1Catedra de Farmacie a Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila” a oferit astăzi un cadou special elevelor şcolii ce se pregătesc în calificarea Asistent Medical de Farmacie, cadou de care evident au beneficiat şi colegii lor :-). O serie de prezentări sub tematica produse dermato-cosmetice pentru îngrijirea pielii şi a părului, susţinute de reprezentanţi ai unor companii  de seamă din domeniul cosmetic şi farmaceutic, precum Hofigal, Elmiplant, Glaxo Smith Kline şi Sentia a captivat atenţia a peste 70 de elevi şi profesori prezenţi la eveniment. 

Liliana Murgulet

„Vă dorim o primăvară frumoasă şi plină de sănătate, şi mai ales bogată în astfel de întâlniri precum cea de astăzi, când avem în mijlocul nostru reprezentanţi ai unor companii din domeniul cosmetic şi farmaceutic, ce vor susţine prezentări extrem de interesante care vor completa formarea voastră cu o serie de cunoştinţe extracurriculare”, le-a urat în deschidere doamna Director Liliana Murguleţ elevilor participanţi la eveniment.

  

Aurelia RitivoiuMedic specialist în pediatrie cu o bogată activitate didactică, doamna dr. Aurelia Ritivoiu a deschis seria prezentărilor în cadrul simpozionului, cu o expunere succintă a câtorva dintre afecţiunile de natură dermatologică: Dermatita atopică, Alopeciile, Pitiriazis (matreaţa) şi ridurile pielii.

Dermatita atopică reprezintă un răspuns imun excesiv de hipersensibilitate la anumiţi factori: chimici, fizici (frigul, apa rece) sau alimentari, iar ca mod de manifestare provoacă afecţiuni ale pielii ce alternează cu afecţiuni alergice (rinită alergică, bronşită de tip asmatiform)

„Este mai uşor să previi, decât să vindeci, de aceea un adevărat medic trece mai întâi prin bucătărie şi apoi prin farmacie”, a spus domnia sa,  subliniind faptul că alimentaţia  necorespunzătoare poate fi o cauză a dermatitelor atopice. Un tratament preventiv îl constituie stabilirea unei diete hrănitoare dar care să aibă în vedere evitarea albuşului de ou, nuci, alune, ciocolată şl uneori şi carnea de peşte, care pot crea alergii.

Alopecia, sau căderea părului, este o afecţiune datorată mai multor factori: rasiali, genetici, hormonali sau boli venerice iar uneori şi din cauza unui regim de viaţă şi alimentaţie nesănătos. Pitiriazisul sau mătreaţa reprezintă o micoză a pielii care se poate trata printr-o igienă corespunzătoare a capului şi utilizarea unor loţiuni specifice.

 Anca Daniela RaiciuPrezentările care au urmat în cadrul evenimentului au venit să ofere soluţii pentru aceste probleme ale pielii prezentate pe scurt de doamna dr. Ritivoiu. Astfel, doamna dr. Anca Daniela Raiciu, director de Marketing al Companiei Hofigal, a expus o serie de noi ingredienţi, materii prime şi formulări de produse cosmetice produse de compania Hofigal, pentru tratarea unor afecţiuni mai puţin grave, precum apariţia ridurilor şi a celulitei, făcând totodată o introducere în fitoterapia modernă, care poate fi un sprijin eficient pentru menţinerea unei stări bune de sănătate a populaţiei.

„Pielea care funcţionează ca o barieră de protecţie a organismului împotriva factorilor externi, este primul indicator care reflectă starea de sănătate a trupului. Trebuie să acordăm o atenţie deosebită alimenaţiei, mişcării fizice, care este extraordinar de importantă şi să evităm pe cât posibil stresul şi ritmul de viaţă alert impus de societatea modernă. Fititerapia este o terapie complementară celei alopate, care ajută organismul să reziste mai bine în faţa acestor factori ce determină afecţiuni ale organismului”, a spus doamna Anca Daniela Raiciu.

Seria prezentării produselor Hofigal va continua în cadrul unui parteneriat între compania farmaceutică producătoare şi şcoala noastră.

Elena Cremenescu

Un alt parteneriat interesant care s-a profilat cu ocazia Mărţişorului Medical este acela cu producătorul cosmetic Elmiplant. Doamna Elena Cremenescu, director adjunct şi fondator al companiei a prezentat elevilor şcolii oportunitatea de a se angaja după absolvire în domeniul tehnologiei producţiei cosmetice. „Problema generaţiei voastre este aceea de a găsi un post potrivit conform pregătirii profesionale”, a subliniat doamna Cremenescu. „Această industrie cosmetică producătoare în România există şi sperăm să se dezvolte, de aceea vă invităm şi pe voi să fiţi promotori şi susţinători ai produselor româneşti şi totodată cu pregătirea dumneavoastră puteţi deveni buni tehnologi pentru industria cosmetică.” 

A Vlasceanu Sentia 2O prezentare care a captat interesul tuturor celor prezenţi a fost aceea a tratamentelor pentru căderea părului, cu produsele dermato-cosmetice Crescina, realizată de doamna Andreea Maria Vlăsceanu, Brand Manager al companiei Sentia, importator şi distribuitor de medicamente.

De asemenea, au fost prezentate şi gamele Alpecin, pentru bărbaţi şi Plantur, pentru femei, pe bază de cofeină, destinate tratării alopeciei androgenetice.

Au fost de asemenea prezentate proprietăţile cremelor hidratante din gama SVR, pentru prevenirea primelor riduri ale tenului şi tratarea ridurilor avansate.

L TrandafirProdusele companiei Glaxo Smith Kline cu eficacitate clinică în cazuri de probleme dermatologice, au fost prezentate de Mădălina Loredana Trandafir, reprezentant medical. „Din întreaga paletă de produse ale companiei noastre, care cuprinde atât medicamente care se eliberează cu prescripţie medicală, cât şi OTC-uri şi produse cosmetice, am ales gama Cutivate pentru a ne încadra în tematica propusă a acestei zile. Ne dorim să continuăm seria întâlnirilor şi suntem convinşi că o bună cunoaştere a produselor pe care le veţi afla în farmacii vă va ajuta foarte mult în activitatea profesională pe care o veţi desfăşura după absolvire” a spus Mădălina Trandafir.

{gallery}1martie{/gallery}

 

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 281

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes