Sărbătorită la nivel mondial sub tema “Atitudini faţă de lumea actuală”, Săptămâna Educaţiei Globale a prilejuit şi în Şcoala Sanitară Postliceală “Carol Davila” organizarea unui eveniment dedicat elevilor cu specializarea Asistent Medical Generalist, coordonat de catedra de Ştiinţe Socio-Umane.

“Noi am adaptat tema generală la situaţia reală din momentul de faţă a sistemului sanitar din România, ţinând cont de specificul şcolii noastre, şi am numit-o “2011 în spitalele din România. Atitudini, Prejudecăţi şi Alternative”, a declarat în deschiderea evenimentului Alina Grecu, profesor de psihologie.

Elevii anului I AMG au organizat scenete, prin care au prezentat o serie de situaţii întâlnite în practica astenţilor medicali şi a medicilor din spitale de stat şi private româneşt, iar o grupă de elevi din anul II si III, coordonaţi de prof. Lidia Moise, au analizat respectivele situaţii, au găsit alternative şi au subliniat învăţăturile corecte ce se puteau trage din fiecare subiect abordat.

“Este important ca elevii să reuşească să conştientizeze anumite prejudecăţi care îi pot împiedica în evaluarea corectă a unei situaţii şi a unei persoane care apelează la ajutorul lor medical. De asemenea, trebuie să ştie că atitudinea lor faţă de pacenţi, în calitate de asistenţi medicali, le determină comportamentul faţă de omul aflat în suferinţă ce solicită ajutor medical”, a afirmat in cadrul evenimentului prof. Lidia Moise.

Elevii din clasele de anul I şi-au ales singuri subiectele, pornind de la anumite prejudecăţi, inspirate din experienţe reale, pe care elevii din anii mai mari au trebuit să le identifice şi să le ofere alternativa corectă de soluţionare. “A fost o experienţă didactică foarte utilă, iar interactivitatea a reprezentat o metodă de a capta interesul tuturor participanţilor pentru tema propusă, fie că au fost actori, fie spectatori”, a specificat si Larisa Bănică, profesor de psihologie al şcolii.

Şcoala sanitară postliceală “Carol Davila” sărbătoreşte pentru al doilea an consecutiv Săptămâna Educaţiei Gobale. Imagini susrprinse în cadrul evenimentului acestui an sunt postate pe site-ul nostru: www.scoalacdavila.ro

Ramona GUŢU
Director Comunicare
Fundaţia Umanistă Dr. Mioara Mincu
Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila”
tel: 0763.619.311
mail: ramona.gutu@fundatiamincu.com

Galerie foto

DSC_0025 DSC_0028 DSC_0032

DSC_0033 DSC_0039 DSC_0041

DSC_0045 DSC_0048 DSC_0052

DSC_0054 DSC_0056 DSC_0058

DSC_0062 DSC_0065 DSC_0067

DSC_0071 DSC_0076 DSC_0079

DSC_0084 DSC_0088Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 89

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes