Este deja cunoscută nevoia de asistenți medicali la nivel internațional. România este probabil cel mai mare furnizor de asistenți medicali de pe piaţa muncii europene, în condiţiile în care sistemul românesc public de sănătate se confruntă cu cel mai mare deficit de asistenți medicali de până acum (conform Studiul Frames Media, lansat la inițiativa Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” și a Liceului Teoretic „Dr. Mioara Mincu”, în luna mai a acestui an). Cu toate acestea, nu putem să nu fim mândri de reușitele de peste hotare ale asistenților medicali din țara noastră. Își exercită profesia cu responsabilitate, dăruire și primesc aprecierile pacienților din sistemele de sănătate europene, unde au ales să lucreze.

Este și cazul unor absolvenți ai școlii noastre, care activează în Germania, Franța, Spania, Danemarca, Marea Britanie și lista ar putea continua.

Cu ocazia Absolvirii Promoției 2022, calificarea asistent medical generalist, Bianca Deaconescu (absolvent Promoția 2018 – prof. diriginte Raluca Brad) – asistent medical în Suedia și Marius Dumitru (absolvent Promoția 2017 – prof. diriginte Cristina Costache) – asistent medical în Germania – au adresat câteva gânduri absolvenților noștri.

VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=cE7bUo1kVJE

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este cea mai mare instituție de învățământ preuniversitar sanitar particular din România, care pregăteşte de peste 32 de ani asistenţi medicali.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează cursuri de calificare cu o durată de 3 ani pentru:

– asistenți medicali generaliști;

 – asistenți medicali de farmacie;

– asistenți medicali de balneofiziokinetoterapie și recuperare.

Înființată în anul 1990, sub coordonarea doamnei dr. Mioara Mincu, personalitate marcantă a medicinei românești, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este o școală de tradiție, ale cărei rezultate sunt recunoscute atât pe plan național, cât și internațional.

Școala este acreditată pentru toate cele 3 calificări, conform O.M.E.C.T.S. nr 3391 / 29.02.2012 și O.M.E.N.C.S. nr. 4422 / 04.07.2016 și Certificatul de absolvire este eligibil internațional.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” derulează proiecte internaţionale în cadrul cărora elevii şcolii au posibilitatea de a participa la stagii clinice desfăşurate în spitale din cele mai performante sisteme de sănătate din Europa: Anglia, Finlanda, Suedia, Elveţia, Norvegia, Danemarca, Țările de Jos, Belgia, Spania, Italia etc.

Din anul 1999, Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este membră a Modulului European de Nursing (ENM), alături de şcoli şi universităţi de nursing din majoritatea ţărilor europene. În anul 2024, școala noastră va organiza Conferința anuală a Modulului European de Nursing.

Școala noastră a făcut un pas esențial spre proiectele de mobilitate internațională și a obținut acreditarea Erasmus în toamna anului 2021..

Acreditarea Erasmus permite organizațiilor candidate să obțină anual acces simplificat la finanțarea proiectelor de mobilitate, acțiunea Cheie 1, în cadrul programului Erasmus Plus 2021 – 2027.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a pus accent întotdeauna pe dezvoltarea competențelor profesionale și lingvistice ale elevilor, pentru a le facilita accesul la un job în străinătate sau pentru a forma profesioniști de elită care să lucreze în spitalele din România. Întotdeauna au fost derulate în școală programe internaționale pentru elevi, care să le permită acestora desfășurarea stagiilor de instruire clinică în spitalele din Europa.

În contextul actual european, schimburile de experienţă şi parteneriatele internaţionale devin o prioritate în formarea profesională a elevului. Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” oferă posibilitatea elevilor săi de a se forma la standarde europene, de a-şi dezvolta compenţele profesionale şi lingvistice.

 

prof. Raluca Brad

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 360

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes