Într-o perioadă dificilă, vocația de a-i ajuta pe cei care au mai multă nevoie îi determină pe mulți liceeni să aleagă profesia de asistent medical. Însă, constatăm tot mai des, că dorința de reconversie profesională este o altă motivație, poate la fel de puternică, pentru cei care au studii universitare.

Continuarea studiilor liceale nu presupune în mod obligatoriu accesarea nivelului universitar, ci mai degrabă urmarea unor studii care să îi pregătească pe tineri pentru profesii care au căutare pe piaţa muncii. Acest lucru constituie şi explicaţia faptului că în Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” procentul elevilor care au absolvit o facultate a crescut în fiecare an. Faptul că absolvirea unei facultăţi nu le-a oferit  posibilitatea de a practica profesia pentru care s-au pregătit, îi determină pe tot mai mulţi absolvenţi cu studii universitare să se reorienteze către profesii cum este cea de asistent medical, cu foarte mare căutare pe piaţa muncii europene.

Studiile postliceale reprezintă o opţiune viabilă atât pentru absolvenţii de liceu cu Bacalaureat, cât şi pentru cei care nu au absolvit încă acest examen al maturităţii, oferindu-le acestora din urmă posibilitatea de continuare a educaţiei şi de a se califica într-o profesie. Printr-un program special, instituţia noastră le acordă sprijin elevilor care nu au absolvit examenul de Bacalaureat să îl promoveze pe parcursul celor 3 ani de studiu.

 Oportunităţile variate oferite de şcoală au şi un rol motivaţional, astfel că pe parcursul  școlarizării majoritatea elevilor reuşesc să obţină diploma de bacalaureat şi, în plus, la finalul studiilor postliceale au siguranţa unei cariere.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o opţiune pentru cei care au talent şi vocaţie pentru profesia de asistent medical şi îşi doresc să urmeze o carieră cu deschideri europene.

Cu o experienţă de 30 de ani în domeniul Educaţiei pentru Sănătate,  Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” pregăteşte asistenţi medicali pentru 3 calificări: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie şi Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie şi Recuperare – o profesie mereu actuală şi care oferă posibilităţi de angajare atât în ţară, cât şi în străinătate.

Ceea ce ne diferenţiază de celelate şcoli de profil este pe de o parte preocuparea de a le oferi elevilor o pregătire la nivel european, prin programe educaţionale complexe şi prin crearea numeroaselor parteneriate de practică atât în cele mai bune spitale bucureştene, cât şi din alte ţări ale Uniunii Europene. Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” derulează proiecte internaţionale în cadrul cărora elevii şcolii au posibiliatea de a participa la stagii clinice desfăşurate în spitale din cele mai performante sisteme de sănătate din Europa: Anglia, Finlanda, Suedia, Elveţia, Norvegia, Danemarca, Norvegia, Olanda, Belgia, Spania, Italia etc.

Din anul 1999 suntem membri ai Modulului European de Nursing (ENM), alături de şcoli şi universităţi de nursing din multe ţări europene, în cadrul căruia organizăm anual câte 3 schimburi de experienţă, oferind burse de studiu internaţional participanţilor. Derulăm, de asemenea, parteneriate bilaterale cu universităţii şi colegii europene.

De asemenea, o preocupare importantă a instituţiei noastre o constituie şi orientarea profesională şi creşterea angajabilităţii absolvenţilor. În acest sens, şcoala are parteneriate încheiate cu un număr important de spitale de stat şi particulare din Bucureşti, lanţuri de farmacii şi centre balneo care participă la pregătirea practică a elevilor, dar sunt şi potenţiali angajatori.

Pentru a deveni cu adevărat competitivi pe orice piață a forței de muncă din Europa, elevii şcolii au posibilitatea de a se perfecţiona cel puțin într-o limbă europeană de circulație, iar pentru asta au posibilitatea de a participa la cursuri de limbi străine organizate în școală. Clubul Absolvenţilor le sprijină elevilor paşii spre angajare, prin programe şi cursuri masterclass derulate împreună cu partenerii şcolii – potenţiali angajatori.

Să fii asistent medical înseamnă să practici o profesie nobilă, cu mare căutare pe piața muncii, mereu actuală. Este o profesie care îți oferă numeroase posibilități de angajare atât în țară, cât și în străinătate.

Urmând cursurile celei mai cunoscute școli postliceale sanitare bucureștene, cu o experiență de 30 de ani în Educația pentru Sănătate, vei fi pregătit la nivel european, iar certificatul de absolvire va fi recunoscut internațional.

Te așteptăm alături de noi!

 

VREI ȘI MERIȚI MAI MULT! INVESTEȘTE ÎN TINE!

Alege să devii asistent medical!

Este o profesie de viitor – cea mai căutată din Europa!

ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „CAROL DAVILA” – BUCUREȘTI

Str. Viitorului nr. 161-163, sector 2, București – tel: 0736.358.898, tel / fax: +4021.610.70.68;

contact@scoalacdavila.rowww.scoalacdavila.ro 

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 280

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes