducă mai departe la împlinire ţelurile pe care ni le-a lăsat moştenire pentru viitor. 

Citeste mai multe aici

 

 

 

 

 

 

O „petrecere” stiintifica in Istoria Farmaciei

DSC03219

Catedra de Farmacie a scolii noastre a organizat miecuri, 6 Febr. a.c. o sesiune de referate cu tema „Farmacia – intre mister si adevar”, la care au participat elevi din toate clasele  Anului I, calificarea Asistent Medical de Farmacie. 

 Citeste mai multe aici

 

 

Practica elevilor AMF in farmaciile Help Net

HelpNet1Parteneriatul de practica agreat de scoala noastra cu Lantul de farmacii Help Net va permite elevilor anilor I, II si III calificarea AMF sa isi efectueze  stagiile de practica in farmaciile companiei, in baza unor contracte de angajare, a afirmat astazi, in cadrul unei intalniri cu elevii scolii, doamna Eugenia Voicu, reprezentant al Companiei Help Net.

 Citeste mai multe aici

   

Voluntariat la Spitalul „Grigore Alexandrescu

VoluntariatScoala noastra a agreat un nou parteneriat cu Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii

„Grigore Alexandrescu”, in scopul de a facilita posibilitatea de efectuare de catre elevii nostri a activitatilor de voluntariat in sectiile de pediatrie ale Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Grigore Alexandrescu”.

Citeste mai multe aici

  

 

 

 

 

”Să nu uitați că misiunea voastră este aceea de a îmbunătăți sistemul sanitar de mâine!”

libby_gitenstein1La încheierea misiunii în tara noastră Excelența Sa, doamna Libby Gitenstein, soția Ambasadorului Statelor Unite ale Americii în Romania a încheiat pe 4 Decembrie și cursul Master Class de Comunicare verbală și nonverbală în nursing, susținut în limba engleză pentru un grup de elevi ai școlii noastre, bursieri Dr. Mioara Mincu și membrii ai Clubului de Excelență. 
Citeste mai multe aici

 

Foto Comunicat de presa – „Lifelong Learning”

DSC02765Fundaţia Umanistă Dr.Mioara Mincu, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Dr.Mioara Mincu” din Conţeşti, Jud.Dâmboviţa, organizează joi, 22 Noiembrie 2012 la Conţeşti seminarul cu tema “Lifelong Learning”, un eveniment care se înscrie în cadrul mai larg al „Festivalului Naţional al Şanselor Tale” găzduit de Şcoala din Conţeşti. 

 Citeste mai multe aici

Tehnici de varf in chirurgia coloanei vertebrale

DrVajeuŞcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează azi, 19 Noiembrie a.c., în Sala de Festivităţi a Şcolii „Carol Davila”, cu începere de la ora 19.30 prezentarea „Tehnici de vârf în chirurgia coloanei vertebrale”, susţinută de Doctor Ciprian Vajeu, specialist în Chirurgie – Ortopedie, Chirurgie a în cadrul Clinique du Parc, Perigueux, Franţa.
Citeste mai multe aici  

Foto Ziua Mondiala a Diabetului

ZiuaDiabetuluiBucureşti, 14 noiembrie 2012 – Cu ocazia Zilei Mondiale de Combatere a Diabetului, celebrată anual la nivel global pe 14 noiembrie, Grupul Sanofi în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi Societatea Română de Nutriţie lansează o amplă campanie educativă de prevenţie a diabetului zaharat de tip 2. Prin intermediul acestei campanii derulate în peste 70 de instituţii de învăţământ din România, compania urmăreşte să încurajeze adoptarea în rândul copiilor şi al adolescenţilor a unui stil de viaţă sănătos, bazat pe o alimentaţie corectă şi pe practicarea regulată de activităţi fizice.
Citeste mai multe aici

Foto/Video Targul Medical Expo – Un exercitiu de comunicare

DSC_0047Participarea echipei noastre  de elevi la Targul International Medical Expo – expozitie de servicii medicale private, ca urmare a unui parteneriat cu Clinica Bio-Medica, a constituit un prim pas al elevilor de la calificarile BFT si AMG de a interactiona cu reprezentantii unor companii medicale private din Romania si din strainatate, precum si cu vizitatorii unui targ medical de specialitate.
Citeste mai multe aici

 

Scoala noastra are un sediu in Piata Romana

DSC_0005Incepand din acest an scolar, elevii Scolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” beneficiaza de un nou corp de cladire cu doua niveluri, ce cuprinde 9 sali de curs, dotate modern, unde se vor desfasura cursurile pentru elevii anului II si III. Situat ultra-central, in Piata Romana, noul sediu se afla pe Bulevardul Magheru nr 32-34, Sector 1, Bucuresti. Accesul se face dinspre Metroul Piata Romana prin gangul de langa Magazinul Dika.
Citeste mai multe aici

 

Claudia Roman – un Asistent Medical care şi-a înteles misiunea

claudiaromanO asistentă medicală româncă care în situație de criză a acționat cu responsabilitate și profesionalism într-un spital new-yorkez reprezintă împreună cu alte colege de-ale ei”ce are mai bun America”, după cum a spus președintele Barak Obama.
Citeste mai multe aici

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 4.740

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes