Spania

Victoria Marinescu, care îşi desfăşoară stagiul clinic  în Spitalui San Francisco de Asis,  a avut parte la inceputul acestei saptamani de o lecţie de anatomie mai puţin obişnuită, în morga spitalului.  După vizita nu lipsită de emoţii din această sectie, a vizitat simulatorul Universităţii Francisco de Vitoria. Ziua de marţi a fost la spital, o zi foarte aglomerata, ne spune Victoria. „În sfârşit mi-au permis să fac proceduri pacienţilor. Asistenta şefă m-a lăudat că nu am făcut nici o greşeală.  <<I’ m proud of you!>>, mi-a spus”. 

1

 

2

3

 

 

SUEDIA

Andreea Manea şi Ramona Păpădie au participat în această săptămână  împreună cu doi asistenţi medicali, la activităţi de îngrijire la domiciliu. Au luat sânge de la o pacientă, apoi au schimbat bandajul altei paciente. Au ajutat de asemenea şi la schimbarea bandajului unui pacient care avea diabet şi probleme cu circulaţia, cu un picior amputat şi la celalalt răni destul de mari.

 “Marţi seară, familia care ne găzduieşte pregăteşte o cină la care le aşteptăm să vină şi pe studentele din Spania şi Clary, coordonatoarea ENM. Va fi o ocazie plăcută să discutăm despre  experienţele pe care le-a avut fiecare ”, ne spun fetele.

 

ROMÂNIA

Cate şi Nina din Silkeborg,  oaspetele noastre din Danemarca au fost în această săptămână la Spitalul Universitar Elias, pe secţia UPU, la Spitalul de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, la Spitalul I.C. Cantacuzino şi urmează ca joi, în ultima zi de practică, să viziteze, alături de dna prof. Maria Pârlog, spitalul privat Medicover.

Pe lângă activităţile de instruire clinică intense la care au participat, sunt asteptate miercuri la sediul şcolii pentru sesiunea de reflection time, unde vor avea ocazia sa dezbată, să compare şi să ne spună cum le-a ajutat experienţa din România să se dezvolte profesional şi personal.

Vineri este programată ultima întâlnire, în cadrul căreia Cate şi Nina vor împartăşi elevilor şi profesorilor şcolii experienţa lor din ultimele două săptămâni.

Şi pentru că este foarte important să legăm prietenii peste graniţe, să ne cunoaştem mai bine, profesorii  şi elevii care au avut grijă ca această experienţă să fie una deosebită, le-au invitat pe Nina si Cate la cină.

4

Cele doua  studente din Danemarca impreuna cu cativa elevi SPSCD –AMG, însoţiţi de prof. Cristina Costache , au vizitat marti 14 10.2014   cel mai mare spital de copii din Romania, Spitalul de Copii ” Grigore Alexandrescu”.

Pe lângă Clinica de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri ei au vizitat si Clinica de Ortopedie Pediatrică  si sectia de Terapie intensiva .

Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” a fost o gazda primitoare pentru elevii noştri şi pentru studentele  din Danemarca, venite in schimbul de experienţă,  iar informatiile primite din partea cadrelor medicale ale acestui spital  au fost  interesante si au imbogatit cunostintele celor prezenti.

5 6

7

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 179

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes