angela moldovanDoamna dr. Mioara Mincu a iubit, a înţeles şi a susţinut femeia din mediul rural, cu toată dragostea sufletului său, pentru că a cunoscut întâi de la mama domniei sale puterea, frumuseţea interioară şi nobleţea femeii de la ţară,  şi apoi de la toate femeile pe care le-a admirat, le-a ajutat să promoveze prin  produsele lor de manufactură valorile profunde ale satului românesc şi frumuseţea creaţiei populare, a tradiţiilor.

Anul acesta însă, Ziua Femeii din Mediul Rural a cuprins şi tristeţea despărţirii de una dintre cele mai harismatice Doamne ale cântecului popular românesc, Doamna Angela Moldovan, Preşedinte de Onoare a Confederaţiei Femeilor din România (CNFR) şi Membru de Onoare a Fundaţiei Umaniste Dr. Mioara Mincu. Glasul domniei sale, alături de cele ale multor alţi artişti au încântat în nenumărate rânduri invitaţii CNFR cu ocazia evenimentelor culturale organizate de doamna dr. Mioara Mincu

Desigur putem spune că plecarea acestei mari şi dragi artiste a muzicii populare pe 15 Octombrie a fost nu întâmplătoare, ci proniatoare. De acum înainte, fiecare zi în care vom sărbători Femeia din Mediul Rural, va fi şi un prilej de amintire prin cântecele pline de frumuseţe şi emoţie pe care ni le-a lăsat moştenire artista emerită Angela Moldovan.

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 78

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes