Asociația pentru Valori în Educație (AVE) a dat startul celei de a patra ediții a Academiei de Leadership și Management Școlar, în prezența lui Louka Parry, expert internațional în educație. Timp de 18 luni, 120 de directori de școală din România se vor pregăti împreună cu specialiști din educație și mentori din business, în programul care aduce cea mai practică pregătire în management școlar. Programul și-a dublat numărul de participanți față de edițiile anterioare.
„Ne bucurăm să anunțăm o nouă ediție a Academiei de Leadership și Management Școlar și să începem lucrul cu directorii din acest an. Directorul fiecărei școli este un vector al schimbării pentru întreaga comunitate din care face parte, tocmai de aceea le suntem alături printr-un program de un an și jumătate, prin intermediul căruia îi sprijinim să obțină și să aducă în școala lor rezultatele pe care și le doresc”, a spus Silvia Toth, director educațional al AVE.
Doamna prof. Aurelia Șova – Director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” – și doamna prof. Anca Celina Grecu – Director al Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu” – fac parte din echipa de directori de școală din toată țara admiși anul acesta la Academia de Leadership și Management Școlar.
Louka Parry, expert internațional în educație, trainer în Academia de Leadership și Management Școlar de la AVE
Primul modul de formare dedicat directorilor din program a fost ținut de Louka Parry, CEO The Learning Future și expert pe plan internațional în educație. Louka este unul dintre cei mai importanți colaboratori ai Academiei de Leadership și Management Școlar, implicat în program încă de la prima iterație a acestuia.
„Învățarea leadership-ului este o experiență necesară unui director de școală pentru că, odată ce înțelege implicațiile pe care o astfel de poziție le are, acesta devine la rândul său un exemplu viu, dar și un trainer pentru toți cei din echipa sa. E un dar care, odată dobândit, continuă să dăruiască și să genereze efecte pe termen lung”, a spus Louka Parry, trainer Academia de Leadership și Management Școlar.
Academia pune accentul pe creșterea accesului la educație și a participării școlare a elevilor, dezvoltarea și implicarea profesională a cadrelor didactice, îmbunătățirea rezultatelor elevilor și, nu în ultimul rând, pe dezvoltarea culturii școlii și implicarea comunității.
Prima sesiune de lucru s-a desfășurat în Learning Center Genpact România, la birourile din București ale companiei. (sursa: https://www.stiri.ong/ong/comunitate-si-voluntariat/120-de-directori-de-scoala-vor-deveni-lideri-educationali-prin-academia-de-leadership-si-management-scolar-a-ave)
prof. Raluca Brad