Inițial eram destul de nehotărâtă în privința viitoarei mele cariere, dar știam câte ceva de la unchiul meu care a absolvit Școala Postliceala Sanitară Carol Davila. Așadar, le-am spus părinților mei că nu vreau să merg la o facultate după care viitorul e destul de incert, ci vreau să fac ceea ce îmi place, să lucrez într-un domeniu curat și să intru în contact cu diferite categorii de pacienți.

Așa am ales să mă înscriu la această școală, care este cea mai bună școală postiliceală din România, prima școală apărută după anul 1990 cu profil sanitar, o școală particulară cu renume care pregătește adevărați profesioniști.

În același timp, un factor care mi-a influențat hotărârea a fost posibilitatea efectuării unui stagiu de practică în companii farmaceutice de renume. Pentru mine acest lucru este foarte important deoarece presupune o modalitate prin care iau un prim contact cu mediul de lucru, o posibilitate de a fixa noţiunile învăţate şi o şansă mai mare în obţinerea unui loc de muncă. Toate acestea presupun experienţă extrem de utilă, care îmi dau posibilitatea de a corela anumite aspecte teoretice predate în școală cu situaţiile reale.

În primele zile din perioada stagiară desfășurată în Farmaciile Sensiblu, am fost  încântată de contactul cu farmacia și personalul acesteia. Apoi au urmat multe alte activități, precum: aprovizionarea și aranjarea medicamentelor și a produselor igienico-cosmetice în depozit și în oficina, recunoașterea anumitor produse farmaceutice, realizarea de stocuri sub atentă îndrumare a farmacistului, asistarea la eliberarea medicamentelor din prescripții medicale, ajutarea schimbării promoțiilor la suplimentele alimentare, expunerea ofertelor și aprovizionarea pe rafturi.

La finalul celor trei săptămâni de practică, am apreciat încă o dată sprijinul acordat atât de cadrele didactice ale școlii, cât și de partenerii de practică. A fost o experienţă plăcută din care am avut multe de învăţat. Sunt de părere că stagiul de practică mi-a oferit posibilitatea de a mă integra într-o echipă şi de a-mi testa propriile aptitudini. Mai mult, sunt sigură că această oportunitate îţi dă prilejul să te cunoşti mai bine, să-ți depăşeşti limitele şi să-ți creezi propria viziune privind piaţa muncii. Fiecare ajungem acolo mai devreme sau mai târziu aşa că nu strică niciodată un pas înainte. Sunt convinsă că perioada petrecută în Farmaciile Sensiblu mă va ajuta să depășesc mai ușor  etapa ”lipsei de experienţă din CV”.

Din punctul meu vedere, acest stagiu de practică poate fi înţeles şi ca un îndemn asupra angajatorilor în ceea ce priveşte reticenţa lor de a da şansa celor neexperimentaţi să înveţe.

Experiență împărtășită de eleva: Andreea Delia Sărăcin

Clasa: I A – calificarea Asistent Medical de Farmacie (acum anul II)

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 181

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes