Ionela Bîrsan, eleva anul III participantă în cadrul proiectului Erasmus+ la un stagiu de practică în Germania

Mi-aş dori ca toţi cei care vor să devină asistenţi medicali să urmeze o şcoală bine dotată şi organizată, plină de oportunităţi, să se implice în tot ceea ce presupune această şcoală şi cu siguranţă rezultatele vor fi pe măsură, susține Ionela Bîrsan, eleva Școlii Postliceale Sanitare ”Carol Davila” care a participat recent la un stagiu de practică în Germania prin proiectul Erasmus+”Professional Training for a Career in the European Healthcare System”.

Recunosc că motivația de a deveni asistent medical a venit din dorința de a mă realiza. Deși decizia am luat-o fără să am prea multe așteptări și fără să ştiu prea multe, încă din prima zi de şcoală am fost cucerită de ceea ce înseamnă profesia de asistent medical. M-am regăsit în tot ce promite această şcoală şi am devenit mulţumită de alegerea făcută.

Am ales Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” în urma informaţiilor găsite pe internet şi datorită programelor extracurriculare şi a colaborărilor pe care le are şcoala cu spitalele şi clinicile din Bucureşti, dar, mai ales, datorită colaborărilor internaţionale. Pe parcursul anilor de studiu am avut prilejul de a mă implică în diferite proiecte, de exemplu acordarea primului ajutor la competiţiile sportive din şcoli şi licee, stagiile de practică le-am efectuat pe diferite secţii din spitalele de renume din Bucureşti.

Însă cea mai importantă activitate a fost participarea în proiectul european Erasmus+, şi anume, efectuarea unui stagiu de practică de trei săptămâni în sistemul de sănătate din Germania. Un proiect minunat care mi-a dăruit multe experienţe personale, dar, mai ales, profesionale.

Stagiul de practică s-a finalizat cu un certificat european şi cursuri de îngrijire a bătrânilor, recunoscute în Germania, dar şi cu semnarea unui contract de muncă în sistemul de sănătate german.

Datorită acestei deosebite colaborări voi avea ocazia să muncesc ca asistent medical într-o ţară prosperă din multe puncte de vedere, lucru pe care mi l-am dorit de ceva timp.

Mi-aş dori ca toţi cei care vor să devină asistenţi medicali să urmeze o şcoală bine dotată şi organizată, plină de oportunităţi, să se implice în tot ceea ce presupune această şcoală şi cu siguranţă rezultatele vor fi pe măsură.

În final, sunt mândră de alegerile pe care le-am făcut până acum şi care îmi vor fi foarte utile pe viitor. Mulţumesc!

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 161

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes