Elevii şcolii noastre vor avea ocazia să participe la o întreagă suită de evenimente organizate în această săptămână „altfel” – a educaţiei nonformale. Prezentări de produse farmaceutice, vaccinuri şi medicamente, tehnici de recuperare medicală, prezentarea unor experienţe în instruirea clinică, vor fi organizate zilnic în campusurile din Piaţa Romana şi Str. Viitorului.

Citiţi aici programul detaliat al evenimentelor.

Învăţaţi să ajutaţi!

Caravana în liceele bucureştene cu lecţii de prim ajutor susţinute de elevii noştri în cadrul proiectului „Învăţaţi să ajutaţi!” se află în plină desfăşurare. În această săptămână se va organiza în 27 licee bucureştene şi dinlocalităţile limitrofe etapa finală a concursului „Tânărul Voluntar!”.

Peste 50 de licee au fost vizitate în primele luni ale acestui an de cele 20 de echipe de voluntari ale şcolii noastre pentru a susţine prezentări pe mai multe teme de educaţie pentru sănătate. În paralel cu desfăşurarea concursului de prim ajutor „Tânărul voluntar”, elevii şcolii noastre însoţiţi de profesorii coordonatori au susţinut o serie de prezentări cu temele: „Comportament adecvat pentru un stil de viaţă sănătos”, „Evitarea abuzului de medicamente prin automedicaţie” şi „O viaţă mai frumoasă fără alcool şi tutun”.

Aflat în al doilea an de desfăşurare, proiectul derulat de Scoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” îşi propune să prezinte elevilor de liceu o serie de noţiuni teoretice legate de alimentaţia sănătoasă, de evitarea abuzului de medicamente, alcool, tutun, în vederea dobândirii de către aceştia a unui stil de viaţă sănătos. De asemenea, proiectul urmăreşte dobândirea unor deprinderi motorii în acordarea primului ajutor de către tinerii adolescenţi, în caz de răniri prin tăiere, sau entorse, luxaţii, ori intoxicaţii, arsuri etc.

Prin implicarea ca formatori în acest proiect de voluntariat, elevii şcolii noastre învaţă să îşi împlinească misiunea pentru care se pregătesc, de a fi educatori pentru sănătate.

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 125

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes