Vineri, 1 iunie, este declarată zi nelucrătoare, pentru a sărbători Ziua Internaţională a Copilului.​

Cursurile Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” se vor relua luni, 4 iunie 2018.

 

1 iunie – scurt istoric

Ziua copilului (numită și Ziua internațională a copilului) este în multe țări o sărbătoare pentru copii, care se sărbătorește la date diferite. În România, ziua se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 iunie.

Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

În anul 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi dedicată copilului (Universal Children’s Day).

 

Ziua copiilor în lume

Data zilei copilului variază foarte mult între țări. Aproximativ 30 de state au preluat 1 iunie, printre care Bulgaria, Polonia, Germania, China și SUA.

Argentina sărbătorește a doua duminică din luna august, Australia – în prima duminică din luna iulie, Brazilia – 12 octombrie, India – 14 noiembrie, Japonia – 5 mai, Turcia – 23 aprilie, Ungaria – ultima duminică a lunii mai. 

(sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Ziua_Copilului)

 

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” urează      LA MULȚI ANI TUTUTOR COPIILOR!

 

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 94

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes