Zilele acestea, alături de medicii și asistenții medicali generaliști, se află farmaciștii și asistenții medicali de farmacie, care depun eforturi pentru a asigura toate cele necesare pacienților.

Mulțumim tuturor farmaciștilor și asistenților de farmacie care, în timp de pandemie, sunt în prima linie a „frontului”!

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” susține și este mândră de toți absolvenții, asistenți de farmacie, prezenți la datorie în marile lanțuri de farmacii din București și din țară.

 

Reprezentanții Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, au transmis pe pagina oficială un mesaj emoționant către colegii din farmacii:

„Colegilor farmaciști şi asistenţi de farmacie!

Trăim în aceste zile o situație în fața căreia medicii și farmaciștii trebuie să găsească soluții, să dea dovadă de responsabilitate și solidaritate, profesiile, una față de cealaltă, și ambele, față de semenii lor.      
Am auzit zilele acestea în mass-media vorbindu-se permanent despre medici ca despre eroi, ca despre oameni de sacrificiu în fața unui examen al vieții. Suntem absolut de acord și ne alăturăm celor mulți care gândesc astfel, felicitându-i și urându-le succes în lupta în care s-au angajat prin jurământul lui Hipocrate.         
Dar farmaciștii? Ei oare nu merită un mulțumesc și un cuvânt de încurajare pentru tot ceea ce fac în aceste zile și nu numai?           
Nu sunt ei cei din spatele cortinei fără de care actul medical nu ar avea finalitate?           
Dintotdeauna, într-o farmacie, farmacistul își suplinește atribuțiile, nu doar eliberează și  verifică înțelegerea corectă a tratamentului de către pacient; își asumă roluri suplimentare, complementare, de încurajare în aceste vremuri.
Merită oare să-i neglijăm? Sau merită să-i respectăm, să fim alături de ei și să le transmitem că suntem mândri că au reușit să transpună în practică tot ceea ce li s-a insuflat în perioada formării lor profesionale, că au transformat această profesie medicală într-una cu adevărat nobilă prin modul în care o practică!         
Felicitări, dragi colegi farmaciști și asistenți de farmacie! Ați demonstrat, ca de atâtea ori, că aveți o pregătire și o dăruire de excepție!”

(sursa: https://www.facebook.com/1518139188300105/posts/2857807334333277/

(sursă foto: medijobs.ro)

 

prof. Anca Grecu

responsabil Catedra de Farmacie

 

prof. Raluca Brad 

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 357

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes