Programul pentru Asistent Medical Generalist cu competenta de a lucra in strainatate este structurat pe mai multe componente dupa cum urmeaza:


1. Fundamentul teoretic si practic al pregatirii este asigurat de Programul pentru ASISTENT MEDICAL GENERALIST – 3 ani in limba romana deoarece numai acesta poate asigura dobandirea unei diplome recunoscuta international (este o diploma – Nivel 3 Avansat – a Uniunii Europene recunoscuta in multe state din afara Uninunii cum ar fi SUA, Canada, Australia, Israel, si altele unde avem deja numerosi absolventi care lucreaza acolo). 

2. Curs de Limba Straina pentru asistenti medicali detalii

3. Schimb de experienta intr-o scoala de nursing din Europa (2 saptamani in anul II). in majoritatea cazurilor se obtin burse ENM sau de la scoala noastra si, din nou, in majoritate integrale.

4. Practic clasele de limba straina se formeaza in anul III din elevii care au promovat primii doi ani cu rezultate foarte bune si care au fost declarati admisi (pe aceste locuri) in urma unui examen care are loc la sfarsitul anului II.

5. In anul III pentru elevii din aceste clase se desfasoara urmatoarele activitati specifice:
5.1. Curs avansat de limba straina cu certificare recunoscuta international
5.2. Cursuri de tip „Master-Class” sustinute de profesori vizitatori de la scoli de nursing partenere din europa.
5.3  Cursuri de Tehnologia Informatiei si Comunicarii
5.4. Intalniri cu absolventi ai scolii care lucreaza in tara respectiva. 
5.5. Stagii curriculare de practica efectuate la spitale din europa pe baza de parteneriat sau in sistem de preoptiune de angajare pentru cei care opteaza pentru tara respectiva ca loc de munca. 
5.6. Perfectarea documentatiei necesare obtinerii dreptului de libera practica in tara vizata de elev cu mentiunea ca dreptul propriu-zis se poate obtine numai dupa primirea diplomei romanesti si, pentru unele tari, si dupa efectuarea unei stagiu de munca in Romania. 
5.7. Sustinerea elevului in gasirea unui angajator in tara respectiva.

Costurile suplimentare corespunzatoare activitatilor specifice din anul III variaza in functie de tara si angajator dar in marea majoritate a cazurilor sunt amortizate in timpului primului an de lucru. Mai mult decat atat, Biroul de plasare a absolventilor care activeaza la nivelul scolii are cateva programe in desfasurare care au scopul de a gasi angajatori in tarile respective care sa sponsorizeze cheltuielile din anul III cu conditia ca elevul sa mearga sa lucreze acolo dupa absolvire o perioada de pana la 3 ani (contract de preoptiune / bursa oferita de viitorul angajator care se obtine in urma unui concurs si a unor stagii de preselectie facute de scoala si de viitorul angajator la inceputul anului III – primul semestru).

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 185

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes