Azi este 8 Martie…o zi despre mame, soții, iubite, prietene….o zi în care vorbim mai mult despre ce reprezintă FEMEIA, despre realizările sale din toate domeniile vieții.

 

Ziua mamei se serbează încă de pe vremea grecilor antici. În fiecare primăvară, ei o serbau pe Rhea, mama tuturor zeilor. Mai tarziu, în Anglia anilor 1800, a fost menționată Duminica mamei, serbată în a patra duminică de la începerea Postului Paștelui.

Ziua femeilor a fost sărbătorită pentru prima dată la 28 februarie 1909 în New York, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor, grevă care avusese loc în anul 1908. În acel an, 15.000 de femei au mărșăluit în New York cerând un program de lucru mai scurt, salarii mai bune și dreptul la vot, iar în 1909, conform unei declarații a Partidului Socialist din America, Ziua Internaționala a Femeii a fost stabilită pe 28 februarie. Un an mai târziu, în 1910, în urma unei Conferințe a Muncitoarelor de la Copenhaga, unde au participat peste 100 de femei din 17 țări, s-a hotărât ca Ziua Femeii să fie sărbătorită în aceiași zi peste tot în lume, data de 8 martie fiind aleasă însă abia în 1913.

Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în anul 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în anul 1975 — Anul internațional al femeii.

 

Fie ca ziua aceasta să fie un prilej de bucurie toate femeile! Să simțim mai puțin apăsarea grijilor și să ne umplem gândurile și sufletul de căldură, lumină, dragoste și speranță! 

 Să aveți parte de senin și frumos în fiecare zi! 

 La Mulți Ani!

 

(Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_Interna%C8%9Bional%C4%83_a_Femeii)

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 120

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes