Liceul cu Program Sportiv – Clinceni şi Colegiul Tehnic Energetic din București

Odată cu reînceperea şcolii, elevii noştri îşi continuă misiunea de Educatori pentru Sănătate prin activităţile desfăşurate în licee în cadrul proiectului regional „Învăţaţi să ajutaţi!”.

Marţi, 21 aprilie 2015, echipa noastră de voluntari a prezentat diferite tehnici de acordare a primului ajutor la Liceul cu Program Sportiv – Clinceni din judetul Ilfov. Miercuri, 22 aprilie o altă echipă a vizitat Colegiul Tehnic Energetic din Bucuresti.

„Echipele noastră de voluntari au efectuat demonstraţii de prim ajutor în cazul victimei inconștiente,  a obstrucţionării căilor aeriene, a hemoragiilor, în cazul luxațiilor, entorselor și fracturilor și prim ajutor în cazul arsurilor. Ne-a bucurat entuziasmul cu care liceenii s-au implicat în exerciţiile pe care le-am propus, cei mai activi fiind  permanent sprijiniţi de colegii lor din sală precum şi de echipa şcolii noastre, care s-a asigurat că manevrele sunt executate corect”, ne-a spus prof. Cristina Costache.

La solicitarea conducerii Liceului cu Program Sportiv şi a elevilor, echipa Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” va reveni la Clinceni pentru organizarea concursului „Sunt mai pregatit pentru sănătate!”, activitate a aceluiaşi proiect regional „Învăţaţi să ajutaţi!”.

O parte din elevii Colegiului Tehnic Energetic din Bucureşti s-au preînscris deja pentru a urma cursurile şcolii noastre, urmând ca şi alţi colegi de-ai lor să le urmeze exemplul.


 

Colegiul Tehnic de Arhitectura „Ioan N. Socolescu”

Vineri 24 aprilie 2015, echipa  de voluntari formată din Săvuică Nicoleta, Mateescu Alina, Huza Mihaela (I B AMG) și profesorii coordonatori Roxana Constantinescu si Mirela Marioara Avram au fost primiţi cu braţele deschise de către elevii claselor a XII-a  de la  Colegiul Tehnic de Arhitectura „Ioan N. Socolescu”, Bucuresti, sector 1. 

„Activitatea din proiectul regional „Învăţaţi să ajutaţi!” ce a presupus prezentarea unor tehnici de acordare a primului ajutor desfășurată de echipa noastra a fost primită cu mult interes de elevii și profesorii colegiului”, ne-a spus prof. Mirela Avram.

 

 

{gallery}/stories/2015/2015-proiectul-regional-invatati-sa-ajutati{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 113

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes