Voluntarii Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” au vizitat în această săptămână mai multe licee bucureştene, în care au susţinut activităţi de prim ajutor şi prezentare a profesiei de asistent medical.
Liceul Teoretic Ioan Petruş, din Otopeni,
Echipa noastră de voluntari coordonată de prof. Andreea Cenuşă şi prof. nursing Maria Pop a întâlnit marţi, 07.04.2015, elevii Liceului Teoretic „Ioan Petruş” şi profesorii lor.
Acţiunea desfăşurată la Casa de Cultura a Oraşului Otopeni a implicat demonstraţia elevilor clasei 1F AMG: Boteanu Diana, Ion Daniel si Mihai Iuliana a măsurilor de prim ajutor pentru victima inconştinentă şi prim ajutor în caz de obstrucţie a căilor respiratorii.
Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” şi Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu”.
Echipa de elevi ai claselor I D AMG, ÎI F AMG, ÎI G AMG și I B BFKT coordonată de prof. Cristina Costache, prof. Andreea Csolti și Anca Mihai, au ajuns în 8 aprilie a.c. la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” şi Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu”.
Participanţii la prezentări din ambele licee s-au familiarizat cu activitatea unui asistent medical și au avut posibilitatea să pună întrebări și să afle mai multe informații despre această profesie pe care pot alege să o urmeze. De asemenea, măsurile de prim ajutor demosntrate au stârnit un real interes în rândul lor.
„La solicitarea cadrelor didactice  și a elevilor Colegiului Economic „Costin C. Kirițescu”, echipa noastră de voluntari a desfășurat două activități consecutive, astfel ca oferta educațională a școlii și tehnicile de prim ajutor să poată fi prezentate unui număr cât mai mare de elevi. După demonstrațiile efectuate de elevii școlii noastre, câțiva dintre liceenii prezenți la activitate și-au exersat cunoștințele și deprinderile proaspăt dobândite în acordarea primului ajutor.  Aceștia au fost permanent sprijiniți de colegii lor din sală, dar și de echip școlii care s-a asigurat că manevrele au fost executate corect”, ne-a spus doamna prof. Cristina Costache.

Feed-back-ul a fost unul pozitiv în ambele cazuri, urmând că echipa noastră să revină în ambele licee pentru organizarea concursului „Sunt mai pregătit pentru sănătate!”

 

 {gallery}/stories/2015/2015-invatati-sa-ajutati-lectii-de-prim-ajutor{/gallery}

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 100

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes