Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează pentru elevii şcolii, împreună cu  Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, o acţiune de donare de sânge pentru întrajutorarea tinerilor afectaţi de incendiul care a avut loc vineri seară în Clubul Colectiv.
Începând de luni dimineaţă, 1 noiembrie a.c., orele 7.30, grupuri de 15-20 de elevi vor dona sânge zilnic la Centrul de Recoltare Sânge al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, situat lângă intrarea Urgenţe a spitalului.
NU pot participa la această acţiune elevii şcolii care au donat de sânge la ultima acţiune organizată de şcoala noastră, în 28 septembrie 2015.
RECOMANDĂRI
Participanţii trebuie:
– să fie odihniți (cel puțin 6 ore de somn) înainte de donare;
– să fie  bine hidratați;
– să mănânce ceva ușor dimineață;
– să nu fie în tratament cu diferite antibiotice sau alte medicamente;
– să nu consume alcool cu cel putin trei zile înainte de donare;
– să nu manifeste niciun fel de boală de natură infecțioasă, sau să fie în tratament pentru diferite boli cronice;
– să nu fie alergici;
– să nu fie înregistraţi în evidențele medicale cu TBC, hepatită virală, sifilis etc.
Donatorii vor primi gratuit un set de analize de sânge, un bon valoric, scutire pentru ziua de donare, adeverinţă pentru RATB în vederea obținerii unui abonament gratuit valabil 1 lună de zile.
Vă mulţumim tuturor celor care doriți să participați la această acțiune de donare, pentru că ne pasă de suferinţa semenilor noştri! Înscrierile se pot face direct pe grupul de facebook dedicat acestei acţiuni:  APEL DONARE DE SÂNGE sau prin intermediul profesorilor  diriginţi ai claselor.
Coordonatorul activităţii de donare este prof. Viorel Presler, iar prof. Mirela Avram se va ocupa de înscrieri şi organizarea grupurilor, în fiecare zi.
 
Vă aşteptăm să vă înscrieţi!

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 107

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes