Adriana StaicuEleva anul I, calificarea Asistent Medical Generalist

“De cand ma stiu mi-am dorit o cariera in domeniul medical”

Sunt din Craiova si de cativa ani lucrez in Bucuresti, intr-o companie multinationala. Pasiunile mele sunt limbile străine, geografia, actiuni umanitare, comunicarea, călătoriile, literatura, muzica si fotografia.

Am absolvit Facultatea de Litere, specializarea limbi straine in cadrul Universitatii din Craiova, insa de cand ma stiu mi-am dorit o cariera in domeniul medical.  Modelul meu de asistent medical este sora mea pe care o admir si pe care am incercat mereu sa o imit. Atunci cand eram la scoala, cum terminam orele mergeam la spital  sa petrec timpul cu ea si mergand zi de zi in saloane am invatat cum sa fac injectii si cum sa pun perfuzii. Una din “victimele” mele a fost chiar sora mea si nu a fost chiar asa rau pentru prima perfuzie pentru ca i-am gasit vena imediat si nici nu a simtit cand am intepat-o. Pot spune ca m-am “indragostit” de aceasta meserie si am vrut sa fac mai mult decat vizite la spital. Din aceasta dorinta, m-am inscris la concursul pentru sanatate si acordarea primului ajutor “Sanitarii priceputi” impreuna cu alti 7 colegi si am obtinut locul I la etapa zonala.

Faptul ca prietena mea Corina s-a decis sa urmeze cursurile acestei scoli si m-a motivat spunandu-mi ca are incredere in mine, ca pot sa fac asta chiar daca nu mai am 19 ani si increderea si indemnurile familiei, m-au determinat sa ma inscriu la Scoala Postliceala Sanitara “Carol Davila” plina de entuziasm si cu gandul ca voi reusi.

Atunci cand mi s-a propus sa particip la concursul de burse am spus ca nu voi participa deoarece nu ma simteam pregatita la fizica si chimie. Nu le-am mai studiat de foarte mult timp.  Apoi m-am gandit ca nu pierd nimic daca ma inscriu dimpotriva, am numai de castigat. Concursul nu pot spune ca a fost usor, insa nici imposibil. Parerea mea este ca gradul de dificúltate a fost unul normal pentru materia data.

Imi doresc foarte mult ca in acesti trei ani sa obtin bursa de studii intr-o alta tara si sa pot “fura” si insusi cate putin din procedurile si cunostintele pe care le au asistentii medicali de acolo pentru a-i putea educa si pe altii prin exemplul meu, prin felul in care imi voi exercita meseria.

Ii admir foarte mult pe toti aceia care practica aceasta profesie, care pun suflet si nu fac asta pentru ca trebuie ci pentru ca le place sa se daruiasca.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 118

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes