A doua ediție a Concursului Anatomia 3D a avut loc în perioada decembrie 2015 – februarie 2016, finalizându-se cu prilejul Zilei Porților Deschise spre Educație pentru Sănătate. Concursul a stârnit interesul tuturor elevilor școlii din cei trei ani de studiu care studiază anatomia și fiziologia umană. Premierea a avut loc în cadrul festiv prilejuit de Ziua Porților Deschise spre Educație pentru Sănătate desfășurată pe 17 februarie.

Încă de la prima ediție am fost surprinsi de imaginația, ingeniozitatea și abilitățile practice ale  elevilor noștri. În plus față de anul trecut, anul acesta au fost reprezentate și disfuncții (insuficiența renală și efectele sifilisului asupra tegumentelor).

Ne-a bucurat prezența elevilor din anul II care au participat și anul trecut, iar datorită experienței acumulate între timp și-au dorit să se autodepășească.

Scopul acestui concurs este stimularea imaginației și creativității elevilor pasionați de anatomie și formarea la aceștia a unor deprinderi practice și dezvoltarea abilităților manuale, atât de utile în profesia lor viitoare. Este foarte interesant modul în care au conceput aceste modele pornind de la partea teoretică predată la clasă, de la imaginile din atlase sau din diferite surse de informare. De asemenea, ei își dezvoltă astfel spiritul de echipă și învață să delege sarcini de lucru și să-și îndeplinească fiecare îndatoririle în propria echipă. Pe lângă structura modelului realizat, fiecare participant cunoștea și modul lui de funcționare. Elevii au folosit o gamă foarte variata de materiale: gips, lut, polistiren, plastic, ipsos, polistiren, plastelina etc. Au respectat culorile convenționale și proporțiile anatomice. Elevii Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” au avut la dispoziție o lună să realizeze aceste proiecte, unele dintre ele solicitând timp îndelungat de realizare.

Cel mai important câștig al lor este aprofundarea practică a unor noțiuni studiate mai mult teoretic, stabilirea unor relații cu elevii de la alte clase, practica și acomodarea cu prezentarea unui proiect în public, dezvoltându-și astfel exprimarea verbal prin utilizarea terminologiei specifice (ceea ce apare frecvent ca o mare problemă a generațiilor actuale).

Ca profesori organizatori, ne bucurăm de colaborarea cu elevii la realizarea unor materiale didactice ce vor fi folosite în predarea anatomiei în următorii ani. Împlinirea profesională prin atingerea scopului firesc al unui profesor de anatomie atunci când elevii pasionați de această materie sunt dispuși să acorde timp suplimentar pentru studiu aprofundat. Articol realizat de coordonatorul activității: dna. Maria Baldovinescu.

Concursul s-a încheiat prin acordarea de premii echipelor participante printre care menționăm:

PUNCTAJE ANATOMIA 3D 2016

COORDONATORI: PROF.  NICOLETA OPREA

                                  PROF. BALDOVINESCU MARIA

PREMIUL PROIECT CLASA /SPEC PUNCTAJ ELEVI PROF. ÎNDRUMĂTOR
I INIMA I B AMG 374 SERBANESCU ALEXANDRA  / SANDU RALUCA/ UBA MIRELA BALDOVINESCU MARIA
II SISTEMUL CIRCULATOR II A AMG 363 TAMAS MARA BALDOVINESCU MARIA
II RINICHII I N AMG 363 BERBECE DENISE/MINEATA FLORENTA/ COJOCARU ALINA SAVU ANCA
III OVARUL I G AMG 361 VLAD GEMA / NEGOITA IULIA OPREA NICOLETA
MENTIUNE COLOANA VERTEBRALA II C AMG 357 NICULAIE ANDREEA COSTACHE CRISTINA
MENTIUNE SISTEMUL EXCRETOR I C AMG 357 BARCAN DANIELA CRISTINA / SARARU LAURA ANDREEA ȘOVA AURELIA
MANA- SIFILIS I K AMG 356 VOICU ROXANA /CRUCERU TEODOR SAVU ANCA
COPILUL IN PANTECE I G AMG 350 IONESCU MEDEEA/ OANCEA (BURCEA) ATENA / ION GEORGIANA OPREA NICOLETA
SARCOMERUL I G AMG 346 MOCIORNITA IRINA/ DUMITRU ALEXANDRA OPREA NICOLETA
MAXILARUL IF AMG 342 BRIA RAMONA CSOLTI ANDREEA
OCHIUL I M 341 LEMNARU ALEXANDRU PETRESCU EUGENIA
CELULA I G AMG 335 GRADEANU ADRIAN/ GRADEANU CAMELIA/ VODA NICOLETA OPREA NICOLETA
RINICHII I E AMG 329 PARVU MIHAELA BALDOVINESCU MARIA
CELULA I H AMG 317 BURUIANA LAURA OPREA NICOLETA

{gallery}stories/2016/anatomia3d{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 224

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes