Marți – 20 martie și miercuri – 28 martie, școala noastră a facilitat întâlnirea elevilor cu reprezentanții Clinicii de stomatologie ABC Eurodent, un nou partener implicat în creșterea calității pregătirii profesionale a viitorilor asistenți medicali. Prezența în sală a elevilor demonstrează interesul crescut pentru astfel de întâlniri, dar și aprecierea intermedierii relației lor cu angajatorii.

Informațiile despre potențialul clinicii au fost oferite de către Adrian Popa – director de marketing și dr. Alexandra Dumitrescu – director medical. Activitatea Clinicilor ABC Eurodent a debutat în anul 2007, la inițiativa dr. Bilal Takouzli (medic dentist specialist în chirurgie dento-alveolară) și a dr. Cristian Irimia (medic dentist cu compentență în implantologie).

Viziunea pro pacient, transparența actului medical, sistemele informatice moderne și singurul shop online de stomatologie au contribuit la dezvoltarea echipei și la extinderea instituției. În prezent, echipa este formată din 15 medici, care își desfășoară activitatea în cele patru clinici: Clinica 1 Decembrie, Clinica Decebal, Clinica Dr. Taberei și Clinica Ghencea.

Tratamentele abordate în cadrul acestor sedii sunt complexe, cuprinzând zona de profilaxie, ortodonție, protetică, endodonție, pedodonție, chirurgie, parodontologie și, nu în ultimul rând, latura estetică.

Personalul medical ABC Eurodent este deschis către identificarea și evidențierea abilităților profesionale ale elevilor noștri care optează pentru o carieră în asistența stomatologică. Prin intermediul activităților de mentorat, elevii care aleg să-și desfășoare stagiul clinic în aceste clinici, vor avea acces la programe și module specifice de învățare, iar metodele de evaluare a implicării cu profesionalism, urmăresc corectarea și îmbunătățirea profesională, nu eliminarea. Astfel, cel mai bun elev al școlii va fi recompensat cu o bursă de studiu, în valoare de 1.600 lei.

Atitudinea pozitivă și proactivă, punctualitatea și seriozitatea, capacitatea de a lucra în echipă, comunicarea eficientă și ajutorul tăcut oferit pacientului, sunt doar câteva trăsături care conturează profilul asistentului medical de stomatologie.

Printre atribuțiile care revin unui viitor asistent medical de stomatologie, pot fi enumerate câteva: cunoașterea și sterilizarea instrumentarului, igienizarea cabinetului, programarea pacienților.

 Doamna director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Aurelia Șova, a subliniat atât importanța colaborării cu Clinica ABC Eurodent,  cât și formarea elevilor noștri în domeniul stomatologiei, încurajându-i în același timp să fie încrezători în oportunitățile de angajare descrise în cadrul acestei întâlniri.

 

Prof. Adriana Păunescu

Responsabil Comisia de Monitorizare a Inserției Absolvenților pe Piața Muncii

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 395

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes